Ελλάδα Ζαγορίτης στο MEGA: Τα περισσότερα παράπονα αφορούν το λιανικό...

Ζαγορίτης στο MEGA: Τα περισσότερα παράπονα αφορούν το λιανικό και ηλεκτρονικό εμπόριο

-

Στην ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή φαίνεται πως οι περισσότερες αναφορές έγιναν για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τα καταναλωτικά αγαθά. Ακολουθούν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η ενέργεια και ύδρευση. Αυξημένα είναι τα παράπονα και για τις ηλεκτρονικές αγορές.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαγορίτη, τα αιτήματα μεσολάβησης προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία περίοδο και αφορούν ζητήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ηλεκτρονικό και λιανικό εμπόριο.

Για το ηλεκτρονικό εμπόριο και μόνο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από το 2019 έως και το πρώτο τετράμηνο του 2020, καθώς έγιναν πολλά παράπονα για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα όπου έγινε προπληρωμή, αλλά τα προϊόντα δεν παραδόθηκαν ποτέ, ενώ τα ίδια τα μαγαζιά έκλεισαν.

Για να μην πέφτουν θύματα απάτης οι καταναλωτές, ο κ. Ζαγορίτης συνιστά έρευνα πριν από κάθε αγορά, αποφυγή υπερβολικών προσφορών και πληρωμή με αντικαταβολή.

Μίλησε ακόμα για τις εισπρακτικές εταιρείες και την αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στο να βάζει κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία.

«Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που ενοχλούνται. Υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά δεν είναι οι περισσότεροι αυτοί», είπε ο κ. Ζαγορίτης και πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζονται με το κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο».

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Μητσοτάκης: Οι ευχές στα παιδιά που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές

«Καλή επιτυχία σε όλες και όλους. Με πίστη και αισιοδοξία» ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα...

Ινδία: Απεβίωσε ο «πατριάρχης» της… μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου

Ημέρα πένθους η σημερινή για το κρατίδιο Μιζοράμ της Ινδίας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ζιόνα Χάνα, ο...

AstraZeneca μόνον σε άνω των 60 ετών – Ισχύει η δεύτερη δόση με ίδιο εμβόλιο

«Στην παρούσα φάση που τα επίπεδα διασποράς του ιού είναι μέτρια προς χαμηλά με σταθερή τάση περαιτέρω μείωσης, η...

Πώς «τρύπωσε» ο Καλίν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν, στο πλαίσιο της...

Βιβλιάριο Υγείας στο κινητό μας – Συνταγές και εξετάσεις μέσα από το κινητό

Με δυναμικό βηματισμό προωθείται η ψηφιακή Υγεία στη χώρα μας, δημιουργώντας πολύτιμα «εργαλεία» που ακολουθούν τις τάσεις του μέλλοντος....

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τον Κουφοντίνα

Προετοιμασμένοι για μία εβδομάδα οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης είναι στην κυβέρνηση με εστία ενδεχόμενης “έκρηξης” την διαχείριση της υπόθεσης του...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς