Κόσμος Οι δύο λέξεις – κλειδιά που χρησιμοποιούν οι πιο...

Οι δύο λέξεις – κλειδιά που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες

-

Δεν είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι παραδέχονται τα λάθη τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι επαγγελματίες να αναλώνονται στο να πείσουν τους άλλους ότι έχουν δίκαιο, ακόμη και όταν γνωρίζουν πως αυτό δεν ισχύει.

Αλλά οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι όταν κάποιος παραδέχεται ότι έκανε λάθος, δεν θεωρείται λιγότερο ικανός. Οι άνθρωποι στην πραγματικότητα τους θεωρούν πιο έξυπνους, πιο προσιτούς και φιλικούς και τελικά τους εκτιμούν περισσότερο.

Οι πολύ επιτυχημένοι στη δουλειά τους και συμπαθείς άνθρωποι δεν φοβούνται να πουν δύο απλές λέξεις: «Έκανα λάθος», σημειώνει στο CNBC o Scott Shigeoka, ειδικός σε θέματα ψυχολογίας.

Να τι κάνουν όσοι τολμούν να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν τα πάντα:

1. Δίνουν προτεραιότητα στη μάθηση και την ανάπτυξη

Όταν επαναπροσδιορίζετε τη μάθηση ως νίκη, προχωράτε προς την κατανόηση, αντί να υπολογίζετε τις φορές που είχατε δίκιο ή λάθος.

Μια μελέτη από τους ψυχολόγους Carol Dweck και Karina Schumann το υποστηρίζει, διαπιστώνοντας ότι είναι πιο πιθανό να αναλάβουμε την ευθύνη για τα λάθη μας αν πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας. Το κλειδί είναι να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι παρόλο που η συμπεριφορά σου ήταν λάθος, μπορείς να την αλλάξεις στο μέλλον.Το γεγονός ότι παραδέχεστε ότι κάνετε λάθος, αυτό δεν σημαίνει ότι λέτε πως είστε κακός άνθρωπος.

«Θέλεις να έχεις δίκιο ή θέλεις να είσαι ευτυχισμένος;». Αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να θυμίζετε στον εαυτό σας.

2. Ζητούν περισσότερες πληροφορίες

Όταν κάποιος σας λέει ότι κάνετε λάθος, αντί να περάσετε αμέσως στην άμυνα, σκεφτείτε γιατί σας το λένε αυτό. Απαντήστε με «Μπορείς να μου πεις περισσότερα;» και ακουστε πραγματικά τι έχουν να πουν.

Όχι μόνο αυτό σας κάνει πιο δεκτικούς στα σχόλια και τις σκέψεις του άλλου ατόμου, αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να επεκτείνετε τον τρόπο που σκέφτεστε για ένα θέμα.

Θα γίνετε λιγότερο επιθετικός απέναντι στις απόψεις των άλλων, ενώ θα αμφισβητήσετε και τη δική σας αίσθηση βεβαιότητας.

3. Θυμούνται ότι οι άνθρωποι ξέρουν να συγχωρούν

Όταν παραδεχτούμε ότι κάνουμε λάθος, όχι μόνο θα θεωρηθούμε πιο δυνατοί και πιο φιλικοί, είναι πολύ πιθανό να μας συγχωρήσουν.

Μια μελέτη από την ψυχολόγο Molly Crockett αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι έχουν μια βασική προδιάθεση να συγχωρούν άλλους, ακόμα και αγνώστους. Ίσως επειδή η εναλλακτική λύση είναι να πληγώσουμε ή να τερματίσουμε μια σχέση και να χάσουμε τα οφέλη που θα μπορούσε να μας είχε φέρει.

Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας, δημιουργούμε περισσότερες δυνατότητες να διατηρήσουμε ή να ενισχύσουμε τους πιο δυνατούς δεσμούς στη ζωή μας.

Τελευταία Νέα

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Απολύτως εφικτό να εκλέξει η Νέα Αριστερά ευρωβουλευτές, τονίζει η Αχτσιόγλου

Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να εκλέξει ευρωβουλευτές και αυτός ο στόχος «είναι απολύτως εφικτός», τόνισε η βουλεύτρια Β’2...

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ

Ο Σαντιάγκο Έσε πέρασε από… ανάκριση στα social media του Ολυμπιακού, αποκαλύπτοντας αρκετά πράγματα για τον ίδιο.Ο Αργεντινός μέσος...

«Τερματίστε την κατάληψη» – Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ απειλεί τους φοιτητές με αποβολή

Ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ, απειλεί με «ακούσια άδεια» τους φοιτητές που έχουν κατασκηνώσει στο πανεπιστήμιο και διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης.«Γράφω σήμερα...

Άγιος Γεώργιος: Αναβίωσαν τοπικά έθιμα σε όλη τη χώρα

Αναβίωσαν και φέτος, ανήμερα της γιορτής του αγίου Γεωργίου, τα τοπικά έθιμα σε ολόκληρη τη χώρα.Τα ξεχωριστά έθιμα του...

Γιάννης Σκαφτούρος: «Εκτελεστές από το εξωτερικό» για το συμβόλαιο θανάτου – Ποιος έδωσε την εντολή

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις για την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος δολοφονήθηκε στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας. Οι αστυνομικές Αρχές έχουν...

Δομές χωρίς έλεγχο, παιδιά χωρίς προστασία, στο έλεος της φιλανθρωπίας

Το 2022 μας αποχαιρέτησε με αλλεπάλληλα περιστατικά κακοποίησης παιδιών και εφήβων, με την κοινωνία να παρακολουθεί τις εξελίξεις και...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς