Ελλάδα Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα

Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα

-

Δέκα ημέρες έχουν μείνει για την τελική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με χιλιάδες πολίτες να «τρέχουν» τελευταία στιγμή να υποβάλλουν τη δήλωσή τους.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Θρασύβουλος Μίαρης, φοροτεχνικός, επισήμανε ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα υποβάλλουν δήλωση την τελευταία στιγμή, λόγω και των καλοκαιρινών αδειών των λογιστών.

Καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων

Την ίδια στιγμή, τους δύο μήνες αγγίζει η καθυστέρηση της καταβολής του επιδόματος ειδικού σκοπού, των 534 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Σαρρή, συνεργάτη Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας, τέτοιες καθυστερήσεις παρατηρούνται συχνά, ωστόσο γίνονται προσπάθειες από τους αρμοδίους για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 10 Αυγούστου, επιχειρήσεις πληττόμενες από κορωνοϊό μπορούν να συνεχίσουν την αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων τους.

Η δυνατότητα αυτή επεκτείνεται σε περισσότερους κλάδους και επιχειρήσεις, ενώ παρατείνεται και το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Μεγάλο αγκάθι ωστόσο παραμένουν οι απολύσεις, αφού πλέον οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή ή θα βγουν μελλοντικά, δεν προστατεύονται όπως γινόταν μέχρι τον Ιούνιο, με τις 45 μέρες μετά τη λήξη των αναστολών.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Ακολουθούν αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων.

Τη Δευτέρα 24/8 θα καταβληθούν οι συντάξεις για ΙΚΑ, τράπεζες και ΟΤΕ σε όσους δικαιούχους το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.

Την Τετάρτη 26/8 θα καταβληθούν οι συντάξεις των παραπάνω ταμείων για ΑΜΚΑ που λήγει σε 0,2,4,6,8.

Την Πέμπτη 27/8 θα καταβληθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ενώ οι συντάξεις του Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 28/8 Παρασκευή.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των επιδομάτων

Όσον αφορά την καταβολή των επιδομάτων, τη Δευτέρα 31/8 θα καταβληθεί το επίδομα γέννησης (έγκριση αιτήσεων έως 31/7).

Επιπλέον, την ίδια ημέρα θα καταβληθούν όλα τα προνοιακά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης και στεγαστικής συνδρομής, καθώς και το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Την Τετάρτη 30/9 θα καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος τέκνων (Α21).

Αγωνία για την επόμενη ημέρα στην οικονομία

Μεγάλη είναι η αγωνία για την επόμενη ημέρα της οικονομίας, λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Ζώης Τσώλης, διευθυντής σύνταξης εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», ανέφερε ότι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

«Μέσα στον κοροναϊό καταστράφηκε μια προσπάθεια δέκα χρόνων για να φέρουμε την οικονομία σε μια ισορροπία. Βρισκόμαστε σε μια βαθιά ύφεση».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τόσο τραπεζών, όσο και κρατικών φορέων, η ύφεση που έφερε στη χώρα ο κορωνοϊός το δεύτερο τρίμηνο του 2020, δηλαδή το τρίμηνο της καθολικής καραντίνας, έχει φτάσει στο 20%, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Οικονομικού Επιτελείου.

«Μπορεί να συγκριθεί μόνο με εποχές πολέμου».

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτήν τη «βουτιά» στην οικονομία, η κυβέρνηση προσπαθεί με επιδόματα να ανασχέσει την ύφεση.

«Δυστυχώς τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Δεν είμαι αισιόδοξος».

Η αγωνία για την επόμενη μέρα της οικονομίας είναι μεγάλη

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ετοιμη η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Το κείμενο της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού όπου περιγράφονται περισσότερα από 400 έργα, έχει πλέον την τελική του μορφή, έχοντας...

Διαψεύδει η Βρετανία το επεισόδιο με το ρωσικό πολεμικό πλοίο

Το Λονδίνο διαψεύδει τις ανακοινώσεις της Μόσχας για προειδοποιητικές βολές από τους Ρώσους κατά του σκάφους του βρετανικού ναυτικού...

Κοροναϊός: Οι μισοί βγαίνουν από το νοσοκομείο με νευροψυχιατρικά προβλήματα

Δύο μήνες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, οι μισοί και πλέον ασθενείς της Covid-19 υποφέρουν από γνωσιακά και...

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Νέο Βουτζά

Υπό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε περιοχή με ξηρά χόρτα, κοντά...

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αναβίωσε 2.500 χρόνια μετά στο Αρτεμίσιο

Μια σπουδαία εκδήλωση. Ενα αθλητικό γεγονός που έχει μακρά ιστορία αναβίωσε στις 4-6 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για τον Αυθεντικό...

Εκλογές ΗΠΑ : Αμφίρροπη αναμέτρηση – Φόβοι για κοινωνικές αναταραχές

Την ώρα που συνεχίζεται η καταμέτρηση σε μια σειρά από κρίσιμες πολιτείες, χθες το βράδυ ξέσπασαν οι πρώτες κοινωνικές...

Πρέπει να διαβάσετε

Ετοιμη η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Το κείμενο της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού όπου περιγράφονται περισσότερα...

Διαψεύδει η Βρετανία το επεισόδιο με το ρωσικό πολεμικό πλοίο

Το Λονδίνο διαψεύδει τις ανακοινώσεις της Μόσχας για προειδοποιητικές...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς