Κόσμος Σεφ αποκαλύπτουν: Αυτά τα φαγητά δεν πρέπει να παραγγέλνετε...

Σεφ αποκαλύπτουν: Αυτά τα φαγητά δεν πρέπει να παραγγέλνετε ποτέ σε εστιατόρια

-

Το μυστηριώδες κρέας δεν βρίσκεται μόνο στις σχολικές καντίνες – ενδεχομένως να κρύβεται και κάτω από τη φαντεζί σάλτσα σε εστιατόρια πέντε αστέρων. Ουδείς γνωρίζει τα μυστικά των επαγγελματικών κουζινών καλύτερα από τους σεφ. Ιδού τι δεν θα παράγγελναν σε εστιατόρια που δεν φέρουν το δικό τους όνομα.

Σπεσιαλιτέ;

Έχετε προσέξει ότι στα εστιατόρια οι σερβιτόροι προωθούν τις σπεσιαλιτέ της ημέρας; Οι λόγοι τους μπορεί να είναι περισσότερο οικονομικής φύσεως παρά γαστρονομικοί. «Όταν βγαίνω για φαγητό σε άλλα εστιατόρια, δεν παραγγέλνω ποτέ τις σπεσιαλιτέ», λέει ο executive chef και ο ιδιοκτήτης Alberto Morreale του Farmer’s Bottega, στο Σαν Ντιέγκο. «Μερικά εστιατόρια φτιάχνουν τις σπεσιαλιτέ της ημέρας με βάση το τι πρόκειται να λήξει ή το τι θέλουν να ξεφορτωθούν γρηγορότερα».

Αντίο κοτόπουλο

«Θα παραγγείλω σχεδόν τα πάντα όταν βγαίνω έξω -αλλά ουδέποτε κοτόπουλο, διότι τείνει να είναι υπερβολικά ψημένο στα περισσότερα εστιατόρια», εξομολογείται ο Ryan Ososky, executive chef του εστιατορίου μοντέρνας αμερικανικής κουζίνας The Church Key, στο West Hollywood. Ο Ososky δεν είναι ο μόνος που δεν τρώει κοτόπουλο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Food Network, οι σεφ προσπαθούν να μην παραγγέλνουν κοτόπουλο στα εστιατόρια για πολλούς λόγους, όπως η υπερβολική τιμή και η έλλειψη πρωτοτυπίας.

Μακριά από τα τεράστια μενού

Οι αλυσίδες εστιατορίων, ή τα εστιατόρια με τα τεράστια μενού, μπορεί να μειώνουν τους οικογενειακούς καβγάδες στο τραπέζι, αλλά αυτό συνεπάγεται επίσης ότι δεν καταναλώνουν φρέσκα υλικά. Αν θέλετε φρέσκα, τοπικά υλικά, αυτά είναι τα καταστήματα που μάλλον πρέπει να αποφύγετε. «Συνήθως μένω μακριά από τις μεγάλες αλυσίδες, επειδή τα τρόφιμα συνήθως είναι κατεψυγμένα» λέει ο Nichols. «Κοιτάζω επίσης πάντα το μέγεθος του μενού. Αν είναι πάνω από δύο σελίδες, πρέπει να κρατούν μεγάλο απόθεμα φαγητού. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα καταναλώσετε φρέσκα φαγητά».

Αφήστε τους ξηρούς καρπούς στην άκρη

Ακόμα και αν πεθαίνετε της πείνας καθώς περιμένετε να ετοιμαστεί το τραπέζι σας, μην τσιμπολογάτε σνακ στο μπαρ μαζί με το κοκτέιλ πριν από το δείπνο. Τα μπολ σπάνια καθαρίζονται μεταξύ των πελατών, οπότε μπορείτε να είστε σχεδόν σίγουροι ότι πολλά άλλα δάχτυλα εκτός από τα δικά σας έχουν ήδη χωθεί στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς ή τα κουλούρια. Οι σεφ δεν επιθυμούν να τσιμπολογάτε πριν από το δείπνο ή να κολλήσετε γρίπη ενώ περιμένετε να σας σερβίρουν.

*Με πληροφορίες από: rd.com

Τελευταία Νέα

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Απολύτως εφικτό να εκλέξει η Νέα Αριστερά ευρωβουλευτές, τονίζει η Αχτσιόγλου

Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να εκλέξει ευρωβουλευτές και αυτός ο στόχος «είναι απολύτως εφικτός», τόνισε η βουλεύτρια Β’2...

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ

Ο Σαντιάγκο Έσε πέρασε από… ανάκριση στα social media του Ολυμπιακού, αποκαλύπτοντας αρκετά πράγματα για τον ίδιο.Ο Αργεντινός μέσος...

«Τερματίστε την κατάληψη» – Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ απειλεί τους φοιτητές με αποβολή

Ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ, απειλεί με «ακούσια άδεια» τους φοιτητές που έχουν κατασκηνώσει στο πανεπιστήμιο και διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης.«Γράφω σήμερα...

Άγιος Γεώργιος: Αναβίωσαν τοπικά έθιμα σε όλη τη χώρα

Αναβίωσαν και φέτος, ανήμερα της γιορτής του αγίου Γεωργίου, τα τοπικά έθιμα σε ολόκληρη τη χώρα.Τα ξεχωριστά έθιμα του...

Βόρεια Μακεδονία: Με δύο έδρες διαφορά η νίκη Ζάεφ

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ αναδείχτηκε πρώτο στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, καταλαμβάνοντας 46 έδρες στη νέα...

Κοροναϊός: 13.623 κρούσματα ανά εκατ. πληθυσμού και 109 διασωληνωμένοι την τελευατία εβδομάδα

Τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κοροναϊού και των θανάτων αλλάξε ο ΕΟΔΥ κατά την εβδομαδαία αναλυτική του έκθεση. Συγκεκριμένα ο...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς