Πολιτική Τον Ηλία Μόσιαλο επέλεξε ο ΠΟΥ ως επιστημονικό συντονιστή...

Τον Ηλία Μόσιαλο επέλεξε ο ΠΟΥ ως επιστημονικό συντονιστή σε Διεθνή Επιτροπή

-

Το γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη συγκαλεί πανευρωπαϊκή επιτροπή για την Υγεία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για να επανεξετάσει τις πολιτικές προτεραιότητες και την αναδιάταξη των συστημάτων υγείας υπό το πρίσμα των πανδημιών.

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο καθηγητής Μάριο Μόντι, πρόεδρος του Πανεπιστημίου Bocconi, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Επιστημονικός Συντονιστής ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Έχω την τιμή να προεδρεύω της νέας πανευρωπαϊκής επιτροπής για την υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη», δήλωσε ο καθηγητής Μόντι.

«Αυτή η πανδημία έχει επιδεινώσει τις ανισότητες και τις διαιρέσεις που παραλύουν τις κοινωνίες μας και εμποδίζουν την πρόοδο στην αειφόρο ανάπτυξη. Θεωρώ την απόφαση του ΠΟΥ να συστήσει αυτήν την ανεξάρτητη επιτροπή υψηλού επιπέδου ως προοδευτικό βήμα προς τη διαμόρφωση μιας πιο αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης προσέγγισης για την υγεία και την ευημερία, ως θεμέλιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είμαι χαρούμενος που η Επιτροπή θα μπορέσει να βασιστεί σε έναν Επιστημονικό Συντονιστή του επιπέδου του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, Ιδρυτή και Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Υγείας του LSE.» πρόσθεσε ο κ. Μόντι.

Ποιοι θα συμμετέχουν στην Επιτροπή

Τα μέλη της Επιτροπής επελέγησαν από τον ΠΟΥ σε συνεργασία με τον Μάριο Μόντι.

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από πρώην αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, διακεκριμένους επιστήμονες και οικονομολόγους και ηγέτες της επιχειρηματικής κοινότητας και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι Sylvie Goulard (αναπληρώτρια διευθύντρια της Τράπεζας της Γαλλίας, πρώην Υπουργός Άμυνας, πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Guler Sabanci (πρόεδρος της Sabanci Holding και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Sabanci), Helle Thorning-Schmidt (πρώην πρωθυπουργός της Δανίας, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Save the Children), Igor Shuvalov (πρόεδρος του State Development Corporation, πρώην πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας) και Tarja Halonen, πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας.

Το έργο της Επιτροπής

Αφού συλλέξει και εξετάσει τα σχετικά στοιχεία, η Επιτροπή θα εξάγει συμπεράσματα από τους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα υγείας διαφορετικών χωρών ανταποκρίθηκαν στην πανδημία COVID-19 και θα διατυπώσει συστάσεις για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Η Επιτροπή, με την υποστήριξη επιστημονικού συμβουλευτικού συμβουλίου, θα επιδιώξει επίσης να διαμορφώσει συναινετική πολιτική επί αυτών των συστάσεων και να αναβαθμίσει την υγεία και την κοινωνική μέριμνα ως κοινωνικές και πολιτικές προτεραιότητες, κρίσιμες τόσο για τη βιώσιμη ανάπτυξη όσο και για την κοινωνική συνοχή.

Η Επιτροπή πρόκειται να ολοκληρώσει τις εργασίες της και να υποβάλει την τελική της έκθεση έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ξεκίνησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, στις Βρυξέλες. Η...

Σκωτία – Τσεχία: Το γκολ της χρονιάς έβαλε ο Σικ

Είμαστε μόλις στην πρώτη αγωνιστική του EURO, αλλά ο Σικ έβαλε το γκολ της διοργάνωσης! Και δύσκολα θα δούμε...

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Από 15 μέχρι 26 Ιουνίου οι δηλώσεις

Από αύριο, Τρίτη 15/6/2021, έως και την Παρασκευή 25/6/2021, θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα στο «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή...

Χειραψία σαν χειροφίλημα του Ερντογάν στον Μπάιντεν

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος,...

Σταϊκούρας : Πάνω από 7,5 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης το 2021

Οι πόροι που θα διατεθούν φέτος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας θα ξεπεράσουν τα 7,5...

Τουρκία : Στη Διεθνή Σύμβαση του 1979 παραπέμπει το Βερολίνο για τον νέο χάρτη – πρόκληση

Στην Διεθνή Σύμβαση του 1979 για την θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση παραπέμπει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση...

Πρέπει να διαβάσετε

Ξεκίνησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...

Σκωτία – Τσεχία: Το γκολ της χρονιάς έβαλε ο Σικ

Είμαστε μόλις στην πρώτη αγωνιστική του EURO, αλλά ο...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς