Ελλάδα Δολοφονία Άλκη: Ποιους «έδωσε» ο 23χρονος – Ποιος κρατούσε...

Δολοφονία Άλκη: Ποιους «έδωσε» ο 23χρονος – Ποιος κρατούσε το δρεπάνι, ποιος χτυπούσε με το κοντάρι

-

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ολόκληρη η απολογία του 23χρονου Afksentos Carciu για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος συλληφθέντας μετά τη δολοφονία του 19χρονου αναφέρθηκε στους υπόλοιπους του «τάγματος εφόδου» που επιτέθηκε, δίνοντας ακριβείς πληροφορίες για το ποιος έκανε τι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Ο ίδιος επέμεινε ότι: «Σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού που διαδραματίστηκε στη συνέχεια, ούτε μια στιγμή δεν απομακρύνθηκα από το αυτοκίνητο που οδηγούσα. Όταν τα άτομα που επέβαιναν στο τρίτο αυτοκίνητο, ξεκίνησε η συμπλοκή».

Στη συνέχεια πρόσθεσε μετά από ερώτηση του ανακριτή για το ποιος και πώς έκανε την επίθεση: «Σίγουρα τον Κουμαρόπουλο, τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Βελαλόπουλο να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γκέγκα τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δεν φαινόντουσαν καλά».

Ολόκληρη η απολογία του 23χρονου

O νεαρός ξεκινώντας το απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει πως: «Είμαι αλβανικής καταγωγής, όμως γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν εγκατασταθεί οι γονείς μου αρκετά χρόνια πριν, προκειμένου να βρουν εργασία και να φτιάξουν την οικογένεια τους. Οι γονείς μου εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα ως ιδιωτικοί υπάλληλοι και παρέχουν οικιακές εργασίες και εγώ ως ενήλικος πλέον, απόφοιτος του επαγγελματικού λυκείου Δημόκριτος εργάζομαι σε εργοστάσιο κατασκευής τεντών. Έχω επίσης μια μικρότερη αδερφή η οποία τυγχάνει σπουδάστρια στα ΤΕΙ. Είμαστε μια αγαπημένη και φιλήσυχη οικογένεια και ουδέποτε δώσαμε Το παραμικρό δικαίωμα στην κοινωνία στην οποία διαβιούμε.

Όπως είπα, οι γονείς μου εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν στην οικογένειά μας, όλα τα απαραίτητα και μεγάλωσαν εμένα και την αδερφή μου με αρχές και αξίες. Είμαι οπαδός της ομάδας ΠΑΟΚ όμως ποτέ δεν ενεπλάκην σε ακρότητες και διαπληκτισμούς μεταξύ οπαδών. Από την αρχή αναφέρω ότι δεν τέλεσα τις πράξεις που μου αποδίδετε. Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να θέσω σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου ανθρώπου, ούτε επιτέθηκα σε κανένα από τα θύματα της δικογραφίας. Δεν πλησίασα καν την παρέα των πέντε ατόμων από τα οποία ο Αλκιβιάδης Καμπανός έχασε τη ζωή του και δύο άτομα τραυματίστηκαν.

«Δέχτηκα τηλεφώνημα»

Τα περιστατικά είναι τα εξής: 31 Ιανουαρίου 2022 μετέβην τις πρωινές ώρες στην εργασία μου, στο εργοστάσιο που κατασκευάζουμε τέντες. Σχόλασα στις 17:15 από την εργασία μου και επιστρέφοντας στην οικία μου, δέχτηκα τηλεφώνημα από φιλικό μου πρόσωπο, με καταγωγή από την πόλη της Βέροιας, το οποίο μου πρότεινε να πάμε στο γήπεδο και να παρακολουθήσουμε τον αγώνα βόλεϊ μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ και ολυμπιακού.

Όταν τελείωσε ο αγώνας πήγαμε με το αυτοκίνητο Μάρκας Citroen μοντέλο C3, Λευκού χρώματος, στα γραφεία του συνδέσμου της ομάδας του ΠΑΟΚ, επί της οδού παλαιών Πατρών Γερμανού στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αφήσουμε τα πάνω με συνθήματα υπέρ της ομάδας μας που φέραμε στον αγώνα βόλεϊ. Όταν φτάσαμε στο σύνδεσμο, μέλη μας ενημέρωσαν, ότι ψάχνουν οπαδοί της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο.

«Ξεκινήσαμε από το κέντρο»

Ξεκινήσαμε από το κέντρο Θεσσαλονίκης, τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση των οπαδών του Άρη, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν, είχαν τραυματιστεί οπαδοί μας. Η αλήθεια είναι πως σκοπός ήταν ο μεταξύ, των οπαδών, διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες και ουδέποτε σκέφτηκα έστω ότι από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα που προέκυψαν. Δεν θα συμμετείχα ποτέ σε ένα τέτοιο συμβάν, παρά τον φανατισμό που επικρατεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και δεν σκέφτηκα ποτέ να προκαλέσω κίνδυνο σε άλλο άνθρωπο πολύ περισσότερο να συμμετάσχω σε ενέργειες που θα επιφέρουν το θάνατο του.

Κινήθηκα και εγώ οδηγώντας το αυτοκίνητο μου λευκού χρώματος στο οποίο μαζί με εμένα επέβαιναν η εξής: συνοδηγός μου ήταν ο Αλέξανδρος Gega, στα πίσω καθίσματα ο Demiraz και Οδυσσέας Τζούροβιτς. Στο έτερο αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio, σκούρου χρώματος, επέβαιναν, οι εξής: οδηγός ο Δημήτρης Χατζής και εταίροι επιβαίνοντες η Στέργιος Σαρακατσάνος, Ιωάννης Βαρβέρης, Νίκος Καλαϊτζής η Καλαντζής και στο τρίτο όχημα μάρκας Volkswagen polo επέβαιναν η εξής: οδηγός κάποιος από την περιοχή του Ωραιοκάστρου που δε γνωρίζω, Γιάννης Κουμαρόπουλός, Άλεξ Βελαλόπουλος και κάποιος ονόματι Τζέρι.

«Ξεκινήσαμε την αναζήτηση της ομάδας των οπαδών του Άρη»

Φεύγοντας λοιπόν τα τρία αναφερόμενα αυτοκίνητα ξεκινήσαμε την αναζήτηση της ομάδας των οπαδών του Άρη. Από την παλαιών Πατρών Γερμανού, βγήκαμε στην οδό Εγνατία, συνεχίσαμε ανατολικά και στρίψαμε στην οδό Παπαναστασίου, στη συνέχεια στρίψαμε δεξιά και βγήκαμε ξανά στην νέα Εγνατία και από εκεί φτάσαμε στη γέφυρα επί της οδού Βούλγαρη. Βγήκαμε στο πάρκο της νέας Ελβετίας και προσεγγίσαμε την περιοχή του Χαριλάου κινούμενοι ξανά στην οδό Παπαναστασίου, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Στο ύψος του γηπέδου του Άρη, στρίψαμε δεξιά μέσα από στενά και φτάσαμε στην οδό Αναξίμανδρου κι από κει κατεβήκαμε στην οδό Πλαστήρα με σκοπό, στη διασταύρωση με την Παπαναστασίου, να κινηθούμε δεξιά προς το κέντρο της πόλης.

Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση Πλαστήρα στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μάρκας Polo αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορεύονταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο Volkswagen Polo, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρω, ότι τόσο εγώ όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν με όπλα, μαχαίρια ή οποιοδήποτε άλλο όργανο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό. Σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού που διαδραματίστηκε στη συνέχεια, ούτε μια στιγμή δεν απομακρύνθηκα από το αυτοκίνητο που οδηγούσα.

Όταν τα άτομα που επέβαιναν στο τρίτο αυτοκίνητο, ξεκίνησε η συμπλοκή. Κατέβηκαν όλοι όσοι επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, καθώς και στο δεύτερο αυτοκίνητο που στάθμευσα το δικό μου. Εγώ κατέβηκα απ’ το αυτοκίνητο μόνο για να δω τι συνέβαινε και ποια άτομα είχαν βρει ακόμα όμως δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι άρχισε να κατηφορίζει μόνο του στην Πλαστήρα.

Ενώ ήδη όλοι υπόλοιποι είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγώ μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα απ’ το αυτοκίνητο για λίγα δευτερόλεπτα, όταν όμως είδα ότι γινόταν προς το σημείο συμπλοκής, τρόμαξε και ουδέποτε πλησίασα.

«Πάμε, πάμε»

Όταν αντιλήφθηκα ότι η κατάσταση ξεφύγει, χωρίς να έχω πραγματικά εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε στο σημείο συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνει από την Παπαναστασίου οπαδοί του Άρη που έβριζαν και φώναζαν, τρομοκρατημένος φώναξα «πάμε πάμε».

Τις περισσότερες λεπτομέρειες για την εμπλοκή τις έμαθα αργότερα. Χωρίς να γνωρίζω εκείνη τη στιγμή ότι κάποιος βρέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο, άτομα το σύνδεσμο του Άρη, άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει τα αυτοκίνητα μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν. Έφυγα αμέσως κάνοντας έναν ελιγμό με το αμάξι για να αποφύγω τους οπαδούς του Άρη που έτρεξαν προς το μέρος μας.

Βγήκα στην οδό Παπαναστασίου στην κατεύθυνση την Μπότσαρη, ανέβηκα στην οδό Καρακάση και κινήθηκα στην περιοχή της Τούμπας όπου στάθμευσα Το αυτοκίνητό μου κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ύστερα από λίγη ώρα, επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του συνδέσμου στην παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα εταίρα άτομα που επέβαιναν στα δύο άλλα αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Κουμαρόπουλος, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «έκανα μαλακία ξέχασα εκεί το δρεπάνι». Μετά από λίγη ώρα έφυγα από το σύνδεσμο, μετέβηκα στο σημείο που είχα αφήσει το αυτοκίνητο μου και οδήγησα με κατεύθυνση την οικία μου.

Το επόμενο πρωί, συγκλονισμένος ακόμα από όλα όσα είχαν διαδραματιστεί το προηγούμενο βράδυ και ειλικρινά μετανιωμένος που συμμετείχα έστω και μόνο με την παρουσία μου στο συμβάν, πήγα στην εργασία μου και τις απογευματινές ώρες με συνέλαβαν οι αρχές. Από το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας γίνεται σαφές ότι ουδέποτε απομακρύνθηκα από το αυτοκίνητο και δεν προσέγγισα καν το σημείο που εκτυλίχθηκε συμπλοκή. Όσον αφορά στην κατάθεσή του ενός εκ των θυμάτων, που προσομοιάζει με κάποιον απ’ τους δράστες της επίθεσης, είναι ξεκάθαρο ότι αναγνώριση έγινε από την πίεση της επίδειξης από τις φωτογραφίες αφού είχα ήδη συλληφθεί».

Aκολουθούν οι ερωτήσεις του ανακριτή:

Ερώτηση: Από το χρονικό σημείο που βρίσκεται στο σύνδεσμο μετά τον αγώνα βόλεϊ στην οδό παλαιών Πατρών Γερμανού ποιος αναφέρει συγκεκριμένα για ένα συμβάν στο Ωραιόκαστρο όπου οπαδοί του Άρη, επιτίθενται σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και τι ακριβώς αναφέρει;

Απάντηση: Ο Demirazi ότι έγινε κάτι στο Ωραιόκαστρο, ότι όταν η δικοί μας, εκεί που βγήκαν οι Αρειανοί, πήγαν δηλαδή να τους χτυπήσουν και κατάφερα και ξέφυγα. Εγώ εκείνη την ώρα είχα πάει να φάω, απλώς το συζητούσαμε αυτό, δηλαδή τι θα κάνουμε μετά. Εγώ απλώς άκουγα και έτρωγα.

Ερώτηση: Εσένα ποιος είναι ο ρόλος στο σύνδεσμο;

Απάντηση: Δεν έχω κάποιο ρόλο απλά έχω κάποιους φίλους και πηγαίνω.

Ερώτηση: Πως βρέθηκαν τα κλειδιά του συνδέσμου στα χέρια σας; τα κλειδιά βρέθηκαν τυχαία στα χέρια σας;

Απάντηση: Τα κλειδιά βρέθηκαν τυχαία στα χέρια μου καθόμασταν στο σύνδεσμο και έφυγα τελευταίος και τα πήρα.

Ερώτηση: Ο Τζούροβιτς φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ 31 Ιανουαρίου 2022 στο χρονικό σημείο που ήσασταν στο σύνδεσμο και έγινε αυτό το συμβάν στο Ωραιόκαστρο, ανέφερες αστυνομικούς ότι εσείς πρότεινες να επιτευχθεί τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Απάντηση: Όχι σε καμία περίπτωση, απλώς συζητιόταν. Γενικά εκείνη την ημέρα είχα ένα δισταγμό και δεν ήθελα να πάω κάπου.

Ερώτηση: Ο Τζούροβιτς επίσης ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα κάνετε κάποια τηλέφωνα στους μικρούς, τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Απάντηση: δεν έγινε αυτό, δεν πήρα κανένα τηλέφωνο, τα παιδιά που βρισκόμασταν εκεί στο σύνδεσμο ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν παιδιά στην Χαριλάου απλά κάποιος πέρασε και μας το είπε αυτό.

Ερώτηση: Την τελική απόφαση να πάτε στο Χαρίλαου ποιος την πήρε;

Απάντηση: Όλα τα άτομα μαζί το αποφάσισαν θυμάμαι τον Ντεμιράι και τον Βελαλόπουλο.

Ερώτηση: Πως αποφασίστηκε με ποια αυτοκίνητα θα πάτε και ποιος θα μπει σε πιο αυτοκίνητο;

Απάντηση: Ήταν κανονισμένο. Αποφασίστηκε να μπουν σε κάθε αυτοκίνητο γνωστοί με τους γνωστούς, δηλαδή εγώ με τους φίλους μου στο δικό μου αμάξι, στο δεύτερο αυτοί που είναι φίλοι μεταξύ τους, και στο τρίτο αυτοκίνητο επίσης το ίδιο.

Ερώτηση: Μπορείτε να μου διευκρινίσετε το κανονισμένο που αναφέρετε παραπάνω;

Απάντηση: Αποφασίσαμε να μπω εγώ μπροστά γιατί ξέρω ανατολικά την περιοχή προς τα εκεί εκεί μένω. Οι Αρειανοί συνηθίζουν αφήνουν δύο άτομα μπροστά στο γήπεδο και πίσω κρυμμένα είναι άλλα άτομα που εμφανίζονται ξαφνικά αν συμβεί κάποιο επεισόδιο. Έτσι αποφασίστηκε να μην περάσουμε από κεντρικούς δρόμους. Αποφασίστηκε να με ακολουθούν οι άλλοι χωρίς συγκεκριμένη σειρά.

Ερώτηση: Ποιος ήταν ο σκοπός σας;

Απάντηση: ο σκοπός ήταν για μένα τουλάχιστον, να επιβληθούμε στους άλλους. Αν πετύχαινα με κάποιον Αρειανό θα κατεβαίναμε και θα τρέχαμε για να τους φοβίσουμε.

Ερώτηση: Γενικά όμως ο σκοπός ποιος ήταν έστω των υπολοίπων;

Απάντηση: Ο σκοπός ήταν ο εκφοβισμός. Θα κατεβαίνουμε δηλαδή και θα τους τρομάζαμε.

Ερώτηση: Για όπλα τι είπατε;

Απάντηση: Τίποτα ο καθένας ξέρει τι θέλει να έχει και τι έχει.

Ερώτηση: Γιατί ξέφυγε η κατάσταση; Είπατε κάτι διαφορετικό μετά;

Απάντηση: Δεν ξέρω πραγματικά δεν το συζητήσαμε μετά. Υποθέτω ότι ένας λόγος είναι ότι κάποια άτομα τους κατηγορούμενους χτυπήθηκαν στο παρελθόν από Αρειανούς. Σίγουρα είναι ο Κουμαρόπουλος αλλά σχεδόν όλοι απ’ όσο ξέρω.

Ερώτηση: Την ώρα που ήσασταν στα αυτοκίνητα κατευθυνόμενοι προς την Χαριλάου μιλήσατε στα τηλέφωνα μεταξύ σας δηλαδή τα άτομα που ήσασταν στα τρία αυτοκίνητα;

Απάντηση: Όχι δεν μιλήσαμε ούτε μεταξύ μας πως ήμασταν τρία αυτοκίνητα, ούτε εγώ τουλάχιστον άλλους. Άλλωστε εγώ δεν Είχα κινητό. Το είχα αφήσει στο σύνδεσμο. Απλώς το άφησα εκεί γιατί φορτίζω κιόλας εκείνη την ώρα και είχα σκοπό αλλού να ξαναγυρίσω.

Ερώτηση: Όταν φτάσατε στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Γαζή, γιατί σταματήσατε;

Απάντηση: Σταματήσαμε γιατί ο Ντεμιράτσι, μας είπε ότι στο σημείο υπήρχε μια περίεργη πεντάδα ατόμων και μπορεί να είναι αρειανή.

Ερώτηση: Γνωρίζετε για αυτούς ότι έχουν κάνει κάτι ή σταματήσατε απλώς επειδή σας φάνηκε περίεργη η πεντάδα;

Απάντηση: όχι, δεν ξέραμε κάτι άλλο για αυτούς. Σταμάτησα επειδή ο Ντέμιρατσι μου είπε ότι σας είπα παραπάνω.

Ερώτηση: όταν σταμάτησες εσύ, Τι έγινε με τα άλλα αυτοκίνητα;

Απάντηση: Όταν σταμάτησα εγώ αμέσως σταμάτησε και το Renault Clio. Το πόλο πριν σταματήσω εγώ είχε στρίψει στην οδό Γαζή.

Ερώτηση: Τι έγινε αφότου σταμάτησε το αυτοκίνητο σου;

Απάντηση: Κατεβαίνουν τρία άτομα και τον ρωτήσαμε τι ομάδα είναι.

Ερώτηση: Εσείς τι κάνετε εκείνη την ώρα;

Απάντηση: εγώ ήμουν μέσα στο αμάξι, βγήκα απ’ το αμάξι όταν ξεκίνησα να μαλώνουν μεταξύ τους οι δύο πλευρές, δηλαδή όταν άρχισαν να πέφτουν κλωτσίδια.

Ερώτηση: Χτύπησαν δηλαδή ήταν και τα παιδιά; Πως;

Απάντηση: Χτύπησαν και τα παιδιά αυτούς που ήταν εκεί, με τα χέρια, κλωτσιές, ένα κράνος.

Ερώτηση: Ποιοι επιτέθηκαν πρώτοι;

Απάντηση: Σίγουρα ήτανε Ντεμιράτσι, είδα και τον Τζούροβιτς Οδυσσέα, όμως ουσιαστικά ξεκίνησαν όλοι μαζί. Πρώτα βγήκαν οι δικοί μου από τα δύο αυτοκίνητα στην πλατεία. Ταυτόχρονα με τους δικούς μου στο αυτοκίνητο, βγήκαν κι αυτοί από το πόλο και τελευταία στιγμή που Βγαίνουν απ’ το δικό μου αυτοκίνητο και από το πόλο, εγώ παρατηρώ καθισμένος στο αυτοκίνητο, τα τέσσερα άτομα που έβγαιναν. Από το δικό μου αυτοκίνητο Γκέγκα βγήκε με τα χέρια αλλά γνώριζα ότι είχε μαχαίρι πάνω του. Ο Τζούροβιτς και ο Demirazi, Όταν βγήκα απ’ το αυτοκίνητο βγήκαν με τα χέρια. Άτομα που βγήκαν απ’ το polo είχαν μαχαίρια και ένα στυλιάρι.

Ερώτηση: Το δρεπάνι ποιος το κρατούσε; Είδες;

Απάντηση: Το κρατούσε Κουμαρόπουλος, τον είδα.

Ερώτηση: Ποιος ρώτησε τα παιδιά τι ομάδα είναι;

Απάντηση: δεν είμαι σίγουρος νομίζω Ντεμιράτσι.

Ερώτηση: Τι σας απάντησαν;

Απάντηση: Μας απάντησαν «Αρειανάρα ρε».

Ερώτηση: Μπορείς να μας πεις ποιος συγκεκριμένα έκανε τι;

Απάντηση: Σίγουρα τον Κουμαρόπουλο, τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Βελαλόπουλο να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γκέγκα τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δε φαινόντουσαν καλά.

Ερώτηση: Τα δύο παιδιά που έτρεξαν τα κυνήγησε κάνεις;

Απάντηση: Νομίζω ένα άτομο αλλά δεν ξέρω ποιος.

Ερώτηση: Εσύ πότε βγήκες απ’ το αυτοκίνητο;

Απάντηση: Εκείνη την ώρα που έτρεξαν τα δύο παιδιά που στην Πλαστήρα, ήμουν ήδη όρθιος έξω το αυτοκίνητο. Βγήκα όταν ξεκίνησε η φασαρία, δηλαδή το ξύλο. Τους είδα. Πήγα να πάω προς τα πάνω τους δηλαδή τα παιδιά, τους αρειανούς που έτρεχαν να φύγουν, όμως ξέχασα να βάλω χειρόφρενο στο αμάξι και γύρισα πίσω. Στη συνέχεια βγαίνω πάλι έξω και βλέπω άλλα άτομα που υπέθεσα ότι ήταν Αρειανοί να έρχονται από την Παπαναστασίου προς τα πάνω.

Ερώτηση: Μετά τι έγινε;

Απάντηση: Όταν είδα τους αρειανούς να έρχονται εγώ αρχίζω να φωνάζω στα άτομα που ήταν στη συμπλοκή «πάμε πάμε».

Ερώτηση: Εσείς εκείνη την ώρα καταλάβατε ότι τα άτομα βιαιοπραγούσαν άσχημα στα παιδιά;

Απάντηση: Ναι το κατάλαβα λίγο, φαινόταν άγρια εικόνα. Δεν άκουσα τον Καμπανό.

Ερώτηση: Τι εννοείς λέγοντας άγρια εικόνα;

Απάντηση: Δεν σταματούσαν χτυπούσαν αλλεπάλληλα με τα χέρια και με ότι είχαν. Ήταν όλοι πάνω σε εναν και άλλοι πάνω σε άλλον και χτυπούσαν. Εγώ βέβαια εκείνη την ώρα είχα το νου μου κυρίως στα άτομα που ανέβαιναν. Στη συνέχεια εγώ μπήκα στο αμάξι και περιμένω τους άλλους να έρθουν.

Ερώτηση: Σου επιδεικνύονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή τα δύο βίντεο που προέρχονται από ιδιώτες. Ποια άτομα να γνωρίζεις τα βίντεο;

Απάντηση: στο πρώτο βίντεο να γνωρίζω τελευταίο που έρχεται και κάθεται στη θέση του συνοδηγού τον Γκέκα που φαίνονται καλά και να χτυπάει κάποιον στο ίδιο βίντεο. Από τα τρία άτομα που φαίνεται να κατευθύνονται προς τα οχήματα μας σε πρώτο χρόνο, τα δύο πηγαίνουν στο clio, αλλά δεν μπορώ να της αναγνωρίσω από την επισκόπηση του video, φοράει ανοιχτόχρωμο παντελόνι είναι που κάθεται στα πίσω καθίσματα του οχήματος μου. Στο δεύτερο βίντεο φαίνομαι να είμαι ήδη στη θέση του οδηγού. Επίσης το ίδιο βίντεο στην αρχή φαίνονται δυο άτομα να τρέχουν τα σκαλιά της οικοδομής επί της οδού Γαζή στην οδό Σεφέρη, που βρίσκεται το πόλο και λογικά κατευθύνονται σε αυτό.

Ερώτηση: Αφού μπήκατε όλοι στο αυτοκίνητο τι εκτυλίσσεται μετά, τι λέτε μεταξύ σας ή έστω με τηλέφωνα;

Απάντηση: Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν σε καλή κατάσταση.

Ερώτηση: Τι εννοείς σε καλή κατάσταση;

Απάντηση: Ήταν ευχαριστημένοι. Ο Οδυσσέας είπε «τους πήραμε». Οι άλλοι δύο μου έδιναν κατευθύνσεις που θα πάμε. Ο Γκέγκα είχε ματώσει στο χέρι.

Ερώτηση: Πως σου έδιναν κατευθύνσεις αφού εσύ είπες την ξέρεις την περιοχή;

Απάντηση: Όλοι είμαστε από ανατολικά. Μου έλεγαν «φύγε φύγε».

Ερώτηση: Όσο βρισκόσασταν στο αμάξι τι άλλο είπατε;

Απάντηση: δεν είπαμε κάτι συγκεκριμένο, συζητήσαμε μόνο για το χέρι του Γκέγκα και που θα παρκάρουμε το αυτοκίνητο. Κινήθηκα προς την Τούμπα εκεί αυτό την πείραξε και τον Γκέγκα, ο Τζούροβιτς ήταν μαζί μου. Τον Τζούροβιτς τον πήρα μαζί μου γιατί είχε το κινητό του μαζί και ήθελα να συνεννοηθώ. Ο Κουμαρόπουλος μου είπε «έκανα μαλακία άφησα το δρεπάνι εκεί».

Ερώτηση: Οι Κουμαρόπουλος και Τζέραλντ σε τι κατάσταση ήταν;

Απάντηση: Δεν πρόσεξα.

Ερώτηση: Είχαν αλλάξει ρούχα;

Απάντηση: Νομίζω είχαν αλλάξει, δεν είμαι σίγουρος.

Ερώτηση: Μετά που κατευθύνθηκε; Απάντηση: πήγα να πάρω το αμάξι που το είχα αφήσει στην Τούμπα. Με πέταξε εκεί μεγάλος που δεν θέλω να πω το όνομα του. Και δεν έχει σχέση με το περιστατικό. Μετά πήγα σπίτι μου κατευθείαν. Ερώτηση: κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ως την σύλληψη σου μίλησες με κανέναν;

Απάντηση: όχι με κανέναν, το πρωί πήγα στη δουλειά και μόλις επέστρεψα το πρωι με συνέλαβαν οι αστυνομικοι.

Ερώτηση: Ποιους από τους συγκατηγορούμενους σου ξέρεις και τι σχέση έχετε;

Απάντηση: είμαι πολύ καλός φίλος με το Τζούροβιτς και τον Γκέκα. Τον Βαρβέρη και τον Καλαϊτζίδη τους γνώρισα πρόσφατα. Το Χατζηκωνσταντή το γνωρίζω από πολύ παλιά, να μιλάμε μια φορά στις δύο βδομάδες, δεν έχουμε συχνές επαφές. Το ίδιο και με τον Σαρακατσάνο, αυτοί οι δύο είναι κολλητοί. Το Βελαλόπουλο τους ήξερα απλά, είχαμε αράξει κάποιες φορές. Τον οδηγό το τρίτου αμαξιού δεν ξέρω μόνο ότι έχει κάποια σχέση με το Ωραιόκαστρο.

Ερώτηση: Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Απάντηση: Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα γεγονότα και έχω μετανιώσει ειλικρινά για τις πράξεις μου. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να να προκαλέσω αυτό το κακό που τελικά προκλήθηκε εξαιτίας αυτής μου της μεταμελείας προσπάθησα να βοηθήσω τους αστυνομικούς, κατά το διάστημα που ήμουν κρατούμενος να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση για να βρεθεί ποιος έχει κάνει αυτή την ιστορία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Απολύτως εφικτό να εκλέξει η Νέα Αριστερά ευρωβουλευτές, τονίζει η Αχτσιόγλου

Στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να εκλέξει ευρωβουλευτές και αυτός ο στόχος «είναι απολύτως εφικτός», τόνισε η βουλεύτρια Β’2...

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ

Ο Σαντιάγκο Έσε πέρασε από… ανάκριση στα social media του Ολυμπιακού, αποκαλύπτοντας αρκετά πράγματα για τον ίδιο.Ο Αργεντινός μέσος...

«Τερματίστε την κατάληψη» – Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ απειλεί τους φοιτητές με αποβολή

Ο προσωρινός πρόεδρος του Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ, απειλεί με «ακούσια άδεια» τους φοιτητές που έχουν κατασκηνώσει στο πανεπιστήμιο και διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης.«Γράφω σήμερα...

Άγιος Γεώργιος: Αναβίωσαν τοπικά έθιμα σε όλη τη χώρα

Αναβίωσαν και φέτος, ανήμερα της γιορτής του αγίου Γεωργίου, τα τοπικά έθιμα σε ολόκληρη τη χώρα.Τα ξεχωριστά έθιμα του...

Κύπρος – Εμπλοκή της Ιντερπολ σε γυναικοκτονία στην Πάφο

Μια υπόθεση γυναικοτκονίας συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες την Κύπρο, μετά τον εντοπισμό 75χρονης νεκρής στην Πάφο, χθες βράδυ. Σύμφωνα με...

Μαίρη Χρονοπούλου: Η καύση και το σημείο που θα τοποθετηθεί η τέφρα της

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους οικείους της ο θάνατος της Μαίρης Χρονοπούλου. Η αγαπημένη ηθοποιός είχε...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς