Πολιτική Μητσοτάκης: «Έχει όνομα η ‘σφαγή’ των συνταξιούχων, Κατρούγκαλος και...

Μητσοτάκης: «Έχει όνομα η ‘σφαγή’ των συνταξιούχων, Κατρούγκαλος και Τσίπρας»

-

«Τις επόμενες 16 μέρες θέλω να μιλήσουμε μόνο για το μέλλον. Εμείς έχουμε σχέδιο. Έχουμε πρόγραμμα. Μακάρι να έχουν οι αντίπαλοί μας το θάρρος να αντιπαρατεθούμε επί προγραμματικών δεσμεύσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σε Αμαλιάδα και Πύργο, όπου μίλησε σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να τον υποδεχτούν.

«Να κοστολογήσουμε τις προτάσεις μας, να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά μπορούν να κινηθούν εντός των ορίων της οικονομίας και ποιοι ξανακάνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που έκαναν το ’14», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Έβλεπα πάλι τον κ. Τσίπρα να παρουσιάζει το πρόγραμμά του. Και είδα ότι έλεγε ακριβώς τα ίδια. Χρησιμοποιούσε τις ίδιες λέξεις, μέχρι και την ίδια εκφορά του λόγου με την περιβόητη ομιλία στη Θεσσαλονίκη το ’14, όταν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο και θα καταργήσει τις αυξήσεις όλες και θα μειώσει τους φόρους και τελικά είδαμε το αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στον Πύργο.

«Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε συμπράξεις δήθεν προοδευτικών, που θα παρακάμψουν την εντολή του ελληνικού λαού και θα ξαναφέρουν στο τραπέζι αυτούς οι οποίοι θέλουν να αντικαταστήσουν τα ευρώ σας με ‘Δήμητρες’, ο μόνος τρόπος για να το κάνουμε αυτό, είναι να είναι πανίσχυρη η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Δέσμευσή μου η αύξηση των μισθών κατά 25%»

«Είναι δέσμευσή μου να αυξήσουμε τους μισθούς κατά 25% στην επόμενη τετραετία. Να πάει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. Γιατί εμείς πήγαμε τον κατώτατο από τα 650 στα 780. Μπορούμε να πετύχουμε και αυτό το στόχο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Επειδή ακούω πολλά για τους συνταξιούχους και για το ΕΚΑΣ, θυμηθείτε λίγο ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ, ποιος τσάκισε τις συντάξεις. Έχει όνομα αυτή η ‘σφαγή’ των συνταξιούχων: Γιώργος Κατρούγκαλος και Αλέξης Τσίπρας. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό».

«Εμείς τι κάναμε για τους συνταξιούχους; Από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Για πρώτη φορά, αυξήθηκαν οι συντάξεις έως και 8%. Κάποιοι, αρκετοί, οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά, δεν είδαν αυτές τις αυξήσεις. Εμείς όμως τι κάναμε για την προσωπική διαφορά; Εμείς είπαμε, πολύ ωραία, υπάρχει πρόβλημα με την προσωπική διαφορά, ειδικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους, θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε εκείνους τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά με έκτακτη βοήθεια, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει οριστικά με τις μελλοντικές αυξήσεις των συντάξεων», σημείωσε στον Πύργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανέντιμη απέναντι στον κόπο των μαθητών η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ»

«Είδα έναν νεαρό πριν, ο οποίος ήταν 17 χρόνων, Β’ Λυκείου, θέλει να δώσει εξετάσεις του χρόνου. Του λέω, ‘πού θέλεις να πας;’. Μου λέει ‘σε στρατιωτική σχολή’. Του λέω, ‘ξέρεις, κάποιοι σου τάζουν τώρα’ – προσέξτε την ανεντιμότητα, τρεις εβδομάδες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις – ‘θα μπαίνετε όλοι χωρίς να γράφετε ουσιαστικά. Όλοι μια θέση στα πανεπιστήμια’», ανέφερε ο πρωθυπουργός ως προς την πρόταση Τσίπρα για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Και τόνισε: «Όχι, φίλες και φίλοι. Όχι. Είναι ανέντιμο αυτό το οποίο κάνουν απέναντι στα πάρα πολλά παιδιά, τα οποία διαβάζουν και προσπαθούν να περάσουν στα πανεπιστήμια και στην επιβράβευση της δικής τους δουλειάς και της δικής σας, ως γονείς που τα στηρίζετε».

«Εμένα με ενδιαφέρει το 2023, όχι τι έγινε το 1981»

«Τσακώνεται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και το τι έγινε το 1981. Τους λέω, εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται το 2023, τι γίνεται γι’ αυτά τα νέα παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Πώς θα βελτιωθούν οι μισθοί, πώς θα πέσουν οι φόροι, πώς θα έρθουν επενδύσεις, πώς θα στηριχθούν οι αγρότες, πώς θα έχουμε καλύτερα νοσοκομεία, πώς θα έχουμε καλύτερα σχολεία, αυτή είναι η ατζέντα του μέλλοντος», ανέφερε τονίζοντας: ««Ας τσακώνονται αυτοί για το παρελθόν, δεν πειράζει, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον και θα μιλάμε με έργα και όχι με λόγια».

«Ο άξονας Πάτρα-Πύργος απόδειξη της συνέπειας λόγων και έργων»

«Πρώτο μας χρέος είναι να μπορέσουμε να μειώσουμε, αν όχι να μηδενίσουμε, τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσέθεσε: «Ξέρω πόσο πολύ έχετε πονέσει από αυτή την ιστορία. Αλλά είναι και αυτό μια εικόνα της Ελλάδας, η οποία ανήκει πια στο παρελθόν. Η εικόνα της καινούργιας Ελλάδας την οποία χτίζουμε είναι ο καινούργιος δρόμος, ο οποίος πιστοποιεί κάτι στο οποίο αποδίδω πάντα πολύ μεγάλη σημασία, φίλες και φίλοι: τη συνέπεια των λόγων και των πράξεων».

Όπως σημείωσε, απευθυνόμενος σε πολίτες στην Αμαλιάδα, «σήμερα είμαι υπερήφανος, τέσσερα χρόνια αφότου με εμπιστευτήκατε να κυβερνήσουμε τον τόπο μαζί, ότι οι κεντρικές μου προεκλογικές δεσμεύσεις που είχα δώσει εδώ στην Ηλεία πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια στον ίδιο χώρο, τηρήθηκαν στο ακέραιο».

«Η μεγάλη αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι ακόμα μπροστά»

«Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για τους στόχους της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ για τον τομέα της Υγείας.

Και προσέθεσε: «Ό,τι νοσοκομείο υπάρχει, αν είναι μικρό, που είναι μικρό το δικό σας, θα γίνει ένα μικρό νοσοκομείο-κόσμημα. Εξειδικευμένο, να παρέχει τις βασικές ανάγκες και να μπορεί να συμπληρώνει το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Πύργου.

»Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις την επόμενη τετραετία, πρωτίστως νοσηλευτές αλλά και γιατρούς. Και θα βρούμε τρόπο εκεί που έχουμε δυσκολίες – θα τα πούμε και στον Πύργο αυτά. Ας πούμε δεν έχουμε αρκετούς παθολόγους. Θα βρούμε τρόπο να μπορούν τα νοσοκομεία σας να είναι καλά στελεχωμένα και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως από το πού βρίσκονται.

»Βέβαια, κρατήστε κι αυτό που θα σας πω: υγεία δεν είναι μόνο το νοσοκομείο. Υγεία είναι και ο Προσωπικός Γιατρός, που για πρώτη φορά αρχίζει και τρέχει. Υγεία είναι και οι προληπτικές εξετάσεις, τις οποίες κάνουμε για τις γυναίκες που είναι μαζί μας – το γνωρίζουν οι γυναίκες άνω των 50 – για πρώτη φορά.

»Αυτές που είναι άνω των 50 ξέρουν ότι για πρώτη φορά παίρνουν ένα μήνυμα από το κράτος που τους λέει «πηγαίνετε κάνετε προληπτική μαστογραφία». Έχουμε εντοπίσει παραπάνω από 7.000 γυναίκες σε όλη την επικράτεια, που είχαν καρκίνο του μαστού και δεν το γνώριζαν, γιατί το κράτος προνόησε.

»Οπότε, πάμε να τα επεκτείνουμε αυτά παντού. Για τον καρκίνο του παχέως εντέρου, για τους καπνιστές μας προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο του πνεύμονα. Ναι, ξέρω ότι δεν ακούγονται ποτέ ευχάριστα αυτά, αλλά η πρόληψη σώζει ζωές, αυτή είναι η αλήθεια. Η πρόληψη σώζει ζωές, όσο και αν μας είναι δυσάρεστο μερικές φορές, πρέπει να τα κάνουμε αυτά.

»Όλα αυτά, λοιπόν, συνθέτουν ένα σχέδιο για την υγεία της επόμενης μέρας, το οποίο θέλω να μου δώσετε τη δύναμη να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε. Μάθαμε πολλά στην πανδημία και ξέρουμε πού πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Κακοκαιρία Elias: Πνίγονται στη λάσπη συνοικίες και προάστια στο Βόλο

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς για τους κατοίκους τους Βόλου οι οποίοι μέσα σε είκοσι ημέρες βίωσαν μία νέα καταστροφική κακοκαιρία...

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Η στιγμή που ανασύρουν στη στεριά το άψυχο σώμα του πιλότου

Εικοσιτέσσσερις ώρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου της Εύβοιας βατραχάνθρωποι κατάφεραν να εντοπίσουν και να...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από 15 ερωταπαντήσεις

Στις 8 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με το υπουργείο Εσωτερικών να δημοσιεύει έναν χρήσιμο οδηγό για τους...

Τάιλερ Μακμπέθ για Στέφανο Κασσελάκη: «Εχουμε πολλά να προσφέρουμε στη χώρα»

Ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που έχει δοθεί και στους δύο δήλωσε ο Τάιλερ Μακμπέθ, ο σύντροφος του προέδρου του...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλω να κλείσει το χάσμα στους μισθούς ανδρών και γυναικών

Σε κοινωνικά θέματα, την οικονομία, τους νέους και το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξή του...

Καίει ο αέρας, βράζουν οι ωκεανοί

Του Josh Nicholas Η κλιματική κρίση κινείται προς αχαρτογράφητες περιοχές, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου βιώνει έναν τρομερό...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς