
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 45 επιθέσεις με drones στη βόρεια και την ανατολική Συρία, με αποτέλεσμα 27 άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους. Η μη κυβερνητική οργάνωση, με έδρα τη Βρετανία και εκτενή δίκτυα στην περιοχή, ενημέρωσε για τους θανάτους καθώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενέτειναν τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις τους από το βράδυ της Πέμπτης.
Οι κουρδικές δυνάμεις είχαν αναφέρει χθες τον θάνατο 12 αμάχων, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα οχήματα στοχοθέτησαν περιοχές όπως αρτοποιεία, ηλεκτρικούς σταθμούς, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και σημεία ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας.
Από την άλλη, οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) είναι υπεύθυνο για την επίθεση που προκαλεί τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τραυματίσεις σε άνω των 20 άλλων στην Άγκυρα την προχθεσινή ημέρα. Σε αντίποινα, η Τουρκία ξεκίνησε πλήγματα εναντίον του PKK και συμμάχων του στη Συρία.
Η τουρκική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κύρια κουρδική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), ως τον συριακό βραχίονα του PKK, το οποίο χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική» οργάνωση, όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Παράλληλα, ο τουρκικός στρατός, ο οποίος έχει εδραιωθεί σε περιοχές της βόρειας Συρίας, διεξάγει συχνά αεροπορικές επιδρομές σε τομείς που ελέγχονται από τους κούρδους αυτονομιστές.
Πηγή: tanea.gr