Ομάδα «Βόμβες» Καραπαπά: «Ολα είναι διαλυμένα στην ΕΠΟ – Κανείς...

«Βόμβες» Καραπαπά: «Ολα είναι διαλυμένα στην ΕΠΟ – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πουλάει την Εθνική για ρουσφέτια»

-

Ο Κώστας Καραπαπάς μίλησε στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της ομοσπονδίας και τον τρόπο που λειτουργεί, αναφερόμενος φυσικά στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στη συνέλευση και αντιπρόεδρος των ερυθρόλευκων κατέθεσε τις θέσεις της πειραϊκής ΠΑΕ και τόνισε πως δεν υπάρχει καμία οργάνωση από την ΕΠΟ σε κανέναν τομέα του ελληνικό ποδοσφαίρου, υπογραμμίζοντας ότι «η χθεσινή Επιτροπή στήθηκε ώστε να έχει την πλειοψηφία η ΕΠΟ».

Ακόμη, ο Καραπαπάς ξεκαθάρισε ότι τα πάντα είναι διαλυμένα στην ομοσπονδία, σχολίασε τα οικονομικά και το γενικότερο τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ, ενώ έκανε καταγγελίες και για το προπονητικό της Εθνικής!

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κώστα Καραπαπά:

«Καλή χρονιά σε όλους σας. Καλή αγωνιστική σεζόν απ’ όπου και εάν υπηρετείτε το ποδόσφαιρο. Οι εκπρόσωποι των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ οι οποίοι έχουν επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο σε συναντήσεις σε φόρουμ και σίγουρα δεν μπορούν να έχουν την εικόνα που έχουμε εμείς.

Εγώ θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού αλλά και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Έχω δει πως τη χρονιά που πέρασε κάναμε βήματα προς τα πίσω. Πολλοί δεν έχουν καταλάβει το τι ακριβώς είναι αυτό που ονομάστηκε Ολιστική Μελέτη. Αυτή η Ολιστική Μελέτη ήταν μία συμφωνία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσέφεριν. Επί της ουσίας της δεν έχει εφαρμοστεί. Όταν έχεις Επιτροπές αυτές οι Επιτροπές πρέπει να διέπονται από κανονισμούς. Να λέει μία Επιτροπή πότε συνεδριάζει, ποιο είναι το αντικείμενό της και την ημερησία διάταξή της. Εκτελεστικές γίνονται όποτε νομίζει ο καθένας. Λες και όσοι υπηρετούν το ποδόσφαιρο μπορούν να εξασφαλίσουν χρόνο ανά πάσα ώρα. Οργάνωση μηδέν. Συνέπεια μηδέν. Γιατί δεν υπάρχουν κανονισμοί; Γίνεται αυτό για να μπορεί να συνεδριάζει χθες η Επιτροπή του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου: κυριολεκτικά χθες. Εάν δεν είναι επίτηδες κλειστά εγώ δεν έχω πρόβλημα (εννοούσε το γεγονός ότι είχε πρόβλημα στα ακουστικά της η εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ).

Μόλις χθες έγινε μία συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ακόμα και αυτή η Επιτροπή στήθηκε ώστε να έχει την πλειοψηφία η ΕΠΟ. Μας έφεραν χθες να εγκρίνουμε τον κανονισμό μεταγραφών. Ξέρετε πότε μας τον έδωσαν; Προχθές. Εμείς να εγκρίνουμε έναν κανονισμό και να τον ψηφίσουμε σε 24 ώρες. Εμείς που κάνουμε μεταγραφές εκατομμυρίων. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι όλα διαλυμένα.

Σας ρωτάω εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που να θεωρεί λογικό να παίρνεις έναν τόσο σοβαρό κανονισμό και να τον παίρνεις μία μέρα πριν. Ξεκινήσαμε για μία ΚΕΔ με ξένους διαιτητές. Κάποια στιγμή κάποιος κύριος που είναι επικεφαλής της ΚΕΔ, ο κ. Μπένετ, μας είπε ότι έχει αντιπρόεδρο τον κ. Μάνταλο. Απ’ όσο ξέρω δεν είναι ξένος ο κ. Μάνταλος εκτός εάν έχει πάρει ξένη υπηκοότητα. Η ΕΠΟ δεν είναι πιο καλά οικονομικά.

Απλά οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έδωσαν παραπάνω χρήματα. Εσείς έχετε δει τα οικονομικά; Ξέρετε τι ψηφίζετε; Εάν πάει κάποιος σε ένα δικαστήριο αύριο ξέρετε τι ψηφίζετε; Ή θα πάρετε 40.000 ευρώ και τα λύσαμε όλα; Και γιατί να μην πάρετε 80.000; Γιατί να πληρώνει η ΕΠΟ τους διαιτητές και να μην τους πληρώνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Για ποιον λόγο τα χρήματα των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να δίνονται ως ρουσφέτι του προέδρου στη Σούπερ Λιγκ 2; Όποιος δεν μπορεί να έχει χρήματα να πληρώνει έναν διαιτητή να μην έχει ΠΑΕ. Είναι δυνατόν ένας λογικός άνθρωπος να διαφωνεί με αυτό που λέω; Το καταλαβαίνετε όλοι.

Σε καμία Ομοσπονδία στον κόσμο δεν υπάρχει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να δίνει χρήματα για τις ΠΑΕ. Εμείς θέλουμε να μην υπάρχει αλισβερίσι. Θέλουμε όταν πηγαίνει η Εθνική έξω να μην πληρώνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη φίλη ή τον φίλο κάποιου. Θέλουμε να πηγαίνουν σε μία ερασιτεχνική ομάδα. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν το αντικείμενο. Πήγαν χθες οι άνθρωποι σε ένα δικαστήριο. Για το περίφημο θέμα της ΟΔΠΕ. Πήγαν και είπαν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Εδώ δεν υπάρχει συστολή. Εμείς σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχουμε δώσει 23 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια. Με το χέρι στην καρδιά πόσα πιστεύετε ότι έφτασαν σε εσάς; Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ξέρετε τι πλήρωσαν αυτά τα λεφτά; Τους μισθούς της ΕΠΟ. Ξέρετε καμία Ομοσπονδία να έχει μισθούς 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο; Να προσέχετε τι ψηφίζετε. Εμείς θα καταψηφίσουμε ότι είναι και θα ξεκινήσουμε μία έρευνα και για το θέμα του προπονητικού της Εθνικής. Θα πάμε στα δικαστήρια.

Όλοι θέλουν να έχει η Εθνική ένα κέντρο – ‘κόσμημα’. Υπήρχε μία συζήτηση για να γίνει το προπονητικό στο Ελληνικό. Ακούω και θέλω να το συζητήσουμε σοβαρά όταν έρθει η ώρα, ότι έχει προταθεί μία άλλη περιοχή με πολύ πιο μεγάλο κόστος, εκατομμύρια περισσότερα – αυτό αγγίζει και τα όρια της απιστίας – και μάλιστα θα παραδοθεί χρόνια πιο μετά. Εάν εσείς ως ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δίνετε εκατομμύρια για το προπονητικό και το πάρουν από το Ελληνικό και το πάνε στον Ιππόδρομο με πολλά εκατομμύρια και να το πάρει χρόνια μετά αυτό θα είναι έγκλημα και σκάνδαλο. Τώρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν το ξέρει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να ‘πουλάει’ την Εθνική για να κάνει ρουσφέτια. Ειδικά αυτοί που εμπορεύονται τη σημαία. Να είστε καλά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Μήνυμα Ιράν στο Ισραήλ με προειδοποίηση για τις ΗΠΑ: Το θέμα έχει ολοκληρωθεί αν δεν απαντήσετε

Μήνυμα στο Ισραήλ έστειλε το Ιράν υπογραμμίζοντας ότι η επίθεση με drones ήταν απάντηση στην επίθεση στο προξενείο της Τεχεράνης...

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα από τη γενική απεργία στις 17 Απριλίου – Ποιοι συμμετέχουν

«Παραλύει» η χώρα από τη γενική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου, ζητώντας...

Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους

Ώρα μηδέν για την Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν εξαπολύει επίθεση στο Ισραήλ με drones, με τις ΗΠΑ να στέλνουν...

Τέμπη: «Η Hellenic Train χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς άδεια από το 2019»

«H Hellenic Train χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας παράτυπα από το 2019», αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής ο...

Μητσοτάκης για τουρισμό: Παρέχουμε βοήθεια ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ

Στην Ελλάδα, η βασική μας ανησυχία ήταν να διασφαλίσουμε ότι όταν θα ξανανοίξει ο τουρισμός δεν θα έχουν χαθεί...

Απολογούνται την Παρασκευή οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Φως σε όσα συνέβησαν το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, αναμένεται να ρίξουν οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας και...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς