Ελλάδα Κρήτη: Αγωνία για τις 2 γυναίκες που νοσηλεύονται μετά...

Κρήτη: Αγωνία για τις 2 γυναίκες που νοσηλεύονται μετά το εμβόλιο AstraZeneca

-

Έκδηλη είναι η αγωνία τόσο συγγενών όσο και γιατρών στην Κρήτη για τις δύο γυναίκες που νοσηλεύονται μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca με σοβαρές θρομβώσεις.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης, μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σημειώνει ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στην Κρήτη δίνει μάχη για την ανάρρωση των δύο γυναικών.

«Οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουν καλά αυτοί οι άνθρωποι».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, «δεν είναι εύκολο να βρεθεί η αιτιολογική σχέση», ανάμεσα στο εμβόλιο και τις θρομβώσεις. «Θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Σχετικά με την παρτίδα του AstraZeneca που έφτασε στην Κρήτη και από την οποία φαίνεται ότι εμβολιάστηκαν και οι τρεις ασθενείς που παρουσίασαν παρενέργειες, δε φαίνεται να υπάρχουν νεότερα.

Από την άλλη μεριά, και σύμφωνα με τον κ. Σμυρνάκη, οι εμβολιασμοί προχωρούν κανονικά στη χώρα, χωρίς προβλήματα, δίνοντας «ενθαρρυντικά νέα».

Αισιόδοξα είναι τα νέα που έρχονται και από τη φυσική νόσηση των πολίτων, η οποία «χτίζει» την ανοσία της χώρας.

Ξεσπά η μητέρα της 44χρονης

Η μητέρα της 44χρονης μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Το μόνο που θέλω να γίνει καλά το παιδί μου. Όπως ήταν υγιέστατη πριν το εμβόλιο έτσι να γυρίσει πίσω!».

«Δε θέλω διαφημίσεις. Θέλω το παιδί μου πίσω. Ήταν θετική στα πάντα, μας έπεισε να κάνουμε το εμβόλιο. Μας είπε ”κάντε το εμβόλιο γιατί αν δεν το κάνετε δεν μπορούμε να σας κάνουμε παρέα. Θέλω τη ζωή του παιδιού μου. Ήταν υγιέστατο. Τα παιδιά ρωτάνε ”πού είναι η μαμά; Θέλουμε να τη δούμε”».

Όπως εξηγεί αποκλειστικά στο LIVE NEWS και την Ευαγγελία Μαρινάκη, η κόρη της ήταν εκείνη που την έπεισε κι εκείνη να κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca χωρίς η ίδια να εμφανίσει καμία παρενέργεια.

Η κόρη μου ήταν και την ευχαριστώ γιατί είχαμε απομακρυνθεί λόγω κοροναϊού. Εγώ είπα να την πάνε στο Ωνάσειο για καλύτερα όμως δεν ξέρω εγώ θέλω πίσω το παιδί μου. Ούτε αποζημιώσεις θέλω ούτε τίποτα. Το παιδί μου πίσω! Όπως πριν το εμβόλιο. Θέλω την υγεία του παιδιού μου, δε θέλω αποζημιώσεις» .

Η 44χρονη που νοσηλευόταν για 7 ημέρες στο Βενιζέλειο κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται σε ΜΑΦ σε σταθερή κατάσταση.

Όπως αποκαλύπτει στενός συγγενής στο LIVE NEWS, τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν, όπως λέει, παρενέργεια του εμβολίου.

Σπάνια επιπλοκή

«Εμφάνισε θρόμβο στο κεφάλι, σε ένα μικρό αιμάτωμα σε αγγείο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Βγήκε το αποτέλεσμα από το Ωνάσειο που ερευνά τη συσχέτιση με το σύνδρομο VIΤΤ (επιπλοκή εμβολίου) και έχω στα χέρια μου τη βεβαίωση ότι σε πρώτη φάση είναι ασθενώς θετικό. Πρέπει να γίνουν βέβαια κι άλλες εργαστηριακές μελέτες».

Το σύνδρομο VITT είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή.

Έχει συσχετισθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson

Συνδυάζει θρομβοπενία και θρομβώσεις που εμφανίζονται σε ασυνήθεις θέσεις από την 4η έως την 28η ημέρα μετά τον εμβολιασμό.

Ενώ, η συχνότητα αναφέρεται σε 1 έως 8 περιπτώσεις ανά 1.000.000 δόσεων.

«Πήγαμε μαζί στις 6 Μαϊου και κάναμε το εμβόλιο της Astrazeneca. Μετά από μία εβδομάδα την πάω στο Βενιζέλειο με αφόρητους πόνους στο κεφάλι και μια θολούρα στα μάτια. Της έκαναν εισαγωγή. Την επόμενη μέρα δεν είχε τίποτα, κανένα σύμπτωμα, ούτε ορό δεν της είχαν βάλει και ξαφνικά άρχισαν να καταρρέουν τα αιμοπετάλια της, όπως δηλαδή ακριβώς αναφέρεται στο VIΤΤ. Οι γιατροί διέγνωσαν θρομβοπενία, είχε χαμηλά επίπεδα πηκτικότητας στο αίμα. Όμως, δεν μπορούσαν να της δώσουν αγωγή για αιμοπετάλια γιατί υπήρχε κίνδυνος να κάνει θρόμβωση», αναφέρει συγγενής της 44χρονης.

Σημάδια βελτίωσης για την 47χρονη

Μικρά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η πορεία υγεία της 47χρονης, που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλικό και παράλυση έπειτα από τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Η 47χρονη έχει μια ημιπάρεση η οποία την έχει πάρει κάμποσες μέρες. Θα πάρει μέρες, σιγά σιγά βελτιώνεται η κατάσταση. Βέβαια μου είπαν οι γιατροί ότι έχει βελτίωση.
Στην περίπτωση του 35χρονου αναφέρθηκε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης τονίζοντας πως η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο που συνδέεται με τον εμβολιασμό του.

«Το νοσοκομείο έχει βγάλει τη διάγνωση για τον 35χρονο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που συνδέεται με το εμβόλιο» αναφέρει ο Νόκος Τζανάκης, Καθηγητής πνευμονολογίας.

Ελλαττωματική παρτίδα;

Φωτιές άναψε η χθεσινή δήλωση του Γιώργου Χρούσου στο LIVE NEWS σύμφωνα με την οποία η ταυτόχρονη εμφάνιση 3 περιστατικών θρομβώσεων στην Κρήτη ίσως οφείλεται σε ελαττωματική παρτίδα, σύμφωνα με τον Γιώργο Χρούσο, Μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Εάν είναι από το ίδιο εμβόλιο και αν είναι όλα θρομβώσεις μήπως κάτι συμβαίνει με την παρτίδα που πήγε στην Κρήτη. Πρέπει να κοιταχτεί τι έγινε με την παρτίδα.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση πάντως, ο Βασίλης Κικίλιας απέρριψε τη θεωρία περί προβληματικής παρτίδας.

«Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορώ να σχολιάσω τα περί ελαττωματικής παρτίδας. Δεν υπάρχει καν συνάφεια για κάτι τέτοιο» δήλωσε.

Όλοι οι φάκελοι έχουν αποσταλεί στον ΕΟΦ ενώ η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης είναι αυτή που θα βγάλει την τελική γνωμάτευση για τα περιστατικά.

Εξιτήριο για τον 35χρονο μετά τις δύο θρομβώσεις

Εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά τα χειρουργεία στα οποία υπεβλήθη λόγω θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, πήρε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης.

Ο 35χρονος Κρητικός, που εμφάνισε δύο θρομβώσεις οι οποίες οφείλονται αποδεδειγμένα στο AstraZeneca, μέσα σε λίγες ημέρες, βγήκε από το νοσοκομείο υγιής και ανακουφισμένος.

«Έχω επιστρέψει στο σπίτι μου σώος και αβλαβής», λέει μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, τονίζοντας ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση για την περιπέτεια στην οποία μπήκε.

«Θα διεκδικήσω αποζημίωση. Ήταν δύσκολα, ψυχοφθόρα όλα αυτά που βίωσα τις τελευταίες 10 μέρες. Έχω μιλήσει με δικηγόρους». Ο κ. Μεταξάκης σημειώνει ότι προσπαθεί να αναρρώσει πλήρως.

«Σιγά σιγά θα επανέλθω στην καθημερινότητα, είναι σίγουρα χρονοβόρα διαδικασία», είπε και ευχήθηκε περαστικά στις δύο γυναίκες που νοσηλεύονται στην Κρήτη με παρενέργειες των εμβολίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Τουρκία: Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας – Σε εγρήγορση η Αθήνα

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας των συνεχών προκλήσεων από τούρκους αξιωματούχους καθώς και το παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ...

Ο Μασούρας των 10 εκατ. ευρώ είναι και πάλι εδώ…

Πέρασε ένα δύσκολο διάστημα. Μια παρατεταμένη… ανομβρία για έναν ποδοσφαιριστή που έμαθε στα δύσκολα, πέτυχε στα δύσκολα και κατάφερε...

Μπορέλ: Οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι διαρροές σε Nord Stream 1 και 2 είναι αποτέλεσμα σκόπιμης ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί βαθύτατα για τις βλάβες στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, που είχαν ως αποτέλεσμα...

Ζωγράφου: Αναψαν τα αίματα στον αέρα – Τους έκλεισαν τα μικρόφωνα αλλά δεν σταματούσαν

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους καλεσμένους της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ εξελίχθηκε σε καβγά που δεν σταματούσε. Πρωταγωνιστές ήταν ο...

Ιταλία: Χαμηλότερος εδώ και 7 μήνες ο αριθμός θανάτων από Covid

Την Κυριακή καταγράφηκαν στην Ιταλία 5.753 περιστατικά κορονοϊού και 93 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ο αριθμός των θανάτων...

Έρχονται επιδοτήσεις 3.000.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της αλιείας

Στη «ρότα» του ψηφιακού μετασχηματισμού μπαίνει πλέον και η αλιεία. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε (ΚτΠ Α.Ε.)...

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Μασούρας των 10 εκατ. ευρώ είναι και πάλι εδώ…

Πέρασε ένα δύσκολο διάστημα. Μια παρατεταμένη… ανομβρία για έναν...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς