Ελλάδα Θεσσαλονίκη : Συνωστισμός καθημερινά στα εξωτερικά ιατρεία του αντικαρκινικού...

Θεσσαλονίκη : Συνωστισμός καθημερινά στα εξωτερικά ιατρεία του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Θεαγένειο»

-

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού καταγράφτηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του Θεαγενείου αντικαρκινικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, φαινόμενα σαν και αυτό σημειώνονται καθημερινά σχεδόν σε καθημερινή βάση τις πρωινές ώρες, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω πανδημίας στα εξωτερικά ιατρεία άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης.

«Πηγαίνοντας για την εξέταση μου είπαν ότι έπρεπε να πάρω χαρτί από τα εξωτερικά ιατρεία. Μπήκα στην αίθουσα, όπου δεν υπήρχε καρέκλα άδεια, ενώ και έξω υπήρχε κόσμος. Αν βλέπατε και τα μάτια των γυναικών που ήταν εκεί, θα ανατριχιάζατε. Μάλιστα, μία κυρία περίμενε περισσότερο από δύο ώρες» αναφέρει στο Voria.gr ο πολίτης ο οποίος απαθανάτισε τη φωτογραφία.

Περιορισμένα τα απογευματινά ιατρεία

Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, Βασίλης Μουρατίδης, το πρόβλημα έχει επιδεινώσει και η υπολειτουργία των απογευματινών ιατρείων. «Τα απογευματινά ιατρεία υπολειτουργούν, καθώς έχει μπει ένα πλαφόν επτά περιστατικών για κάθε γιατρό, ο οποίος μέχρι πρότινος έβλεπε 20 με 25 κάθε εβδομάδα. Ο κόσμος δεν έχει πρόσβαση σε αυτά, οπότε όλοι έρχονται πρωί. Αυτός ο κόσμος πού θα πάει; Εμείς ως εργαζόμενοι θέλουμε να τους εξυπηρετήσουμε, γιατί όλα τα άλλα νοσοκομεία έχουν κλείσει και δεν δέχονται στα εξωτερικά ιατρεία ογκολογικούς ασθενείς», ανέφερε.

Ο κ. Μουρατίδης επισήμανε ότι το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο, κάτι που αποτελούσε πρόβλημα και προ του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε, στο διάστημα της πανδημίας έφυγαν 30 με 40 άτομα από συνταξιοδοτήσεις, ενώ προσλήφθηκαν μόλις 10 με 15 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. «Δεν μπορεί να υπάρχει μόνο μία νοσοκόμα για 30 ασθενείς. Τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και πριν, αλλά δυστυχώς δεν λύθηκαν. Δεν μπορείς να έχεις τους πολίτες να ταλαιπωρούνται. Οι ασθενείς δεν είναι αριθμοί», τόνισε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι την Τετάρτη 7 Απριλίου οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την στο προαύλιο του νοσοκομείου, προκειμένου να αναδείξουν τα ζητήματα αυτά.

Τι λέει η διοίκηση του νοσοκομείου

Το πρόβλημα παραδέχτηκε μιλώντας στη Voria.gr η διοικήτρια του Θεαγενείου, Λιάνα Κουρτέλη – Ξουρή, η οποία τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ωστόσο οι δυνατότητες του νοσοκομείου σε επίπεδο χώρων είναι περιορισμένες. Άλλωστε, Το κτήριο λειτουργεί από το 1963 για να καλύψει τις ανάγκες εκείνης της εποχής, που τώρα έχουν πολλαπλασιαστεί.

«Ο κόσμος που έρχεται είναι από τα δύο τρίτα της ελληνικής επικράτειας και λόγω COVID εξυπηρετούμε και όλα τα ογκολογικά περιστατικά από τα άλλα νοσοκομεία. Μόνο μέσα σε 20 μέρες ήρθαν 17 περιστατικά από άλλα νοσοκομεία για να χειρουργηθούν εδώ. Ο χώρος των εξωτερικών ιατρείων, όπου γίνονται και οι αιμοληψίες, είναι περίπου 120 τετραγωνικά κι έρχονται κάθε μέρα 500 άτομα. Καθημερινά γίνονται περίπου 60 εισαγωγές και 17 χειρουργεία. Αυτά όλα σημαίνουν εμπλοκή πολλών ανθρώπων που πρέπει να περάσουν από τα εξωτερικά ιατρεία, όχι μόνο ασθενών αλλά και των συνοδών όσων δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Εκ των πραγμάτων θα έχει συνωστισμό, αλλά τουλάχιστον να είναι με συνθήκες ασφαλείας. Έχουμε βάλει συσκευές αποστείρωσης του αέρα, έχουμε μέτρα ατομικής προστασίας, έχουμε σειρά προτεραιότητας. Επίσης, έχουμε βάλει ωριαίες ζώνες και η πύλη προσπαθεί με ενδοεπικοινωνία να ελέγχει τη ροή των πολιτών, αλλά από ένα σημείο και μετά έρχεται όλο περισσότερος κόσμος. Το παρήγορο είναι πως όλο το νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με σύστημα αποστείρωσης του αέρα, με UVC και καταλυτική οξείδωση. Με βάση τα τετραγωνικά που έχουμε αυτό που έγινε είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Γιατί όλα μπορούμε να τα κάνουμε, όμως το νοσοκομείο δεν μπορούμε να το μεγαλώσουμε», τόνισε η κ. Κουρτέλη – Ξουρή, η οποία επισήμανε ότι καθημερινά διενεργούνται περίπου 150 τεστ κοροναϊού, γρήγορης ανίχνευσης και PCR.

Τι συμβαίνει με τα απογευματινά ιατρεία

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, η διοικήτρια εξήγησε ότι λειτουργούν με ιδιωτικά κριτήρια, σε αντίθεση με τα πρωινά, στα οποία δεν μπορείς να αποκλείσεις τον κόσμο από το να προσέλθει. Για την αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων η διοίκηση του νοσοκομείου εξετάζει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει τηλεϊατρική τουλάχιστον για ασθενείς από απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίοι χρειάζονται επανέλεγχο.

«Αυτή η εικόνα δεν θα είναι έτσι από τον Σεπτέμβριο, γιατί η ημερήσια νοσηλεία θα μεταφερθεί στον ξενώνα στην Πυλαία, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αποφόρτιση και ανθρώπων οι οποίοι ναι μεν κάνουν χημειοθεραπείες, αλλά κάνουν αιμοληψίες εδώ. Ωστόσο, εκτιμώ πως πρέπει να γίνει ένα νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο στην Ελλάδα, ενώ είναι αδήριτη ανάγκη το Θεαγένειο να πάει εκτός πόλης σε μεγαλύτερο κτήριο που να διαθέτει και χώρο πάρκινγκ», κατέληξε η κ. Κουρτέλη – Ξουρή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ,...

Κορωπί : Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 76χρονο παιδοκτόνο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 76χρονου ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει...

Κυριάκος Μητσοτάκης : Ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» επιστρέφει σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι της Ελλάδας

Η δημόσια συζήτηση υποδέχεται με ελπίδες και υψηλές προσδοκίες τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο». Γιατί η κοινωνία, έχοντας γυρίσει σελίδα, μετά...

Αστυνομικός γρίφος η εξαφάνιση του 27χρονου Γάλλου χορευτή – Δύτες θα ψάξουν στον Πειραιά

Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την εξαφάνιση Γάλλου χορευτή από τον Πειραιά. Ο νεαρός έχει χαθεί από προσώπου γης εδώ και...

Βρετανία: Καταδιωκτικά συνόδευσαν αεροσκάφος – Συνελήφθησαν ύποπτοι τρομοκράτες

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε την Κυριακή, δύο άνδρες για τρομοκρατία μετά την άφιξη τους στο Λονδίνο με...

Παναθηναϊκός : Κάκωση ο Αλεξανδρόπουλος, εκτός με Λαμία και ο Μπουζούκης

Νέο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό στη μεσαία του γραμμή. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος υπέστη κάκωση στο γόνατο στη σημερινή προπόνηση, με...

Πρέπει να διαβάσετε

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος οι συνεργαζόμενες...

Κορωπί : Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 76χρονο παιδοκτόνο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς