Πολιτική Για άθλια προβοκάτσια κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Βούλτεψη για...

Για άθλια προβοκάτσια κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Βούλτεψη για τη Ροδόπη

-

«Λάδι στη φωτιά» της προεκλογικής σύγκρουσης για τη Ροδόπη προκάλεσε το «φυλλάδιο» που έδειξε on air η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη σε αντιπαράθεση που είχε με τον Χάρη Μαμουλάκη, υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου, στη συνέχεια, κατηγόρησε την κ. Βούλτεψη «για άθλια προβοκάτσια» που ακολουθεί την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη και κάνει λόγο «για εθνικά επιζήμιο και ολισθηρό κατήφορο της ΝΔ που δεν έχει σταματημό».

Άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας», αλλά και της ΕΥΠ.

Πώς απάντησε η Σοφία Βούλτεψη

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ απάντησε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, αναφέροντας ότι: «Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του… τουρκομαθούς κ. Χάρη Μαμουλάκη, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα το πρωί, στον Σκάι, παρουσίασα ως μπροσούρα του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου. Κατ’ αρχάς δεν γνωρίζω καμιά εφημερίδα, οποιασδήποτε χώρας, που να δημοσιεύει άρθρο με το λογότυπο κόμματος (και μάλιστα ξένης χώρας) πάνω από τον τίτλο.

Κατά δεύτερον, η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο φυλλάδιο είχε κυκλοφορήσει στη Θράκη παραμονές των εκλογών Ιανουαρίου 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει το 48,53% των ψήφων. Το θέμα έκτοτε έχει πολλές φορές προβληθεί και από πολλούς, μεταξύ των οποίων και σε δική μου αρθρογραφία, χωρίς ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει μιλώντας για fake news και προβοκάτσιες».

Στην ίδια μακροσκελή ανακοίνωση η Σοφία Βούλτεψη τονίζει: «Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν προβληθεί τότε μέσω του φυλλαδίου, σχετικά με τα ζητήματα που συζητούμε αυτές τις μέρες (ειδικά για τα θέματα του αυτοπροσδιορισμού και της εκλογής μουφτή) ήταν οι ακόλουθες:

1. Στο πλαίσιο ελευθερίας του «Εθνικού» και «Συλλογικού Αυτοπροσδιορισμού» εφαρμογή αποφάσεων του ΕΔΑΔ σχετικά με τα σωματεία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

2. Επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.

Παροχή της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας σκέψης στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν στη μειονότητα και δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης δικών τους ΜΜΕ.

Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης γλώσσας για τις μειονότητες σε όλον τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα.

Ειδικά για τη μειονότητα της Θράκης:

1. Κατάργηση της αρμοδιότητας του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

2. Άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους τη στερήθηκαν με το άρθρο 19 του κώδικα ιθαγένειας.

3. Χορήγηση τίτλων για τα χωράφια και τα σπίτια στους κατοίκους του ορεινού όγκου.

4. Προσανατολισμός της ποσόστωσης του 0,5% του άρθρου 23 του Ν. 3647/08 για πρόσληψη στο δημόσιο για τα μέλη της μειονότητας.

Για την εκπαίδευση:

1. Δικαίωμα στη μειονότητα για δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων.

2. Δημιουργία Παιδαγωγικού Τμήματος Τουρκικής Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ελεύθερη χρήση της τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις.

3. Κατάργηση του νόμου Ιεροδιδασκάλων και δικαίωμα εκλογής Μουφτή.

4. Κλείσιμο των 2 Ιεροσπουδαστηρίων και μετατροπή τους σε επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ).

5. Διορισμοί δασκάλων τουρκικής για τους μουσουλμάνους Τούρκους μαθητές στην Αθήνα.

Για τις θρησκευτικές μειονότητες:

1. Κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής.

2. Κατάργηση του σημερινού μαθήματος Θρησκευτικών και η αντικατάσταση του από μάθημα «Φιλοσοφίας Θρησκειών».

3. Θέσπιση υποχρεωτικού πολιτικού γάμου για όλους τους πολίτες μαζί με το θρησκευτικό γάμο.

Αν κρίνουμε από τις σημερινές δηλώσεις των στελεχών του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει τις ίδιες «απόψεις». Με την ίδια άλλωστε επιχειρηματολογία δεν ψήφισε ούτε την τροπολογία Σαμαρά για τις μουφτείες (Ιανουάριος 2013), ούτε τον νόμο Μητσοτάκη (4964/2022) για το ίδιο θέμα.

Για το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Και επιτέλους, ας μας πουν αν είναι fake news και όσα διαλαμβάνονται στην Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούλιος 2013):

«Αποκαθιστούμε στη θεωρία και την πράξη τις έννοιες «εθνικό» και «πατριωτικό», συνδέοντάς τες με το γνήσια λαϊκό. Ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τον δημοκρατικό-διεθνιστικό πατριωτισμό των λαϊκών τάξεων και της Αριστεράς. Θα προχωρήσουμε, με γνώμονα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, στην επίλυση των ανοιχτών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας της χώρας και των κατοίκων της».

Ας μας πουν επίσης αν είναι fake news και τα διαλαμβανόμενα στο κείμενο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του περίφημου Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (Μάρτιος 2014):

«Για τα λεγόμενα εθνικά θέματα, κάθε αντίθετη άποψη στηλιτεύεται και απαγορεύεται στην πράξη ακόμα και η αναφορά σε εθνικές μειονότητες που ζουν στη χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή τμήματα του πληθυσμού που ανήκουν σε μειονότητες αποκλείονται από βασικά κοινωνικά δικαιώματα (στέγαση, εκπαίδευση, υγεία κ.α.)».

Και τελικά ας μας πουν αν επιτρέπεται βουλευτές που ορκίζονται στο Σύνταγμα να έχουν «απόψεις», καθώς και το δικαίωμα του «αυτοπροσδιορισμού» κατά παράβαση και παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης.

Μπορούν επίσης να πράξουν κάτι πιο απλό: Να αποκηρύξουν τις προηγούμενες «απόψεις» τους και να καλέσουν τους συγκεκριμένους βουλευτές να δηλώσουν ποια ακριβώς μειονότητα εκπροσωπούν.

«Βάσει ποίου στοιχείου;»

Τέλος, ας μας εξηγήσει ο κ. Μαμουλάκης (που γνωρίζει και την τουρκική) βάσει ποίου στοιχείου απεφάνθη ότι το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύθηκε σε τουρκική εφημερίδα, πού βρήκε η εφημερίδα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προέβη τότε σε κάποια διάψευση.

Πάει πολύ αυτοί που μιλούσαν για «λεγόμενα εθνικά θέματα» και δήλωναν διεθνιστές να καταγγέλλουν σήμερα τον ταχυδρόμο.

Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλη ανακοίνωσή του είχε αναφέρει πως στη Θράκη εκτιμήθηκε το γεγονός ότι «έχει σαφείς προγραμματικές θέσεις», ένα τελικό σχόλιο:

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ σαφείς προγραμματικές θέσεις είχε μόνο για τη Θράκη!

Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω και την μπροσούρα με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ».

Η σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τηλεοπτική αντιπαράθεση της Σοφίας Βούλτεψη και του Χάρη Μαμουλάκη σε ανακοίνωσή του καταφέρεται εναντίον της Σοφίας Βούλτεψη με σκληρές εκφράσεις.

«Ο εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό.

Μετά τους ωμούς εκβιασμούς της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σκέρτσου στην μουσουλμανική μειονότητα, μετά την εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη, σειρά είχε η άθλια προβοκάτσια της κ. Βούλτεψη.

Παρουσίασε σήμερα στον τηλεοπτικό αέρα δημοσίευμα του τουρκικού τύπου ως δήθεν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για κακή της τύχη, όμως, το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης που γνωρίζει την τουρκική γλώσσα αποκάλυψε αμέσως τα fake news της κ. Βούλτεψη.

Η ΝΔ έχει ξεφύγει τελείως. Για μερικές ακροδεξιές ψήφους δεν διστάζει πουθενά. Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Μπορούν να αντιληφθούν έστω και τώρα το κακό που κάνουν στην πατρίδα;», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Η on air αντιπαράθεση

Όλα ξεκίνησαν από την κοινή παρουσία των Σοφία Βούλτεψη και Χάρη Μαμουλάκη σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Η Σοφία Βούλτεψη παρουσίασε το παραπάνω έγγραφο και υποστήριξε ότι είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ μεταφρασμένη στα τουρκικά.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη το έγγραφο αναφερόταν σε θέματα συλλογικού αυτοπροσδιορισμού και σε θέματα εκλογής μουφτήδων.

Η απάντηση και η ανάρτηση Μαμουλάκη

Από τη δική του μεριά ο Χάρης Μαμουλάκης είπε ότι αυτό είναι τουρκικό άρθρο, το οποίο αναφέρεται στις εκλογές και όχι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα θέματα για τα οποία μίλησε η Σοφία Βούλτεψη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Θρήνος για τον αστυνομικό που πάλευε για έξτρα μεροκάματο – Πώς έγινε η τραγωδία στον Πειραιά

Με την ίδια του τη ζωή πλήρωσε ο 31χρονος αστυνομικός, την προσπάθειά του να συμπληρώσει το εισόδημά του, καθώς...

Τέμπη: Όποιος ήθελε συγκάλυψη θα πετούσε τα χώματα στη θάλασσα, είπε ο Φλωρίδης για το μπάζωμα

«Γιατί η κυβέρνηση δαπάνησε 650.000 ευρώ και μετέφεραν χώματα ακριβώς μερικές ώρες μετά από το τραγικό δυστύχημα, όταν όλοι...

ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Μετά τη «σκόνη» που σηκώθηκε για το «ομοφοβικό σχόλιο» του βουλευτή της ΝουΔου Δημ. Κυριαζίδη, τον οποίο ανέλαβε να...

Παραδόθηκε η Σκυτάλη της Φύσης

Ξεκίνησε από την Ισπανία, έκανε μια στάση στη Γένοβα της Ιταλίας και έφτασε με τη βοήθεια του ανέμου στην...

Qatargate: Εμβάσματα από δύο ΜΚΟ σε λογαριασμό της κόρης του Παντσέρι

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το δικαστήριο του Μιλάνου διαπίστωσε ότι δύο ΜΚΟ (η No Peace Without Justice...

Επέστρεψε και ο κόσμος

Το ευχάριστο πέρα από το νικηφόρο ντεμπούτο του Δέλλα στον ΟΦΗ ήταν ότι επέστρεψε δυναμικά στο «Γεντί Κουλέ» ο...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς