Κόσμος Κοροναϊός: Η Κίνα ενέκρινε εμβόλιο για στρατιωτική χρήση

Κοροναϊός: Η Κίνα ενέκρινε εμβόλιο για στρατιωτική χρήση

-

Ο στρατός της Κίνας ενέκρινε εμβόλιο κατά του κοραναϊού, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού από ινστιτούτο στρατιωτικής έρευνας και φαρμακευτική εταιρεία.

Τα εργαστήρια όλου του κόσμου ανταγωνίζονται για να βρουν ένα φάρμακο κατά της πανδημίας, η οποία έκανε την εμφάνισή της στα τέλη του 2019 στην Κίνα και έχει αποβεί θανατηφόρα για περισσότερες από 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Τα μισά σχεδόν από τα 17 εμβόλια που είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών αναπτύχθηκαν από κινεζικά εργαστήρια και ινστιτούτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα bangkokpost, ανάμεσα στις προσπάθειες που καταβάλλονται περιλαμβάνεται και η κινεζική εταιρεία CanSinoBIO η οποία συνεργάζεται με τη Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών για την παρασκευή ενός από τα πιο εξελιγμένα εμβόλια κατά της Covid-19.

Η έγκριση του εμβολίου

«Τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ένα καλό προφίλ ασφάλειας και υψηλά επίπεδα ανοσολογικής κυτταρικής και χημικής απάντησης» επισημαίνει με ικανοποίηση η εταιρεία σε ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Στο πλαίσιο αυτό, η CanSino δήλωσε ότι η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή της Κίνας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου στις 25 Ιουνίου για ένα έτος. Η χρήση του δεν μπορεί να επεκταθεί χωρίς περαιτέρω εγκρίσεις, ανέφερε.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές επί του παρόντος αν η άδεια αυτή συνιστά εκστρατεία εμβολιασμού στις τάξεις του στρατού, που αριθμεί σχεδόν δύο εκατομμύρια μέλη. Το υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχολιασμό.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Σχέδιο άρσης περιορισμών για τους εμβολιασμένους εντός Ιουλίου

Η συζήτηση περί προνομίων των εμβολιασμένων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα, με τα κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι...

Γιατί η κυβέρνηση θέλει να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία για το εργασιακό

Εκτός από την ουσία των διατάξεων του εργασιακού νομοσχεδίου, η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής και κυρίως η...

Ο Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για τη μάχη της ζωής του

Τη μάχη της ζωής του ετοιμάζεται να δώσει την Κυριακή ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος για πρώτη φορά στην...

Γαλλία: Ξεπέρασαν τα 30 εκατ. αυτοί που έκαναν την πρώτη δόση

Το όριο των 30 εκατομμυρίων Γάλλων που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 ξεπεράστηκε σήμερα, ανακοίνωσε...

Self test: Σταματούν για τους πλήρως εμβολιασμένους

Σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να σταματήσουν να είναι υποχρεωτικά τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Το θέμα...

Μεταλλάξεις : Κατά πόσο τις καλύπτουν τα εμβόλια – Ποια είναι η πιο επικίνδυνη

Μπορεί τα εμβόλια να δίνουν μία χαραμάδα ελπίδας για το τέλος της πανδημίας ωστόσο μέχρι να εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό...

Πρέπει να διαβάσετε

Σχέδιο άρσης περιορισμών για τους εμβολιασμένους εντός Ιουλίου

Η συζήτηση περί προνομίων των εμβολιασμένων έχει ξεκινήσει εδώ...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς