Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου debate, η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε στο επίκεντρο των επιθέσεων από τους άλλους υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Η συμμετοχή της όρισε την κατεύθυνση της διαδικασίας, προσδιορίζοντας την πραγματικότητα που συνόδευε τις φαντασιώσεις για την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στην παλιά του αίγλη. Ο κοινός «προγραμματικός» λόγος όλων των υποψηφίων επικεντρώθηκε σε ένα μεγάλο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξούν να επαναφέρουν. Όλοι τους ανυπομονούσαν να αποδείξουν ποιος έχει το πιο φιλόδοξο όραμα.
Η προοπτική ενός ισχυρού ΠΑΣΟΚ επιτάσσει το ερώτημα του ποιος θα αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού. Σε αυτό το σημείο, η κ. Διαμαντοπούλου διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους υποψηφίους, καθώς διαθέτει το απαραίτητο βιογραφικό και τις ευρωπαϊκές εμπειρίες που την καθιστούν την πιο κατάλληλη υποψηφιότητα. Αυτή η αλλαγή στη δυναμική του debate αποτυπώθηκε και σε κάποιες μετρήσεις, όπου τη συνέλαβαν τρίτη, ξεπερνώντας τον Παύλο Γερουλάνο.
Ωστόσο, η υποψηφιότητά της δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες εκλογής, καθώς εκτιμάται ότι δεν μπορεί να πείσει τους πασόκους για την αυθεντικότητα των προθέσεών της. Παρά την αναγνώριση των ικανοτήτων της, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παραμένει σε μια εσωστρεφή κατάσταση, επηρεασμένο από τη συντηρητικοποίηση που προήλθε από κρίσιμα γεγονότα στην ιστορία του. Σήμερα, παρατηρείται μια νοοτροπία «μπούνκερ» που χαρακτηρίζει το κλίμα του κόμματος μετά την κρίση του 2015.
Όσον αφορά το debate, προσωπικά δεν παρακολούθησα την εκδήλωση, αν και διάβασα αργότερα τη σύνοψη. Ο περισσότερος κόσμος, κρίνεται ότι θα σχημάτισε άποψη μόνο από τα “best of” της αναμέτρησης, παρά την αυξημένη τηλεθέαση. Σημαντική αναφορά γίνεται στον Χάρη Δούκα, ο οποίος φάνηκε πρόχειρος και ανειλικρινής, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως σε κρίσιμα ζητήματα. Η έπαρση της απάντησής του για τον σταθμό του μετρό στα Εξάρχεια αποδεικνύει την επιπολαιότητά του, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά του ως εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ατύπως.
Πηγή: tanea.gr