Ελλάδα Παρατηρητήριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιφέρεια Αττικής

Παρατηρητήριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιφέρεια Αττικής

-

Με αφορμή την πρόσφατη φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση και που είχε ως συνέπεια την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, η διοίκηση της Περιφέρειας, δημιούργησε ένα Παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης. Η ίδια τονίζει πως μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου, θα πρέπει να τηρούνται σχετικές οδηγίες που θα δίνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρατηρητήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης δημιούργησε η διοίκηση της Περιφέρειας. Το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση, μόλυνε τον αέρα της Αττικής και αύξησε τους ρύπους της ατμόσφαιρας.

Μέσω του Παρατηρητηρίου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την εξέλιξη του φαινομένου των αυξημένων ρύπων στην Αττική. Τα αποτελέσματα από τις έρευνες, θα αναρτώνται σε τακτά διαστήματα, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

«Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, με τη συνδρομή έγκριτων επιστημόνων, θα παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο με στόχο να παρέμβουμε όπου και αν χρειαστεί για την καλύτερη προστασία των πολιτών».

Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης, μετα το ξέσπασμα της φωτιάς, τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αυξήθηκαν σημαντικά.

Από την άλλη, το βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, σημείωσαν ελαφριά αύξηση ενώ το τελευταίο 24ωρο υπήρξε ελάττωση των σχετικά αυξημένων επιπέδων που είχαν καταγραφεί σε θέσεις του δυτικού και νοτιοδυτικού τμήματος του Λεκανοπεδίου.

Η διοίκηση της Περιφέρειας συστήνει στους πολίτες να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες για την προστασία της υγείας τους, μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

«Mπαζούκας» ρευστότητας 77 δισ. ευρώ μέχρι το 2027

Απελευθερώνονται πόροι 26,19 δισ. ευρώ μετά και την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ δημιουργώντας έτσι για την Ελλάδα μαζί με...

Άγρια γυναικοκτονία στη Δάφνη: Έσφαξε τη σύζυγό του επειδή τη ζήλευε

Άγρια δολοφονία πριν από λίγο στη Δάφνη. Θύμα μια 35χρονη από τα χέρια του συζύγου της. Νεαρός άνδρας τραυμάτισε...

ΔΕΗ: Νέα εθελουσία για 1.200 εργαζόμενους με «μπόνους» έως 57.000 ευρώ

Μαζί με το κλείσιμο των λιγνιτικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής η ΔΕΗ προχωρά και στη μείωση του προσωπικού που εργάζεται σε...

Χρυσοχοϊδης για κύμα καύσωνα: Εκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος και νερού

Το σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα και του ενδεχόμενου πυρκαγιών παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός ανέφερε...

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου : Φυσιολογικοι ρυθμοί όταν μειωθεί σημαντικά η πίεση στο ΕΣΥ

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Θα...

Πτωχευτικός κώδικας : 24 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΒΕΠ

Με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που ψηφίσθηκε στη Βουλή με τίτλο «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και Παροχής δεύτερης ευκαιρίας», όπως...

Πρέπει να διαβάσετε

«Mπαζούκας» ρευστότητας 77 δισ. ευρώ μέχρι το 2027

Απελευθερώνονται πόροι 26,19 δισ. ευρώ μετά και την έγκριση...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς