Ελλάδα ΜΜΜ : «Γολογθάς» χωρίς τέλος για το επιβατικό κοινό

ΜΜΜ : «Γολογθάς» χωρίς τέλος για το επιβατικό κοινό

-

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους Αθηναίους με τον συνωστισμό στα λεωφορεία να συνεχίζεται παρά την αύξηση κάποιων δρομολογίων.

Μέσα στα λεωφορεία δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη, καθώς ακόμη και οι θέσεις που είναι σημαδεμένες για να διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας καλύπτονται από τους επιβάτες.

Πάντως ο αρμόδιος υπουργός αναγνωρίζει την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και δηλώνει ότι σε 6 μήνες η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί.

Στην Πέτρου Ράλλη, η πόρτα από το τρόλεϊ ανοίγει και οι επιβάτες στριμώχνονται. Σπρώχνονται για να μπουν μέσα. Είναι σε απόσταση αναπνοής.

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Αναμονή στη στάση και συνωστισμός μέσα στα λεωφορεία. Οι επιβάτες φορούν μάσκα όμως είναι αδύνατο να τηρηθούν αποστάσεις ασφαλείας.

Στο περίμενε, για το επόμενο

Σύμφωνα με τους επιβάτες ο συνωστισμός οφείλεται στα αραιά δρομολόγια.

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε πως το 914 που κάνει το δρομολόγιο «Ομόνοια – Λαχανογορά – Παλαιά Κοκκινιά» θα περάσει σε 52 λεπτά, ενώ το 838 που κάνει το «Ομόνοια – Ρέντης – Παλαιά Κοκκινιά» θα περάσει σε 50 λεπτά.

Οι καθυστερήσεις σε αυτές τις γραμμές είναι γνωστές στο αρμόδιο υπουργείο που προγραμματίζει την κατάργηση κάποιων δρομολογίων που παρουσιάζουν μικρή επιβατική κίνηση.

«Στο αμαξοστάσιο 600 λεωφορεία»

Καθημερινά Κυκλοφορούν περίπου 1000 λεωφορεία στο λεκανοπέδιο και υπάρχουν 600 λεωφορεία παροπλισμένα στα αμαξοστάσια.

Από αυτά τα 600 όπως λένε στο MEGA εργαζόμενοι, μπορούν να επισκευαστούν και να κυκλοφορήσουν εντός λίγων ημερών, αν υπάρξουν οι πόροι και το προσωπικό, 168 λεωφορεία. Ενώ σε δεύτερο χρόνο μπορούν να επισκευαστούν ακόμα 200.

«Έχει λήξει η προθεσμία και πληρώνει πρόστιμα η χώρα μας γιατί από το 1994 όπως σωστά είπατε αυτά τα λεωφορεία ατμοσφαιρικά δεν πρέπει να κυκλοφορούν επίσης έχει λήξει για τα 200 φυσικού αερίου που έχουν λήξει οι φιάλες τους», δήλωσε ο Γραμματέας Σωματείου Τεχνιτών ΟΣΥ.

Δέσμευση για λεωφορεία και προσλήψεις

Πάντως ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δηλώνει ότι το μέσα στο επόμενο εξάμηνο η εικόνα στις αστικές συγκοινωνίες θα είναι καλύτερη.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε τα 200 λεωφορεία των κτελ και κάνουμε ένα φιλόδοξο διαγωνισμό σε μία εβδομάδα πάλι με λίζινγκ όπως κάναμε και στη Θεσσαλονίκη για να προσθέσουμε άλλα 300 λεωφορεία».

«Ξεκινάει διαδικασία νέων προσλήψεων μετά από 15 χρόνια σε οδηγούς κι τεχνίτες που θα φτάνει τα 500 περίπου άτομα».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που θα προμηθεύσει εντός έξι μηνών το ελληνικό δημόσιο με 300 λεωφορεία.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ζερεφός – SOS για πολύ μεγάλες φωτιές μετά τον καύσωνα

Σήμα κινδύνου για πολύ μεγάλες φωτιές μετά τον καύσωνα, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, «εξέπεμψε» ο Γενικός Γραμματέας της...

Θέλει να… βγει από τη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης

Εκτός φυλακών Τριπόλεως ευελπιστεί να βρεθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς ο κατηγορούμενος, για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ηθοποιός...

ΑΕΚ – Ανακούφιση για Μάνταλο

Ανακούφιση με τον Πέτρο Μάνταλο στην ΑΕΚ. Ο αρχηγός των Κιτρινόμαυρων, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο παιχνίδι με την...

Με κοροναϊό ο αντιδήμαρχος Μυκόνου – Εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται από την Παρασκευή, στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Μιχάλης Ζουγανέλης έχοντας νοσήσει από κοροναϊό Μάλιστα για να...

Εμβόλιο Moderna : Αρχίζουν οι κλινικές δοκιμές σε εφήβους

Κλινική δοκιμή Φάσης 2/3 σε εφήβους ξεκινά η αμερικανική βιοφαρμακευτική εταιρεία Moderna για το εμβόλιο mRNA-1273 που αναπτύσσει κατά...

Κοροναϊος : Επιβεβαιώνεται η επιδείνωση στη διάρκεια των εορτών – Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι

Αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας, τους σκληρούς δείκτες και την γενικότερη επιδημιολογική εικόνα του ιού...

Πρέπει να διαβάσετε

Ζερεφός – SOS για πολύ μεγάλες φωτιές μετά τον καύσωνα

Σήμα κινδύνου για πολύ μεγάλες φωτιές μετά τον καύσωνα,...

Θέλει να… βγει από τη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης

Εκτός φυλακών Τριπόλεως ευελπιστεί να βρεθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης,...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς