Ελλάδα Μεγάλη διάκριση για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Μεγάλη διάκριση για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

-

Τρίτο σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ όλων των Ιδρυμάτων ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της Υφηλίου είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την πρόσφατη επιστημονική κατάταξη του έγκυρου Webometrics (http://www.webometrics.info/en/search/Rankings/open%20university)

Σύμφωνα με την κατάταξη, μεταξύ των OPEN Universities του πλανήτη, πρώτο είναι το Αγγλικό Ίδρυμα, δεύτερο το Ολλανδικό, τρίτο το Ελληνικό, τέταρτο το Ισραηλινό και πέμπτο το Ίδρυμα του Χονγκ-Κονγκ της Κίνας.

Όπως είναι γνωστό, το «Webometrics Ranking of World Universities» είναι μια πρωτοβουλία του Cybermetrics Lab, μιας ερευνητικής ομάδας που ανήκει στο Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), τo μεγαλύτερο δημόσιο ερευνητικό Ίδρυμα στην Ισπανία και από τους πρώτους βασικούς ερευνητικούς οργανισμούς στην Ευρώπη.

Το CSIC είναι συνδεδεμένο με το Υπουργείο Παιδείας και ο κύριος στόχος του είναι η προώθηση της επιστημονικής έρευνας για τη βελτίωση της προόδου του επιστημονικού και τεχνολογικού επιπέδου της χώρας. Επίσης, έχει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό νέων ερευνητών και τεχνικών στις διάφορες πτυχές της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Το Cybermetrics Lab, μέρος του CSIC, είναι αφιερωμένο στην ποσοτική ανάλυση του περιεχομένου του Διαδικτύου, ειδικά εκείνων που σχετίζονται με τις διαδικασίες παραγωγής και επιστημονικής επικοινωνίας επιστημονικών γνώσεων. Αυτή είναι μια νέα αναδυόμενη δραστηριότητα που έχει ονομαστεί Cybermetrics ή Webometrics.

Το Cybermetrics Lab χρησιμοποιώντας ποσοτικές μεθόδους έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει δείκτες που επιτρέπουν στους αναλυτές να μετρήσουν την επιστημονική δραστηριότητα στον Ιστό. Οι κυβερνομετρικοί δείκτες είναι χρήσιμοι για την αξιολόγηση της επιστήμης και της τεχνολογίας και αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα των αποτελεσμάτων που λαμβάνονται με βιβλιομετρικές μεθόδους σε επιστημονικές μελέτες.

Στόχος της διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με την ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών του, αλλά και την επιλογή βάση αυστηρών κριτηρίων όλου του ανθρώπινου δυναμικού του (ακαδημαϊκού, διοικητικού και τεχνικού) είναι να ανέβει σημαντικά στη συνολική παγκόσμια κατάταξη των ανωτάτων Ιδρυμάτων τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

«Καρφιά» του αρχηγού Φλώρου για την προκλητικότητα της Τουρκίας – Τι είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ στην άσκηση Tiger Meet

«Πρέπει να πω ότι θα ήμασταν περισσότερο από χαρούμενοι, να έχουμε μαζί μας σήμερα εδώ όλους τους συμμετέχοντες που...

Φαν Ντάικ: «Το άξιζε ο Τσιμίκας, δουλεύει σκληρά»

Με ήρωα τον Κώστα Τσιμίκα, η Λίβερπουλ «λύγισε» την Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησε το 8ο FA...

Το μήνυμα Ζελένσκι: Φίλοι μας οι Αμερικανοί, δεν μας θέλουν Γάλλοι-Γερμανοί

Αυτά που ζητά η Ουκρανία από τους Ευρωπαίους είναι πολύ απλά στην κατανόησή τους και η ηγεσία της μοιάζει...

Νομική Σχολή ΕΚΠΑ: Πρώτη θέση σε διαγωνισμό εικονικής δίκης για το Δίκαιο της Θάλασσας

Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τη ομάδα φοιτητών της Νομικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών στον διαγωνισμό εικονικής δίκης. Σε ανακοίνωση του...

Κρήτη – Εντοπίστηκε γυμνός ο 39χρονος αγνοούμενος

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στην Κρήτη νοσηλεύεται με υποθερμία ο 39χρονος αγνοούμενος που εντοπίστηκε στον Ψηλορείτη από κτηνοτρόφο. Ειδικότερα ο...

Επιστολή χειριστών μηχανημάτων έργου στα «ΝΕΑ»

Με αφορμή άρθρο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Εργου με επιστολή της επιχειρεί να περιγράψει το...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς