Πολιτική Άκης Σκέρτσος: Παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή οι δύο...

Άκης Σκέρτσος: Παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

-

«Από την πρώτη στιγμή αναγνωρίσαμε ότι οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι και πάλι άδειες. Ξεκινάμε απ’ το μηδέν ωστόσο δεν είμαστε σε πολιτικό κενό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Ακης Σκέρτσος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν ορισμένα πολύ σαφή μηνύματα δείχνοντας τι κυβέρνηση θέλουν και τι αντιπολίτευση δεν θέλουν.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως έδειξαν επίσης πως επιθυμούν η χώρα να κινηθεί σταθερά μπροστά με ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής που δίνει έμφαση στα αποτελέσματα, στη συνέπεια στη δίκαιη αναδιανομή της ανάπτυξης που φέρνουν οι νέες επενδύσεις με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές, καλύτερα εισοδήματα και στήριξη στους πραγματικά ευάλωτους.

«Οι εκλογές βγάζουν κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση»

Επεσήμανε ακόμη πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς ενώ είναι εθνική ανάγκη να τρέξουμε προς τα μπρος κάνοντας άλματα με τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζονται για να αλλάξουμε όσα μας κρατούν αδικαιολόγητα πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα να γίνουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στο Κράτος, στη Δικαιοσύνη, στην Οικονομία για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και να αυξηθούν τα εισοδήματα μαζί με τις ευκαιρίες των νέων ανθρώπων να ζουν και να προοδεύουν στον τόπο μας.

Κάλεσε δε όσους ψήφισαν τη ΝΔ αλλά και όσους δεν την ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές να δείξουν τώρα την εμπιστοσύνη τους στο κόμμα του για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις και να υλοποιήσει ταυτόχρονα μεγάλες αλλαγές.«Οι εκλογές βγάζουν κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος και αναφέρθηκε στον φιλόδοξο σχεδιασμό για την αναμόρφωση και αναβάθμιση του ΕΣΥ.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έπασχε πολύ πριν την πανδημία»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έπασχε πολύ πριν την πανδημία, ότι άντεξε ωστόσο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού αλλά και την ενίσχυση σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Στη συνέχεια ανέλυσε τη φιλοσοφία του νέου ΕΣΥ που πρέπει να διασφαλίζει την κλινική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη με σύγχρονους θεσμούς οργάνωσης, διοίκησης και χρηματοδότησης και την έμφαση που πρέπει να δοθεί στην πρωτοβάθμια υγεία.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες αλλαγές που έχουν γίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επισημαίνοντας ότι «με πράξεις και κοστολογημένο σχέδιο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αντί μόνο ωραία λόγια χτίζουμε το νέο ΕΣΥ της ουσιαστικής φροντίδας ειδικά για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις υπηρεσίες του. Σήμερα οι Έλληνες ασθενείς έχουν καλύτερη πρόσβαση από όλους τους Ευρωπαίους στο σύνολο των ακριβών ογκολογικών θεραπειών», τόνισε.

Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα ακριβού ογκολογικού φαρμάκου το οποίο ενώ στη Γερμανία αποζημιώνεται για 11 ενδείξεις καρκίνου, στην Ελλάδα αποζημιώνεται για 19 δηλαδή για όλες τις μορφές καρκίνου που έχει ένδειξη.

«Η πολιτική για μας έχει έναν και μόνο λόγο ύπαρξης»

Ξεχωριστή μνεία έκανε σε δύο επιπλέον δράσεις που έχουν εγκαινιαστεί, το πρόγραμμα «Οίκοθεν» και η «Ανακουφιστική φροντίδα» με την οποία μπήκαν οι βάσεις για να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ οι υπηρεσίες αυτές για ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Επίσης στην ενίσχυση των ογκολογικών μονάδων στα νοσοκομεία και τη δημιουργία νέων μέσω πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του σχεδίου Ελλάδα 2.0.

«Η πολιτική για μας έχει έναν και μόνο λόγο ύπαρξης: Να εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τη συμπαράσταση σε κάθε βήμα της ζωής του ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες στιγμές, καθολικά, ακατάπαυστα, αδιαπραγμάτευτα», τόνισε.

Είπε με έμφαση ότι προφανώς δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στο διάστημα της προηγούμενης τετραετίας αλλά ότι υπάρχει όραμα για τη δημιουργία ενός αναμορφωμένου, αποτελεσματικού Εθνικού Συστήματος Υγείας ευρωπαϊκού επιπέδου με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη ώστε η Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των χωρών με υψηλότερο προσδόκιμο ζωής αλλά κυρίως να αυξηθεί η αναλογία των ανθρώπων που είναι υγιείς σε όλα τα στάδια της ζωής τους. Επίσης να υιοθετηθούν ενιαία πρωτόκολλα διοίκησης συστημάτων υγείας και νοσοκομείων αλλά και χρόνιων παθήσεων, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και οι μισθολογικές συνθήκες του προσωπικού, η διοίκηση και να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πόροι από τα χρήματα των φορολογουμένων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σήμερα σε μία πολιτική απρέπεια»

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στη συνέχεια αναλυτικά σε στοιχεία του προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία που προβλέπονται για τη νέα τετραετία υπογραμμίζοντας ότι τα θέματα που αφορούν στην Υγεία πρέπει να ξεπερνούν τις κομματικές έριδες και να υπάρχουν κάποιες κοινές γραμμές δράσης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος. Προχώρησε επίσης σε διευκρινίσεις επί στοιχείων που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας.

Ακολούθως ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σήμερα σε μία «πολιτική απρέπεια» επιχειρώντας να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης, και το γεγονός ότι δύο υποψήφιοί του στην περιοχή παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα να εκπροσωπούν δηλαδή την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα με μετριοπαθείς επιλογές στελεχών που δεν υιοθετούν τις πιο ακραίες αναθεωρητικές απόψεις περί δήθεν «τουρκικής» μειονότητας και που δεν πρέπει να είναι ενεργούμενα του Τουρκικού Προξενείου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Τέμπη: Όποιος ήθελε συγκάλυψη θα πετούσε τα χώματα στη θάλασσα, είπε ο Φλωρίδης για το μπάζωμα

«Γιατί η κυβέρνηση δαπάνησε 650.000 ευρώ και μετέφεραν χώματα ακριβώς μερικές ώρες μετά από το τραγικό δυστύχημα, όταν όλοι...

ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Μετά τη «σκόνη» που σηκώθηκε για το «ομοφοβικό σχόλιο» του βουλευτή της ΝουΔου Δημ. Κυριαζίδη, τον οποίο ανέλαβε να...

Παραδόθηκε η Σκυτάλη της Φύσης

Ξεκίνησε από την Ισπανία, έκανε μια στάση στη Γένοβα της Ιταλίας και έφτασε με τη βοήθεια του ανέμου στην...

Θερμοκρασίες καλοκαιριού

Συνεχίστηκαν και χθες οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών...

«Μέγα-σεισμό» που διήρκησε μήνες προκάλεσε ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ και το Μεξικό συνέλλεξαν ενδείξεις ότι η πρόσκρουση στη Γη του μεγάλου αστεροειδούς που οδήγησε,...

Κόντε: Η ΕΕ συμφώνησε σε ένα φιλόδοξο και αποτελεσματικό Ταμείο Ανάκαμψης

Η ΕΕ συμφώνησε σε ένα «φιλόδοξο» ταμείο ανάκαμψης που θα επιτρέψει στις χώρες μέλη να αντιμετωπίσουν την κρίση από...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς