Πολιτική Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε την...

Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε την έκρηξη της Πόπης Τσαπανίδου

-

Την αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ένα σχόλιο του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Παναγιώτη Λάμψια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μετά το δελτίο ειδήσεων ακολούθησε η ζωντανή εκπομπή της Σίας Κοσιώνη για τις εκλογές, «Η Ελλάδα αποφασίζει» με καλεσμένους τον Θ. Σκυλακάκη από τη ΝΔ, τον Γ. Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Δουδωνή από το ΠΑΣΟΚ ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας κλήθηκε να σχολιάσει την «μάχη» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Εκεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Π. Λάμψια που συμμετείχε στην εκπομπή, να ανακαλέσει τα όσα είχε πει νωρίτερα διαφορετικά θα αποχωρήσει από την εκπομπή. Μετά από έντονη αντιπαράθεση η Σία Κοσιώνη διέκοψε για διαφημίσεις. Όταν επανήλθε ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου ανεβάζοντας στα ύψη την ένταση.

Ο Γιώργος Τσίπρας αποχωρεί από την εκπομπή

 

«Η αντιγραφή δεν είναι κακό, αρκεί να μη σε πιάσουν. Είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να αντιγράφεις το κόμμα που είναι ενεργό, υπάρχει και να χρησιμοποιείς τα ορφανά του Άκη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων που εγώ αποκαλώ γενίτσαρους» είπε αρχικά για να συμπληρώσει: «Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά».

Δείτε το σχόλιο του Παναγιώτη Λάμψια

Στην εκπομπή που ακολούθησε ο Γιώργος Τσίπρας, ζήτησε επίμονα από τον Π. Λάμψια να ανακαλέσει. Αν και ο δεύτερος προσπάθησε να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο είχε κάνει την συγκεκριμένη αναφορά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανένδοτος δηλώντας πως θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το πάνελ εάν δεν έπαιρνε πίσω την εν λόγω φράση ο Παναγιώτης Λάμψιας.

«Αυτό το σχόλιο είναι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής. Είναι σκληρή κριτική, εγώ το ακούω αυτό πλην όμως είναι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής» δήλωσε, αρχικά, η Σία Κοσιώνη προκειμένου να υπερασπιστεί τον συνάδελφο της με τον Γιώργο Τσίπρα να παραμένει στη θέση του δηλώνοντας πως πρόκειται για προσβλητικό σχόλιο.

«Είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο συνάδελφος μου ωστόσο νομίζω ότι ήταν ένα σχόλιο που εκφράστηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής. Τσιμπημένη η κριτική, εγώ το κατανοώ, όμως δεν υπάρχει θέμα προσωπικής προσβολής προς το άτομο».

Στην πορεία, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Λάμψιας επέμειναν για αρκετή ώρα στις θέσεις τους με την Σία Κοσιώνη να υποχρεώνεται να δώσει διαφημίσεις προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μετά τις διαφημίσεις ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά η Πόπη Τσαπανίδου

Ο διάλογος Τσαπανίδου-Λάμψια

Η Σία Κοσιώνη επεσήμανε ότι ήταν ένα δημοσιογραφικό σχόλιο που δεν είναι προσυνεννοημένο. «Υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά μου γιατί το θεώρησα κάπως τραβηγμένο, το έκανε αποδεκτό ο συνάδελφος». «Δεν είναι κάπως τραβηγμένο, είναι ντροπή» είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Λάμψιας απάντησε πως σε ό,τι αφορά την αντιγραφή συνθημάτων και των θέσεων διαχρονικά του ΠΑΣΟΚ ήμουν σαφής: Είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντιγράφουν ΠΑΣΟΚ και ότι ο κ. Τσίπρας φτάνει ακόμη στο σημείο και να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι η πεποίθησή μου. Δεν ανακαλώ τίποτα».

«Και συμπληρώσατε ότι ο Χάρι Κλύνν τον μιμείται καλύτερα» επέμεινε η Πόπη Τσαπανίδου. «Τη φωνή του, ναι». «Είπατε μίμο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» συνέχισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό ήταν ένα αστείο αν δεν τον καταλαβαίνετε….» απάντησε ο Π. Λάμψιας.

«Τιμώ και την θέση του και το πρόσωπο, τελεία» πρόσθεσε και συνέχισε: «Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των εκτελεσθέντων της 17Ν, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός. Έχει συμβεί, Εχουν γίνει πορείες ολόκληρες και έχουν γίνει υποστηρικτικές εκδηλώσεις και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι βρέθηκαν σε αυτές. Δεν εννοούσα ότι το έκανε ο κύριος Τσίπρας» είπε.

«Τι ακούνε τα αυτιά των τηλεθεατών που σας παρακολουθούν. Μιλάτε για στελέχη που έχουν δώσει μάχες υπέρ της δημοκρατίας. Στελέχη που δεν ανέχθηκαν, πόσω μάλλον δεν συμβάδισαν με την τρομοκρατία. Είναι συκοφαντικό αυτό που λέτε» ανταπάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Μου ζητάνε να κάνω δήλωση μετάνοιας; Δεν θα την κάνω. Δεν συνηθίζω να κάνω μετάνοια για τίποτα. Αυτή ήταν η άποψη μου. Αν δεν σας αρέσει λυπάμαι» απάντησε ο Παναγιώτης Λάμψιας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγη ώρα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Σε μια βαριά προσβλητική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του, προέβη ο δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτης Λάμψιας.

Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν» και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι «γενίτσαροι».

Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας, μίλησε ακόμη για «ορφανά του Άκη» και χαρακτήρισε «μίμο» τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η προσπάθειά του όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά, δεν θα περάσει.

Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την πολιτική αλλαγή, ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Η συγκινητική ανάρτηση από την ΚΑΕ Άρη

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί καθώς ο Γιάννης Ιωαννίδης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, έχοντας ταλαιπωρηθεί από...

Καταζητούμενος με «ερυθρά αγγελία» της Ιντερπόλ ο άνθρωπος «κλειδί» στο μακελειό της Λούτσας

«Ερυθρά αγγελία»  της Ιντερπόλ κατόπιν αιτήματος των τουρκικών αρχών για αιματηρή επίθεση στην γειτονική χώρα είχε εκδοθεί για τον...

Μητσοτάκης για Ιωαννίδη: Έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Τρόλεϊ: Στάση εργασίας σήμερα – Ποιες ώρες θα σηκώσουν χειρόφρενο

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, η πρωτεύουσα για έξι ώρες λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, τα τρόλεϊ θα...

«Λανθασμένη η δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας» λέει ο δικηγόρος της 35χρονης

«Είναι κατά τη γνώμη μου λανθασμένη η ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, θεωρώ ότι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός θα...

Συλλήψεις στη Μύκονο: Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε μεγάλο πάρτι με ναρκωτικά σε βίλα

Σε 15 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές στη Μύκονο για ηχορύπανση και κατοχή ναρκωτικών σε βίλα που λειτουργούσε ως χώρος νυχτερινής διασκέδασης. Πρόκειται για εννέα αλλοδαπούς...

Πρέπει να διαβάσετε

Η συγκινητική ανάρτηση από την ΚΑΕ Άρη

Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί καθώς ο Γιάννης Ιωαννίδης «έφυγε»...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς