Κόσμος Πώς θα είναι ο κόσμος το 2100 – Υπόγειες...

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2100 – Υπόγειες πόλεις και άλλα… δεινά

-

Βρισκόμαστε στο έτος 2100 και οι άνθρωποι πια ζουν σε υπόγειες πόλεις και βασίζονται σε μέντορες τεχνητής νοημοσύνης για να λαμβάνουν αποφάσεις όσον αφορά τα επαγγελματικά τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Κι ενώ το παραπάνω μοιάζει σήμερα με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, οι ειδικοί δηλώνουν στην Daily Mail, πως ακριβώς αυτή θα είναι η πραγματικότητα μας στο μέλλον. «Το 2100, οι ζωές μας δεν είναι απλώς συνυφασμένες με την τεχνολογία, αλλά θα διαμορφώνονται και θα καθοδηγούνται εξολοκλήρου από αυτή, λέει ο Έντ Τζόνσον, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της συμβουλευτικής πλατφόρμας PushFar. Για τον ίδιο, μάλιστα, οι πέντε συγκλονιστικές αλλαγές που θα σημειωθούν αυτόν τον αιώνα είναι οι ακόλουθες.

Οι «ψηφιακοί άνθρωποι» θα ζουν ανάμεσά μας

Τα ανθρωποειδή ρομπότ και οι «ψηφιακοί φίλοι» θα ζουν μαζί με τους ανθρώπους, καθώς τα ρομπότ θα είναι εξίσου απαραίτητα για να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις ή απλά να κρατούν συντροφιά.

«Οι ψηφιακοί άνθρωποι με τεχνητή νοημοσύνη και τα ανθρωποειδή ρομπότ θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, καθώς θα μας βοηθούν σε απλά πράγματα, όπως είναι οι δουλειές του σπιτιού, αλλά και σε πολύ σημαντικά, όπως είναι τα θέματα υγείας που μπορεί να εμφανίσουμε», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ο Ρομπ Σιμς, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sum Vivas.

Οι «μέντορες» της τεχνητής νοημοσύνης θα αποφασίζουν για εμάς

Στο μέλλον, οι «μέντορες» της τεχνητής νοημοσύνης θα συνοδεύουν κάθε άτομο, λαμβάνοντας αποφάσεις για λογαριασμό του, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας που θα κάνει, συμπληρώνει ο Τζόνσον από την PushFar. «Οι μέντορες της Τεχνητής Νοημοσύνης του 2100 αξιοποιώντας τη δύναμη της κβαντικής πληροφορικής, θα επεξεργάζονται άπειρες δυνατότητες εν ριπή οφθαλμού, ενώ εμείς δίνουμε αγώνα απλά και μόνο να σκεφτούμε όλες τις επιλογές μας», λέει ο ίδιος.

«Μια ερώτηση για παράδειγμα ‘’ποια είναι η κατάλληλη θέση εργασίας για να αποδεχτώ’’ είναι αρκετή για να θέσει σε λειτουργία το σύστημα που θα επεξεργαστεί όλα τα στοιχεία για να μας παρουσιάσει όλες τις πιθανότητες και κάθε συνέπεια, προσφέροντας καθοδήγηση επί της ουσίας βασιζόμενη σε δεδομένα και όχι συναισθήματα», καταλήγει.

Θα ζούμε σε υπόγειες πόλεις

Μέχρι το 2100, ο χώρος πάνω από το έδαφος θα είναι περιορισμένος, οπότε ένα μεγάλο μέρος των αστικών υποδομών θα μετακινηθεί υπόγεια. Τα ρομπότ θα σκάβουν σήραγγες και οι τοπογράφοι θα χρησιμοποιούν την επαυξημένη πραγματικότητα για να χαρτογραφήσουν νέους χώρους διαβίωσης και κτίρια κάτω από το έδαφος, αποκαλύπτει η εταιρεία ρομποτικής HyperTunnel, η οποία είναι πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες, που αφορούν την κατασκευή των τούνελ νέας γεννιάς.

Ήδη δρομολογούνται σχέδια για υπόγεια κτίρια, με τη αντεστραμμένη πυραμίδα 65 ορόφων, Earthscraper, στην Πόλη του Μεξικού, που εμπνεύστηκε η προαναφερθείσα εταιρεία από τις αντίστοιχες των Ατζέκων δίνει ένα πρώτο δείγμα του τι εντυπωσιακού έπεται. Σχεδιασμένη από την BNKR Arquitectura, τέτοια σχέδια προβλέπεται να κάνουν θραύση στο μέλλον από τη στιγμή που ο κόσμος δεν θα χωράει τους ανθρώπους του και θα απειλείται ολοένα και πιο άμεσα από την κλιματική αλλαγή.

Κάμερες με ψηφιακές υδατογραφίες για τα deepfakes

Οι κυβερνήσεις θα αναγκάσουν τους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών να συμπεριλάβουν ψηφιακές υδατογραφίες (watermarks ), ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να «εμπιστεύονται» τα βίντεο, καθώς τα deepfakes θα αποτελούν τον κανόνα και θα είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει το αληθινό.

«Με την επιτάχυνση της τεχνολογίας των deepfakes, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πλέον να εμπιστεύονται την αυθεντικότητα ενός ψηφιακού αρχείου, είτε πρόκειται για φωτογραφία, βίντεο ή ηχογράφηση φωνής. Δεδομένης της εξάρτησης μας από αυτά μέχρι το 2100, όλες οι μορφές συσκευών καταγραφής θα έχουν ενσωματωμένη κρυπτογραφημένη χρονοσφραγίδα, που θα λειτουργεί ως ψηφιακή υδατογραφία τη στιγμή της καταγραφής. Αυτές οι κρυπτογραφημένες υδατογραφίες θα διαχωρίζουν τις αυθεντικές εικόνες από τις ψεύτικες, ώστε να αποκατασταθεί η ψηφιακή εμπιστοσύνη», εξηγεί ο Τιμ Κάλαν, Chief Experience Officer στην εταιρεία ασφάλειας Sectigo.

Παιδιά σε εικονικά σχολεία και καθηγητές avatars

Οι «μέντορες» τεχνητής νοημοσύνης θα φροντίζουν για την εκπαίδευση των παιδιών, διεξάγοντας μαθήματα σε VR, με τους μαθητές να ταξιδεύουν στο χρόνο, δηλώνει ο Νίμας Πατέλ, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εκπαιδευτικής εταιρείας Kabuni. «Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο ο ακρογωνιαίος λίθος της εκπαίδευσης δεν θα είναι το παραδοσιακό σχολικό συγκρότημα, αλλά μια καθηγήτρια avatar. Η κυρία Thompson δεν θα είναι απλά ένα όνομα, αλλά ένας υπερήρωας σε ένα εικονικό βασίλειο, έμπειρος στην τεχνητή νοημοσύνη, παθιασμένος με την VR και οδηγός στα αστέρια», προσθέτει.

«Αυτή θα είναι η εκπαίδευση του 2100: καθηλωτική, επεκτατική και πολυαισθητηριακή. Τότε, οι μαθητές θα ανεβαίνουν σε εικονικούς διαστημικούς ανελκυστήρες για να μελετήσουν αστροφυσική, θα περιηγούνται στο χρόνο για να ζήσουν δια ζώσης τα μαθήματα ιστορίας και θα συνδέονται με μεντόρες τεχνητής νοημοσύνης για εξατομικευμένες μαθησιακές εμπειρίες», καταλήγει ο ίδιος.

Τελευταία Νέα

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Αδίκησε τον εαυτό της η ΑΕΚ, θα παλέψει για τo Conference

Τι κι αν πραγματοποίησε το καλύτερο ημίχρονό της φέτος; Τι κι αν ήταν ανώτερη από την Μπράιτον σχεδόν σε...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για 7 στους 10

Η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους Ελληνες καθώς σχεδόν οι επτά στους δέκα (69,2%) συνεχίζουν να...

Με τον ήλιο και τον άνεμο στην ατζέντα η Ελλάδα

Με ατζέντα… ήλιου και ανέμου, δηλαδή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συνολικά «ενεργειακής μετάβασης» στην Ελλάδα, που εκτείνεται από την...

Σκληρό τουρκικό λόμπινγκ στη Γερμανία για τα Eurofighter

Μερικούς ανέλπιστους «συμμάχους» απέκτησε η Τουρκία στο αίτημά της για την απόκτηση των μαχητικών Eurofighter, καθώς βρίσκεται σε πλήρη...

Πάτρα: Έσερνε στο δρόμο σκύλο δεμένο στο αυτοκίνητο

Νέο περιστατικό κακομεταχείρισης και βασανισμού ζώου σημειώθηκε χθες στον Αγιο Βασίλειο Πατρών, όπου ηλικιωμένος συνελήφθη γιατί έσερνε στην άσφαλτο,...

Σε εισαγγελέα εφετών προήχθη η Ελένη Ράικου

Με απόφαση του  Ανώτατου Δικαστικού Συμβούλιου(ΑΔΣ) του Αρείου  Πάγου πέντε αντεισαγγελείς Εφετών προήχθησαν στον βαθμό του Εισαγγελέα Εφετών. Ειδικότερα, προήχθησαν στο βαθμό...

Πρέπει να διαβάσετε

Αδίκησε τον εαυτό της η ΑΕΚ, θα παλέψει για τo Conference

Τι κι αν πραγματοποίησε το καλύτερο ημίχρονό της φέτος;...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για 7 στους 10

Η ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς