Ελλάδα Σταμάτης: Πρέπει να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία

Σταμάτης: Πρέπει να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία

-

Στην εκπομπή «MEGA Σαβαβτοκύριακο» μίλησε ο γενικός γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε στο ζήτημα ασφάλειας των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στους περίπου 300 οίκους ευγηρίας – όπου απασχολούνται 5.800 εργαζόμενοι και όπου διαβιούν 16.000 άτομα.

Για την προστασία από τον κοροναϊό, με εγκύκλιο έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ οι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε τεστ προτού επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από άδεια.

Ο κ. Σταμάτης παραδέχθηκε τη δυσκολία της κατάστασης σε ό,τι αφορά την επικοινωνία των ηλικιωμένων με τους συγγενείς τους, ωστόσο όπως είπε «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» για λόγους προστασίας από την πανδημία.

Παράλληλα, σημείωσε πως «θα πρέπει οι διοικήσεις των γηροκομείων να είναι πολύ πιο αυστηρές με τους εργαζόμενους και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας».

Για τους άστεγους

Σχετικά με τα επίπεδα φτώχειας στην Ελλάδα, ο κ. Σταμάτης σημείωσε πως έχει μειωθεί οι αριθμός των ανθρώπων που ήταν άστεγοι. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη αρκετοί άστεγοι ιδίως στην Αθήνα και αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που παρέχονται από εθελοντικές ομάδες και τους δήμους, υπό την εποπτεία και τις κατευθύνσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας.

Στην Αθήνα δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα ένας νέος ξενώνας, ενώ και άλλες δομές δημιουργήθηκαν για την περίθαλψη των αστέγων και σε άλλες περιοχές.

Σημείωσε δε πως στα σχέδια της πολιτείας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους αστέγους που φιλοξενούνται στους ξενώνες να είναι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με απώτερο στόχο να βοηθηθούν στην επανένταξή τους στην κοινωνία.

Για τους Ρομά

Ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε επίσης στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για υποτροφίες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και στις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά και στο σχέδιο για δημιουργία πρότυπης κοινωνικής κατοικίας μετεγκατάστασης των Ρομά στον δήμο Κατερίνης στη θέση Πέλεκα.

Σημείωσε επίσης πώς μπορεί να συνδεθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με την εργασία και την διαρκή εκπαίδευση.

Τέλος τόνισε πως «για πρώτη φορά έχουμε εθνικό σχέδιο δράσης για ΑμΕΑ».

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Πώς έκλεισε το ντιλ για τη Vivartia

Εκλεισε η συμφωνία και μπήκαν οι υπογραφές μεταξύ του ομίλου της MIG και του επενδυτικού κεφαλαίου CVC για την...

Η μεγάλη «πρεμιέρα» για την κιβωτό της ωκεανογραφίας

Την κιβωτό της ωκεανογραφίας φτιάχνουν μαζί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που ξεκινούν...

«Μεγάλος Αδερφός» για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

«Ηλεκτρικό μάτι» που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ετοιμάζουν τα υπουργεία...

Κοροναϊός : Γιορτές χωρίς… Αγιο Βασίλη

Οι γιορτές φέτος… αναβάλλονται στα δημοφιλή χριστουγεννιάτικα χωριά της χώρας, τα οποία δεν πρόκειται να ανοίξουν τις πόρτες τους...

Χρυσή Αυγή: Πήραν «φωτιά» οι νομικές υπηρεσίες της Ευρωβουλής για τον καταδικασμένο Λαγό

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, πολλά είναι τα σενάρια για τι θα γίνει με την έδρα...

Έρχονται οι νταντάδες της γειτονιάς για τις εργαζόμενες μητέρες

Με στόχο τη διευκόλυνση της εργαζόμενης μητέρας, της μητέρας που επιθυμεί να επανενταχθεί στην αγορά εργασίας και εν γένει...

Πρέπει να διαβάσετε

Πώς έκλεισε το ντιλ για τη Vivartia

Εκλεισε η συμφωνία και μπήκαν οι υπογραφές μεταξύ του...

Η μεγάλη «πρεμιέρα» για την κιβωτό της ωκεανογραφίας

Την κιβωτό της ωκεανογραφίας φτιάχνουν μαζί το Εθνικό Μετσόβιο...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς