Πολιτική Κασιδιάρης - Κανελλόπουλος: Τι τους συνδέει

Κασιδιάρης – Κανελλόπουλος: Τι τους συνδέει

-

Η ανάληψη της προεδρίας του κόμματος του καταδικασθέντος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, από τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο έχει δημιουργήσει έναν γρίφο σχετικά με τη συμμετοχή του μορφώματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«ΤΑ ΝΕΑ» κατέγραψαν τους έμμεσους διαλόγους μεταξύ των δύο που οδήγησαν σε πολιτικό γάμο. Παρότι Κασιδιάρης και Κανελλόπουλος φέρονται (ή έτσι ισχυρίζονται) να μην έχουν συναντηθεί κατ’ ιδίαν, η συνεννόηση μεταξύ τους είναι σχεδόν βέβαιη.

Καίριο ρόλο σε αυτή, μάλιστα, φέρεται να έχει αναλάβει δικηγόρος – μέλος του κόμματος που ίδρυσε ο βαρυποινίτης πρώην χρυσαυγίτης και γνώριμός του από παλιά. Αλλωστε, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, συνεργάτες του συζήτησαν με τη «διοικούσα επιτροπή» του κόμματος πριν να επέλθει η οριστική συμφωνία για την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο.

Το άλλοτε No 3 της οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει με δηλώσεις του επαινέσει τον πρώην αντεισαγγελέα, με τον δεύτερο να επιστρέφει τις φιλοφρονήσεις. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος προσπάθησε να ρετουσάρει το προφίλ του υμνητή του ναζισμού και ιδρυτή του νέου ακροδεξιού μορφώματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως έχει… αλλάξει πορεία στη ζωή του.

Εξάλλου, σε πρόσφατες δηλώσεις του διαφαίνεται πως ο ίδιος δεν θεωρεί το κόμμα πραγματικά «δικό του», καθώς αναφέρεται σε αυτό ως «το κόμμα αυτό», «το κόμμα των Ελλήνων», ακόμα και ως «το κόμμα του Κασιδιάρη».

9 Φεβρουαρίου

Κασιδιάρης: «Ετσι θα κατέβω στις εκλογές»

Ο κατάδικος κοινοποιεί μέσω YouTube δήλωσή του με τίτλο «Ετσι θα κατέβω στις εκλογές», μία ημέρα μετά την ψήφιση διάταξης για την απαγόρευση της καθόδου του κόμματός του στις εκλογές. Σε αυτήν, προετοιμάζει το έδαφος για την τοποθέτηση «αχυρανθρώπου» στην προεδρία του μορφώματός του, ακόμα και για πιθανή κάθοδό του με άλλο κόμμα: «Στόχος τους δεν είναι μόνο το Εθνικό Κόμμα Ελληνες, αλλά οποιοδήποτε κόμμα τολμήσει να με συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του ως υποψήφιο».

3 Απριλίου

Κανελλόπουλος: «Ο Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών»

Μόλις έγινε γνωστό πως ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος ήταν ο δικαστικός που είχε επιλεγεί ως… αναπληρωματικός ηγέτης, ο πρώην αρεοπαγίτης προχωρά σε διευκρινιστικές δηλώσεις, κάνοντας λόγο για «καφενειολογικές συζητήσεις οι οποίες εξελίχθηκαν, αφού ακολούθησε και ο σχετικός νόμος που απαγορεύει κάθοδο του κόμματος αυτού στις εκλογές». «Ηχθησαν λοιπόν οι συζητήσεις σε μία συμφωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά. Στην ίδια συνέντευξη επιβεβαιώνει πως ο πρώην χρυσαυγίτης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών» και αρνείται τα περί «αχυρανθρώπου», προτάσσοντας την πορεία του στο δικαστικό σώμα.

 

4 Απριλίου

Εκλογή Κανελλόπουλου ως προέδρου του κόμματος Κασιδιάρη

Στη συνεδρίαση του «πανελλήνιου συμβουλίου» του κόμματος Ελληνες, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία πρόεδρος. Στην ίδια συνεδρίαση άλλαξε και το καταστατικό. Την ίδια ημέρα δηλώνει τα εξής σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό: «Μετά τον νόμο της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα να μη συμμετέχει στις εκλογές το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη δυνατότητα συνενώσεως των δύο κομμάτων (σ.σ.: του ΕΑΝ που ίδρυσε και ηγείτο ο ίδιος και του μορφώματος Κασιδιάρη)».

 

5 Απριλίου

Κασιδιάρης: «Ηρθα σε επαφή μαζί του μέσω του δικηγόρου μου»

Την επομένη, ο… πραγματικός ιδρυτής του κόμματος Ελληνες προβαίνει, μέσω YouTube και από το κελί του στις Φυλακές Δομοκού, στην ακόλουθη δήλωση: «Το Εθνικό Κόμμα Ελληνες, διά των συντεταγμένων καταστατικών του οργάνων, στα οποία δεν συμμετέχω, (…) εξέλεξε πρόεδρο τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά τον κ. Κανελλόπουλο, όμως ήδη από το 2013 έχω πλήρη εικόνα της ανεπανάληπτης επιστημονικής του κατάρτισης και κυρίως της αφοσίωσής του στην εφαρμογή των κανόνων του δικαίου και στην πιστή τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας».

Και συμπληρώνει: «Οταν ενημερώθηκα για το πολύ ευχάριστο γεγονός της ανάληψης της προεδρίας του κόμματος από τον κ. Κανελλόπουλο, ήρθα σε επαφή μαζί του μέσω του δικηγόρου μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος – συνεργάτης του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να έχει παίξει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ των δύο ανδρών είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και στέλεχος του νέου μορφώματος.

Επιπλέον, έχει υπάρξει υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές του 2019, καθώς και επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής των Ελλήνων από τον Ιούνιο του 2016 ως τον Ιούνιο του 2019.

 

 

5 Απριλίου

Κανελλόπουλος: «Ανταποκριθήκαμε στο αίτημά του…»

Σε συνέντευξή του την ίδια ημέρα, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος αναφέρει τα εξής: «Το δικό μας κόμμα (σ.σ.: ΕΑΝ) δεν επροχώρησε, για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεώς μας (…). Κατά συνέπεια, εμείς, μη δυνάμενοι να απλωθούμε σε όλη την επικράτεια, ανταποκριθήκαμε στο αίτημά του… (σ.σ.: εδώ υπάρχει μια παύση) ανθρώπων που εκπροσωπούν το κόμμα του κ. Κασιδιάρη και συζητήσαμε μαζί τους τις προϋποθέσεις συνεργασίας των δύο κομμάτων. Είπαν ότι “συμφωνούμε εις το ακέραιον με τις θέσεις σας, ελάτε να τις εφαρμόσετε με το κόμμα μας”. Αυτό ακριβώς έγινε και καταλήξαμε σε αυτήν την απόφαση μετά την επιχειρούμενη με συνταγματικό πραξικόπημα απαγόρευση του κόμματος αυτού να κατέβει στον πολιτικό στίβο».

 

 

10 Απριλίου

Κανελλόπουλος: «Γιατί δεν αναγνωρίζουν στον Κασιδιάρη το δικαίωμα να αλλάξει πορεία»

Σε νέα του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος σπεύδει εκ νέου να «ξεπλύνει» τον καταδικασμένο σε δεκατρία χρόνια και έξι μήνες πρώην βουλευτή, λέγοντας πως «το κόμμα αυτό (σ.σ.: Ελληνες) είναι ξεχωριστό και δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη πολιτική ζωή του», και συνεχίζει: «Γιατί δεν αναγνωρίζουν στον κ. Κασιδιάρη το δικαίωμα να αλλάξει πορεία στη ζωή του και να συμπεριφερθεί διαφορετικά πολιτικώς;». Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ισχυρίζεται πως «ο κ. Κασιδιάρης έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι», ενώ στο τέλος της συνέντευξης εμφανίζει και τις πρώτες… αρχηγικές τάσεις: «Εγώ προσφάτως επελέγην, εξελέγην πρόεδρος του κόμματος αυτού. Αρα επομένως υπεύθυνος για το κόμμα αυτό είμαι εγώ. Κι εγώ καθορίζω την πολιτική του κι εγώ αποφασίζω για οιοδήποτε θέμα που αφορά το κόμμα αυτό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές

Στο Οτοπένι της Ρουμανίας αρχίζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας που αποτελεί ένα ενδιάμεσο στόχο για τους...

Ακίνητα: Εγκυρες μεταβιβάσεις και με λάθος χιλιοστά

Με τον νέο νόμο για το Κτηματολόγιο που ψηφίζεται στις 12 Δεκεμβρίου, δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θα μπορούν πλέον...

Υπνοβατώντας προς μια δικτατορία Τραμπ – Η Αμερική δεν έχει πλέον δικαιολογία

Εντονη προειδοποίηση για την πιθανότητα να οδεύσουν οι ΗΠΑ προς μια δικτατορία, απευθύνουν ο Ρόμπερτ Κέιγκαν, μία από τις...

Περιμένοντας τα κοντέινερ – Οι άστεγοι του «Ντάνιελ» τρεις μήνες μετά

Το βράδυ της μεγάλης πλημμύρας στη Θεσσαλία ο Αγαθοκλής, κάτοικος του χωριού Ιτέα της Καρδίτσας, βρισκόταν στο σπίτι του,...

Το #MeToo και ο Λιγνάδης στη Βουλή: Η στήριξη σε Μενδώνη από Μητσοτάκη

Μήνυμα στήριξης στη Λίνα Μενδώνη και μάλιστα χωρίς αστερίσκους ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή έστειλε σήμερα ο ίδιος...

Ιστορικό 9X9 από τον Παναθηναϊκό – Νίκησε με 1-0 τον Άρη

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Σπόραρ να κάμψει την αντίσταση του Άρη...

Πρέπει να διαβάσετε

Οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές

Στο Οτοπένι της Ρουμανίας αρχίζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα...

Ακίνητα: Εγκυρες μεταβιβάσεις και με λάθος χιλιοστά

Με τον νέο νόμο για το Κτηματολόγιο που ψηφίζεται...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς