Πολιτική Τσίπρας: «Κυβέρνηση κουρελού, με εκβιασμούς, πιέσεις, ακόμα και αποστασίες...

Τσίπρας: «Κυβέρνηση κουρελού, με εκβιασμούς, πιέσεις, ακόμα και αποστασίες θα φτιάξει ο Μητσοτάκης»

-

«Αν βγει πρώτoς ο Μητσοτάκης, θα φτιάξει κυβέρνηση κουρελού, με εκβιασμούς, με πιέσεις, ακόμα και με αποστασίες», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον τόπο καταγωγής του, την Άρτα, όπου περιόδευσε σήμερα, Παρασκευή, στέλνοντας μήνυμα «νίκης».

«Εγώ δεν ταξίδευα με το κρατικό αεροπλάνο για την προεκλογική εκστρατεία, ούτε όταν ήμουν πρωθυπουργός, γιατί δεν πίστευα ότι αυτό το κράτος είναι ιδιοκτησία κανενός. Άλλοι έχουν γεννηθεί πρίγκιπες και έχουν την αίσθηση ότι το κράτος και η χώρα τούς ανήκει. Εγώ κατάγομαι από ένα ταπεινό, μικρό χωριό στα Τζουμέρκα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της δικής του κυβέρνησης για την περιοχή, στην προσπάθειά της «να βγάλει τον τόπο από την απομόνωση»,  γι’ αυτό, όπως είπε, πήγαν εκεί «111 εκατ. ευρώ», όχι μόνο σε κονδύλια, αλλά και σε «έργα πνοής», σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια.

Ανέφερε συγκεκριμένα «την ολοκλήρωση της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού, την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής, που αποτελούσε όραμα των Αρτινών, το μεγάλο σχέδιο για την οριοθέτηση του Άραχθου ποταμού».

«Λες και εκδικήθηκε την Άρτα η ΝΔ επειδή έβγαλε αριστερό πρωθυπουργό»

«Τέσσερα χρόνια τώρα τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ; Θαρρείς πως έχουν μια εκδικητική στάση, ιδιαίτερα με την Άρτα, γιατί έχει κατ’ αυτούς την ατυχία να βγάλει έναν πρωθυπουργό με την Αριστερά και δεν το αντέχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «απαξίωσε» τη Γεωπονική Σχολή, καταργώντας το ένα από τα δύο τμήματα, «ακύρωσε το σχεδιασμό για το τεχνολογικό αγροδιατροφικό πάρκο» της Σχολής και τον σχεδιασμό για «ορεινό πάρκο στα Θοδώριανα».

Το κυριότερο, όμως, όπως τόνισε, είναι ότι «έχουν απαξιώσει το δημόσιο νοσοκομείο, ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά νοσοκομεία», αφήνοντάς το «χωρίς γιατρούς, χωρίς στελέχωση, χωρίς υποδομές».

«Όχι» στη χαλαρή ψήφο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, επίσης, στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, που «στενάζει» από την ακρίβεια και την «εκτίναξη» του κόστους παραγωγής.

«Δεν έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους και θέλουν μια καλύτερη προοπτική για την επόμενη μέρα», είπε και, απευθυνόμενος στους πολίτες που «βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα», τόνισε ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν είναι «εκλογές χαλαρής ψήφου», καθώς ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση και είναι κρίσιμο ποιος θα είναι πρώτος.

«Κυβέρνηση κουρελού θα φτιάξει ο Μητσοτάκης»

Ζήτησε μάλιστα από τον κόσμο «να μην πιστεύει» τον κ. Μητσοτάκη, όταν λέει ότι «δεν θα συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ του κ. Ανδρουλάκη».

«Αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ και με μισή μονάδα διαφορά θα θελήσει να πάρει αυτή την ευκαιρία για να φτιάξει κυβέρνηση κουρελού, με εκβιασμούς, με πιέσεις, ακόμα και με αποστασίες», προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να «ματαιώσει» αυτό το σχέδιο, είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που «θα ανοίξει το δρόμο για την «αλλαγή» και την «κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας».

Αναφερόμενος, δε, στα «πραγματικά διλήμματα» των εκλογών, σημείωσε τα εξής: «Αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε», «Θα συνεχίσει να μη βγαίνει ο λογαριασμός, να σώνεται το εισόδημα των νοικοκυριών την τρίτη εβδομάδα του μήνα, να μην μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, ή θα δώσουμε ανάσα στα νοικοκυριά με αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών;

»Θα αφήσουμε το σχέδιο Μητσοτάκης για 700.000 υποθηκευμένα σπίτια να βγουν στον πλειστηριασμό ή θα επιβάλλουμε όρους και κανόνες δικαιοσύνης για να σώσουμε την περιουσία της μεσαίας τάξης;».

«Αυτά τα διλήμματα, εγώ θα τα συμπυκνώσω με ένα δίλημμα: Μητσοτάκης ή αλλαγή; Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από την επόμενη μέρα;», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνονταας πως απέναντι σ’ αυτό το δίλημμα «η μεγάλη πλειοψηφία έχει αποφασίσει, γιατί αισθάνεται ότι δεν πάει άλλο πια με την ακρίβεια, με την αισχροκέρδεια, με τη διαφθορά, με τις υποκλοπές και τις παράνομες παρακολουθήσεις, με τις απευθείας αναθέσεις, με την οικογενειοκρατία, με την εκτεταμένη αδικία που επικρατεί στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας».

«Τα συνθήματα για την Αλλαγή δεν είναι ιδιοκτησία κανενός»

Εξέφρασε, επίσης, τη «βεβαιότητα» ότι σ’ αυτό το νομό όχι μόνο θα είναι και πάλι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχει αποτέλεσμα που θα θυμίζει «άλλες εποχές».

Εξάλλου, απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με τα συνθήματα της δεκαετίας του ’80, σχολίασε ότι τα συνθήματα αυτά για την «αλλαγή» δεν αποτελούν «ιδιοκτησία κανενός, ανήκουν σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» και πως «αν είναι επίκαιρα, ευθύνεται η Δεξιά που δεν άλλαξε», υποστηρίζοντας ότι «η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη ξεπέρασε και τον πατέρα του, την τριετία ’90-93».

«Αυτό που ζητάμε από του πολίτες είναι με την ψήφο και τη στάση τους να τους τρομάξουν το βράδυ των εκλογών. Διότι δυο τινά μπορούν να συμβούν. Είτε να πανηγυρίζουν τα καρτέλ, το κατεστημένο, αυτοί που ρυθμίζουν τις τιμές της αισχροκέρδειας, οι ισχυροί που έβγαλαν δισεκατομμύρια από την κρίση, είτε να πανηγυρίζει ο δημοκρατικός λαός για μια μεγάλη νίκη και την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», υπογράμμισε.

Και δήλωσε «βέβαιος ότι θα συμβεί το δεύτερο, ό,τι και να λένε τα παπαγαλάκια του συστήματος», υπενθυμίζοντας ότι έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και στις προηγούμενες δύο κάλπες, όπως και στο δημοψήφισμα.

«Το βράδυ των εκλογών δεν θα είναι η Άρτα γαλατικό χωριό, όλη η Ελλάδα θα αλλάξει χρώμα, διότι όλη η Ελλάδα θέλει αλλαγή, θέλει ανάσα, θέλει δικαιοσύνη», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Κατάδικους στο μέτωπο της Ουκρανίας στέλνει η Ρωσία

Μεθυσμένοι νεοσύλλεκτοι, ανυπότακτοι στρατιώτες και κατάδικοι είναι ανάμεσα σε εκατοντάδες στρατιωτικούς και πολιτικούς ποινικούς που έχουν καταταγεί σε ρωσικές...

Spice και Rampage για την Ελλάδα

Σύμφωνα με το ares osservatorio difesa: «Σύμφωνα με πηγές του ισραηλινού Τύπου, η κυβέρνηση της Αθήνας ενέκρινε την αγορά των...

ΑΕΚ: Μόνο ο Γκαρσία εκτός για Άγιαξ

Η κακή εμφάνιση και η ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη ανήκουν στο παρελθόν για την ΑΕΚ που από...

Τραγωδία με λεωφορείο να πέφτει από γέφυρα – Τουλάχιστον 20 νεκροί

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία,...

Σκληρή απάντηση Ολυμπιακού σε ΠΑΟΚ: «Ποσό σανό θέλετε να δώσετε στον κόσμο σας;»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε με επιθετική ανακοίνωση στην επίσημη τοποθέτηση του Ολυμπιακού, που ζητούσε την τιμωρία όσων συμμετείχαν στην...

Yποψήφιος του ΠΑΣΟΚ χορεύει Snik και Ivan Greco: Το προεκλογικό σποτ που ανέβασε στο TikTok

Οι υποψήφιοι των εκλογών κάνουν ότι μπορούν για να προσεγγίσουν ψηφοφόρους. Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν σαν «σύμμαχο» τα...

Πρέπει να διαβάσετε

Κατάδικους στο μέτωπο της Ουκρανίας στέλνει η Ρωσία

Μεθυσμένοι νεοσύλλεκτοι, ανυπότακτοι στρατιώτες και κατάδικοι είναι ανάμεσα σε...

Spice και Rampage για την Ελλάδα

Σύμφωνα με το ares osservatorio difesa: «Σύμφωνα με πηγές του...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς