Ελλάδα Live: Η ώρα της κάλπης – Δείτε ζωντανά όλες...

Live: Η ώρα της κάλπης – Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις

-

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε στις 19:00 της Κυριακής η ψηφοφορία, με τους πολίτες να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στα 21.467 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 19:00 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώθηκε το exit poll που έδωσε μια πρώτη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα και τα ποσοστά των κομμάτων.

Στις 20:30 η ώρα εκτιμάται ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει την πρώτη ασφαλή εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος καθώς θα έχει ενσωματωθεί το 10% των τμημάτων, ενώ μέχρι τις 22:00 το βράδυ η ενσωμάτωση θα «αγγίξει» το 80%.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

20:44 Έξαλλοι πανηγυρισμοί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς

 

20:29 Πώς διαμορφώνονται οι έδρες μετά το τελικό exit poll

 • ΝΔ 121 έδρες
 • ΣΥΡΙΖΑ 78
 • ΠΑΣΟΚ 37
 • ΚΚΕ 21
 • Ελληνική Λύση 15
 • ΜέΡΑ25 9

 

20:14 «Καθαρή νίκη» Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει το 100% του exit poll

Στη ενσωμάτωση του 100% του exit poll η ΝΔ θα κινηθεί μεταξύ 41,50% έως 37,50%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,50% έως 23,50%, το ΠΑΣΟΚ από 12,50% έως 11,50%, το ΚΚΕ από 7,50% έως 6,50%, η Ελληνική Λύση από 5,30% έως 4,30%, ενώ το ΜέΡΑ25 κινείται μεταξύ 3,50% και 2,50% και η Πλεύση Ελευθερίας από 3,50% έως 2,50%.

20:10 Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται και το 100% του exit poll, ενώ σε λίγο θα έχουμε και την πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα από το υπουργείο Εσωτερικών.

20:02 Ξεκίνησε και η επίσημη εισροή αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών

Τα αποτελέσματα μπορείτε να βλέπετε εδώ

20:00 Περίπου στις 21:00 αναμένεται δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

19:58 Ρένα Δούρου στο MEGA: Έχουμε ένα exit poll μακριά από τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

19:50 Κυριάκος Πιερρακάκης στο MEGA: «Στρατηγική νίκη της ΝΔ»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σχολιάζοντας το exit poll έκανε λόγο για «στρατηγική νίκη της ΝΔ, στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και για προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μάλιστα, σημείωσε ότι με άλλο εκλογικό νόμο, τα αποτελέσματα θα έδιναν καθαρή αυτοδυναμία στο κόμμα της ΝΔ.

19:36 Άκης Σκέρτσος: Ο λαός μας έδωσε καθαρή εντολή να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές

Για εντολή των πολιτών «να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας το exit poll.

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το exit poll αποτελεί ένδειξη και παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις που θα κάνει αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν έχουμε επίσημα αποτελέσματα.

 

19:34 Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές της Κω και της Κασσαβέτειας

Το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», έρχεται από τις φυλακές της Κω.

Σύμφωνα με αυτά:

Ψήφισαν: 59 – Άκυρα – Λευκά: 5

Eλαβαν:

 • Νέα Δημοκρατία: 17
 • ΣΥΡΙΖΑ: 21
 • ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6
 • ΚΚΕ: 1
 • Ελληνική Λύση: 5
 • Κίνημα Φτωχών Ελλάδος: 1
 • Εθνική Δημιουργία: 1

19:32 Μάκης Βορίδης: Χρόνια πολλά στον κ. Ζαχαριάδη, ελπίζω να μην σας το χαλάσει το αποτέλεσμα

19:31 Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Οι πολίτες έδωσαν μια καθαρή απάντηση ποιον θέλουν κυβέρνηση

19:30 Ανδρέας Λοβέρδος στο MEGA: Είμαστε οι νικητές των εκλογών

19:22 «Ομαλά ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία» σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

 

 

«Έχει ξεκινήσει ήδη η εισροή των αποτελεσμάτων στη Singular Logic. Έχουν φτάσει τα πρώτα αποτελέσματα από 70 εκλογικά κέντρα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος» κατέληξε.

 

19:18 Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ξεκινήσει. Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη ανακοινωθεί, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εξάγουμε κάποιο συμπέρασμα.
   

19:15 Πανηγυρισμοί στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ανακοίνωση του exit poll

19:01 Το πρώτο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ μετά το exit poll

19:01 Το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά το exit poll

«Διαχρονικά υπάρχει υποεκτίμηση του αποτελέσματος του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ» και λένε ότι τηρούν στάση αναμονής για τα επίσημα αποτελέσματα.

19:01 Το πρώτο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας μετά το exit poll

«Περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα» το πρώτο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο σημειώνουν ότι «αυτό που ζητούσαμε: καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται»

19:00 Από 7 έως 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το κοινό exit poll

Η μέση τιμή του exit poll δείχνει διαφορά 9 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αν και με βάση τα περιθώρια του στατιστικού σφάλματος μπορεί να κυμανθεί από 7 έως 11 μονάδες.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ θα κινηθεί μεταξύ 36% έως 40% και θα λάβει περί τις 121 έδρες (38%), ο ΣΥΡΙΖΑ 25% έως 29% περί τις 86 έδρες (28%), το ΠΑΣΟΚ από 9,5% έως 12,5% λαμβάνοντας 35 έδρες (11%), το ΚΚΕ από 6% έως 8% γύρω στις 22 έδρες (7%), η Ελληνική Λύση από 3,5% έως 5,5% δηλαδή γύρω στις 15 έδρες (4,5%), ενώ το ΜέΡΑ25 κινείται μεταξύ 2,5% και 4,5% με 11 έδρες και η Πλεύση Ελευθερίας από 2,2% έως 4,2% με 10 έδρες.

Το ΜέΡΑ25 και η Πλεύση Ελευθερίας είναι πιθανόν να μην μπουν τελικά στη Βουλή και να έχουμε μακρά νύχτα μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα αποτελέσματα. 

 

 

18:35 Εν αναμονή του exit poll στις 19:00 ο διευθυντής της MRB είπε πως «μπορεί να έχουμε κάποια έκπληξη».

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Μαύρος μιλώντας σε εκπομπή εν αναμονή του πρώτου exit poll διευκρίνισε ότι ακόμα δεν επιτρέπεται να δηλώσει ποιο κόμμα είναι στην πρώτη θέση, ούτε πόση είναι η διαφορά με το δεύτερο κόμμα.

Στην ερώτηση αν θα έχουμε κάποια έκπληξη ο κ. Μαύρος απάντησε «μπορεί και να έχουμε έκπληξη, θρίλερ είναι υπό συζήτηση θα το δούμε» και πρόσθεσε «είχαμε μια κανονική ροή σε συμμετοχή στο exit poll, ενώ δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά στην πορεία είχαμε μια καλή συμμετοχή. Θα δούμε τα αποτελέσματα στις 7, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να περιμένουμε και τη διόρθωση και τα αποτελέσματα της Sigular με τον ηλεκτρονικό τρόπο».

 

18:25 Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς έφτασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα τα δούμε σύντομα όλα» είπε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

 

 

18:10 Σε ένα από τα πιο όμορφα στιγμιότυπα της σημερινής ημέρας Νύφη και γαμπρός πήγαν να ψηφίσουν… μετά τον γάμο τους

Συγκεκριμένα, ένα νεόνυμφο ζευγάρι από τη Νέα Κυδωνία στα Χανιά πήγε να ψηφίσει στις εκλογές μετά το γάμο τους.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο Μπάμπης και η Άννα παντρεύτηκαν το πρωί της Κυριακής 21ης Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και αμέσως μετά το μυστήριο έσπευσε στην κάλπη να ρίξουν τους… σταυρούς.

18:00 Σε μία ώρα κλείνουν οι κάλπες. Συνεργεία από τα τηλεοπτικά κανάλια, ελληνικά και διεθνή έχουν φτάσει στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας.
  

17:42 Το MEGA μεταδίδει τις τελευταίες πληροφορίες από τα κεντρικά εκλογικά περίπτερα των κομμάτων στην Αθήνα. Δείτε βίντεο:

17:37 Μεγάλη θεωρείται η συμμετοχή των Ελλήνων ψηφοφόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 76,3%.

Στο Λονδίνο ψήφισαν 2904 άτομα από 3,858 εγγεγραμμένους

Στις άλλες πόλεις (Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Λιντς και Μπέρμιγχαμ) ψήφισαν 817 από 978 εγγεγραμμένους.

Να σημειώσουμε ότι οι Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζονται περίπου στους 170 χιλιάδες.

 

17:29 Σκέφτεστε να μην πάτε να ψηφίσετε; Αυτές είναι οι ποινές που προβλέπονται αν δεν το κάνετε.

17:06 Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, το ποσοστό συμμετοχής αυτή την ώρα είναι υψηλότερο από αυτό του 2019. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις προηγούμενες εκλογές ήταν στο 57,78%.

 

17:02 Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή στις 17:00 φτάνει το 48,76%.

16:41 Μπορεί τα μέτρα για τον κοροναϊό να έχουν καταργηθεί, ωστόσο πολλοί είναι οι ψηφοφόροι που προσέρχονται με τη μάσκα τους στα εκλογικά κέντρα.

16:20 Λιποθύμησε δικαστικός αντιπρόσωπος στο Μαρούσι. Στο εκλογικό τμήμα προκλήθηκε αναστάτωση και έκλεισε προσωρινά.

 

15:58 Παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, καθώς σε κάποια εκλογικά κέντρα δημιουργήθηκε πρόβλημα με τους εκλογικούς καταλόγους: Σε στήλη δεξιά από τον ειδικό εκλογικό αριθμό του εκλογέα, αναγράφεται το γράμμα «Α» Κεφαλαίο, που υποδηλώνει το φύλο του ψηφοφόρου (Άρρεν).Ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι θεωρώντας εσφαλμένα ότι αυτή η ένδειξη υποδηλώνει «Απόδημο», δηλαδή εκλογέα που ψηφίζει στο εξωτερικό, δεν επιτρέπουν στους εκλογείς να ψηφίσουν.

 

15:48 Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στο δημοτικό σχολείο στο Μάστρο Οινιάδων στο Μεσολόγγι. Όταν έφτασαν οι αρμόδιοι για να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, είδαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους ενώ στον αέρα υπήρχε μια έντονη μυρωδιά από φυτοφάρμακο

15:40 Υπό το… βλέμμα του μολυβένιου στρατιώτη και της Χιονάτης η ψηφοφορία σε εκλογικό τμήμα της Αργολίδας.   

15:33 Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και των τουρκικών ΜΜΕ, για τις ελληνικές εκλογές. Μάλιστα, ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται μεταξύ άλλων στα σενάρια που θα μπορούσαν να επικρατήσουν μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

15:25 Μία… γιγαντοοθόνη στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς ζήτησαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι πολιτικοί συντάκτες για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί τον μεγάλο τελικό της Euroleague Ολυμπιακός – Ρεάλ, που ξεκινά στις 8 το βράδυ.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους είπε ότι θα εξετάσει το αίτημά τους αφού και ο ίδιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο παιχνίδι ως φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά και λάτρης του μπάσκετ.

15:03  Στιγμιότυπα από την διαδικασία της ψηφοφορίας, σε εκλογικό τμήμα στο Παγκράτι. Το… αδιαχώρητο και στα παραβάν.
  

14:52 Οι πολιτικοί αρχηγοί αφού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, περιμένουν το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00, τα πρώτα exit polls και τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρηση

ς. 

 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς προκειμένου να παρακολουθήσει με μαζί με άλλα στελέχη της ΝΔ τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.
 • O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών οικογενειακά στο σπίτι του στην Κυψέλη και μετά θα δώσει το «παρών» στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.
 • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών μαζί με στελέχη του κόμματος.
 • Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναμένεται να μεταβεί στον Περισσό για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα.

 

14:30 Οι εκλογές στην Ελλάδα κυριαρχούν και στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Τα διεθνή δίκτυα, από το πρωί μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

14:09 Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το ΥΠΕΣ η συμμετοχή μέχρι στιγμής κινείται στο 31,52% στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας.

Για την καθυστέρηση των ανακοινώσεων, ο γγ του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκης εξήγησε ότι δεν οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα, αλλά στο γεγονός ότι αρκετοί δικαστικοί αντιπρόσωποι έστειλαν εκπρόθεσμα τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματά τους καθώς τους είχε δοθεί ένα περιθώριο μισής ώρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

13:59 Οι ψηφοφόροι του… μέλλοντος εκπαιδεύονται:
   

13:48 Με τον γιο του Κωνσταντίνο αστειεύτηκε το πρωί κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Βλέποντας ότι καθυστερούσε πίσω από το παραβάν, ο πρωθυπουργός είπε χαριτολογώντας: «Ελπίζω να σκέφτεται μόνο ποιους σταυρούς θα βάλει»

13:41 Τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για τον αριθμό όσων είχαν ψηφίσει έως το πρωί. Διαβάστε εδώ τι ακριβώς συνέβη.

13:27 Συνοδευόμενη από τα εγγόνια της, οικογένεια και φίλους, η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

13:15 Απολαυστικά στιγμιότυπα έχουν καταγραφεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής των εκλογών έξω από εκλογικά κέντρα. Θέλοντας να δώσουν μια διαφορετική πνοή στην εκλογική διαδικασία παραδοσιακοί οργανοπαίχτες συνόδευσαν, μετά μουσικής, τον κόσμο που πήγαινε σε εκλογικά τμήματα να ψηφίσει, στη Λάρισα, ενώ από τα viral της μέχρι διαδικασίας είναι οι εικόνες ενός κυρίου ο οποίος έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο της Αθήνας παρέα με τον σκύλο του. Στις Σέρρες ένα ζευγάρι νιόπαντρων πήγε να ψηφίσει μετά το γαμήλιο γλέντι και μοίρασε μπομπονιέρες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

13:00 Το δικό του exit poll για τις εκλογές διοργανώνει ένας… φούρνος στην Κοζάνη, και όπως λέει ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου τα αποτελέσματά του έχουν μικρή απόκλιση από τα αποτελέσματα των εκλογών.

12:37 Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ψήφισε στο Πειραματικό Σχολείο Αθηνών, στο Κολωνάκι. Έφτασε στο εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Δάφνη. Τον υποδέχθηκαν πολίτες που του ευχήθηκαν για την ονομαστική του εορτή.

«Περιμένω από τις εκλογές να είναι μία ημέρα που θα κυλήσει σωστά για να εκφράσει ο λαός την επιθυμία του», είπε στις δηλώσεις του, ο κ. Σημίτης, προσθέτοντας ότι περιμένει να δοθεί περισσότερο κίνημα στην προοδευτική ελληνική πολιτική. «Και ελπίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό για να δούμε λύσεις στα δύσκολά μας προβλήματα» ανέφερε.

12:26 Μήνυμα στους νέους μέσω Tik Tok έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους να πάνε να ψηφίσουν. «Είναι η ώρα να αποφασίζουμε εμείς για εμάς» λέει χαρακτηριστικά.

 

@atsipras #Τσίπρας #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

12:07 Η  Κατερίνα Σακελλαροπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. «Εύχομαι να έχουμε την πιο πλατιά συμμετοχή» σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν.

11:35 Πέντε συλλήψεις για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, έγιναν στην Καρδίτσα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτοκίνητο που ανήκει σε έναν από τους συλληφθέντες βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που ο καθένας περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

11:26 Στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Απερχόμενος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ο Ελληνισμός έχει τεράστιες δυνατότητες και με τη ψήφο μας πρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα. «Μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία πιο δίκαιη. Πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα με τη ψήφο μας και τη συμμετοχή μας καθημερινά. Εύχομαι σε όλους να είναι σύμμαχος όλων μας η γνώση στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος».

11:15 Τον «μηχανισμό προπαγάνδας της ΝΔ που διακινεί «οδηγίες» για να βγουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών», καταγγέλλει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου. Η ίδια ανακοινώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μήνυση για αλλοίωση εκλογών. Δείτε περισσότερα εδώ

10:50 Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς άσκησε το το εκλογικό του δικαίωμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. O πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον γιο και την κόρη του. 

Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν, τονίζοντας:  «Σήμερα ψηφίζουμε για μία πατρίδα πιο ισχυρή με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, με προστατευμένα σύνορα» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας και αύριο θα ξημερώσει μία καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας. Χρόνια πολλά, καλή ψήφο»

10:32 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ψήφισε στην Κυψέλη. Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα δήλωσε ότι «οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα σήμερα να αλλάξει η χώρα» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας». 

10:10 Στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας), ψήφισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε:«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Τα έχει δει όλα. Πλέον έχει μια τεράστια πείρα. Εμείς τον καλούμε σήμερα να έρθει να ψηφίσει, να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει δυναμώνοντας το ΚΚΕ που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο ελληνικός λαός την επόμενη μέρα».

10:06 Στη γενέτειρά του, στο Ηράκλειο Κρήτης, και συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Τον υποδέχθηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο πατέρας του.

Σε δηλώσεις του σημείωσε ότι: «Τώρα ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ όλους να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνουμε και δεσμεύομαι ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη. Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα.

Ήρθα στο Αρκαλοχώρι για να υπογραμμίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Δύο χρόνια μετά τον σεισμό, οι άνθρωποι εδώ εξακολουθούν να ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες σε κοντέινερ. Γι αυτό ελληνικέ λαέ σου αξίζει κάτι πολύ καλύτερο».

09:30 Με τη λακωνική δήλωση ότι «όλα θα πάνε καλά» αποχώρησε από το εκλογικό τμήμα στην Πύλο, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

09:20 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις,  ενώ κατά την αποχώρησή του δέχθηκε ευχές για την ονομαστική του εορτή.

09:16 Γιαγιά ψηφοφόρος στις Σέρρες αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα και είπε ότι ψηφίζει πολλά χρόνια προχώρησε σε μια… μαύρη ευχή λέγοντας ότι ελπίζει ότι αυτή η φορά να είναι η τελευταία. Ο ρεπόρτερ «χτυπάει ξύλο» και οι παρουσιαστές ξεσπούν σε γέλια. Δείτε περισσότερα εδώ.

09:02 Ζευγάρι νεόνυμφων στις Σέρρες πήγε να ψηφίσει μετά το γλέντι του γάμου. Το ζευγάρι ψήφισε, φωτογραφήθηκε στην αυλή του εκλογικού κέντρου και μοίρασε μπουμπουνιέρες στους υπόλοιπους ψηφοφόρους.

09:00 Πρόβλημα με την εφορευτική επιτροπή παρατηρήθηκε και σε εκλογικό τμήμα στο 27ο δημοτικό σχολείο Κυψέλης, όπου μέχρι τις 08:30 είχε προσέλθει μόνο ένα άτομο.

08:47 Με μεγάλη προέλευση και απολύτως ομαλά, Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό άσκησαν χθες το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά στις εκλογές 2023 σε μια ιστορική στιγμή. Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε τα στοιχεία των κατοίκων του εξωτερικού που είχαν ψηφίσει εως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Από τα στοιχεία εξαιρούνται οι κάτοικοι ΗΠΑ και Καναδά, όπου δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από τους 20.970 εγγεγραμμένους (δεν περιλαμβάνονται ΗΠΑ – Καναδάς), ψήφισαν: 16.827, Απείχαν: 4.143.

Το ποσοστό συμμετοχής (πλην ΗΠΑ – Καναδά) ανήλθε στο: 80,2%.

08:26 Αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές, είναι το σημερινό Doodle της Google. Αναφέρει σχετικά ότι οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 «θα είναι οι πρώτες εκλογές από το 1990 στις οποίες δεν θα ισχύσει το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που καταργήθηκε με τον νόμο 4406/2016, αλλά εκείνο της απλής αναλογικής».

08:20 Το εκλογικό τους δικαίωμα αναμένεται να ασκήσουν μέσα στην ημέρα οι πολιτικοί αρχηγοί. H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ψηφίσει στις 12:00 στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o δημοτικό σχολείο Αθηνών (Μηλιαράκη 57-59 & Κουρτίδου).

Δείτε περισσότερα εδώ.

08:15 Ανοιχτά μέχρι τις 7 το απόγευμα θα είναι τα γραφεία ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας. Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης, δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

08:05 Μικροπροβλήματα σε δύο εκλογικά τμήματα στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο 55ο Δημοτικό σχολείο και τo 513 Εκλογικό Τμήμα της Πάτρας καθώς δεν προσήλθαν εγκαίρως τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

07:50 Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης καθώς καθυστέρησε να προσέλθει ο εκλογικός αντιπρόσωπος.

07.40 Αυξάνεται σταδιακά η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα. Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ψηφίσουν με το άνοιγμα της κάλπης ώστε να αποφύγουν καθυστερήσεις και ουρές που ενδεχομένως παρατηρηθούν τις επόμενες ώρες.


07.20 Οι πρώτοι ψηφοφόροι έσπευσαν στα εκλογικά κέντρα λίγα λεπτά μετά  το άνοιγμα της κάλπης για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

07:00 Ξεκίνησε στις 7 το πρωί η κρίσιμη εκλογική διαδικασία για τις εθνικές εκλογές. Οι κάλπες άνοιξαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα ανά την περιφέρεια. Οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν έως τις 7 το απόγευμα έχοντας μαζί τους  αστυνομική ταυτότητα σε φυσική ή σε ηλεκτρονική μορφή, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Λεκλέρκ: «Ήταν φρικτό…»

Στον πρώτο αγώνα της σεζόν στη Formula 1 η Ferrari δεν τα πήγε όπως θα περίμενε με τον Κάρλος...

Με μέτρο το κραγιόν: Αύξηση στις τιμές των καλλυντικών για το καλό του περιβάλλοντος

Το ταξίδι του κακάο μέχρι να φτάσει στην καφετέρια που πίνεις τη σοκολάτα σου περνά μέσα από ένα εργοστάσιο...

Δεν μπορείς να γίνεις παλαιοχριστιανός

Δεν παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ της Ανθής Βούλγαρη για τα Τέμπη. Ούτε σκοπεύω να το κάνω. Ακουσα ότι ήταν εξαιρετικό....

Έκτη και εκτός ημιτελικών η Περισίδου στα 60μ. εμπόδια

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 60 μέτρων με εμπόδια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου...

Λευτέρης Πετρούνιας – Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Ολυμπιονίκη

Για δεύτερη σερί διοργάνωση, ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας αυτή τη φορά το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο. Πέντε...

Σημαντική επένδυση για τον Πειραιά το άνοιγμα του Hampton by Hilton

Ως ένα καλό νέο για τον Πειραιά  χαρακτήρισε το άνοιγμα του Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο ο Δήμαρχος Πειραιά,...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς