Κόσμος Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση με drones στο...

Η Ουκρανία πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο – Το δίκτυο με τους πράκτορες στη Ρωσία

-

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προχώρησε το ειδησεογραφικό μέσο CNN, σύμφωνα με το οποίο η Ουκρανία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πρακτόρων και υποστηρικτών εντός της Ρωσίας που εργάζονται για να σαμποτάζ εναντίον των ρωσικών στόχων και έχει αρχίσει να τους παρέχει drones για να οργανώνουν επιθέσεις.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αυτοί οι φιλοουκρανοί πράκτορες εντός της Ρωσίας πραγματοποίησαν επίθεση με drone που στόχευε το Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου, εκτοξεύοντας drones από το εσωτερικό της Ρωσίας.

Δεν είναι σαφές εάν άλλες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες – συμπεριλαμβανομένης μιας με στόχο μια κατοικημένη γειτονιά κοντά στη Μόσχα και μια άλλη επίθεση σε διυλιστήρια πετρελαίου στη νότια Ρωσία – εξαπολύθηκαν επίσης από το εσωτερικό της Ρωσίας ή διεξήχθησαν από αυτό το δίκτυο φιλοουκρανών.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει πυρήνες σαμποτέρ εντός της Ρωσίας που αποτελούνται από ένα μείγμα φιλο-ουκρανών συμπαθούντων και πρακτόρων καλά εκπαιδευμένων σε αυτό το είδος πολέμου. Η Ουκρανία πιστεύεται ότι τους έχει προμηθεύσει με ουκρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να πουν με βεβαιότητα πώς η Ουκρανία κατάφερε να περάσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πίσω από τις εχθρικές γραμμές, αλλά δύο από τις πηγές δήλωσαν στο CNN ότι έχει δημιουργήσει καλά προστατευμένες διαδρομές λαθρεμπορίου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή εξαρτημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία, όπου θα μπορούσαν στη συνέχεια να συναρμολογηθούν.

Τα λεφτά κάνουν θαύματα

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών σημείωσε ότι τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα είναι τεράστια και πολύ δύσκολο να ελεγχθούν, γεγονός που τα καθιστά προσιτά για λαθρεμπόριο – κάτι που, όπως είπε ο αξιωματούχος, οι Ουκρανοί κάνουν για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας που βρίσκονται σε πόλεμο με τις φιλορωσικές δυνάμεις.

«Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για μια περιφερειακή περιοχή της Ρωσίας», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Η επιβίωση είναι το πρόβλημα όλων, οπότε τα μετρητά κάνουν θαύματα».

Το ποιος ακριβώς ελέγχει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι επίσης σκοτεινό, δήλωσαν οι πηγές στο CNN, αν και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι εμπλέκονται στοιχεία εντός της κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει θέσει γενικές παραμέτρους για το τι επιτρέπεται να κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας του, είπαν δύο από τις πηγές, αλλά δεν απαιτεί κάθε επιχείρηση την υπογραφή του.

Κληθείς να σχολιάσει, ένας εκπρόσωπος του επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας υπέδειξε στο CNN ότι οι μυστηριώδεις εκρήξεις και οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εσωτερικό της Ρωσίας θα συνεχιστούν.

Οργάνωση μηνών

Υπήρξε μια σταθερή τυμπανοκρουσία μυστηριωδών πυρκαγιών και εκρήξεων στη Ρωσία τον τελευταίο χρόνο, με στόχο αποθήκες πετρελαίου και καυσίμων, σιδηροδρόμους, στρατιωτικά γραφεία στρατολόγησης, αποθήκες και αγωγούς.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι έχουν παρατηρήσει μια άνοδο σε αυτές τις επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκινώντας με την επίθεση στο κτίριο του Κρεμλίνου. Φαίνεται ότι είναι «ένα επίτευγμα προσπαθειών μηνών» από τους Ουκρανούς να δημιουργήσουν την υποδομή για τέτοιου είδους δολιοφθορές, είπε μια από τις πηγές που γνωρίζουν τις μυστικές υπηρεσίες.

«Υπάρχει εδώ και μήνες μια αρκετά συνεπής πίεση από ορισμένους στην Ουκρανία να γίνουν πιο επιθετικοί», δήλωσε το πρόσωπο αυτό, μιλώντας ανώνυμα λόγω της ευαισθησίας των αμερικανικών πληροφοριών. «Και σίγουρα υπήρξε κάποια προθυμία σε ανώτερα επίπεδα. Η πρόκληση ήταν πάντα η ικανότητά τους να το κάνουν».

Μια άλλη έκθεση πληροφοριών που διέρρευσε από το CNN, η οποία προέρχεται από πληροφορίες, λέει ότι ο Ζελένσκι στα τέλη Φεβρουαρίου «πρότεινε να χτυπήσουν ρωσικές τοποθεσίες ανάπτυξης στην περιφέρεια Ροστόφ της Ρωσίας» χρησιμοποιώντας drones, καθώς η Ουκρανία δεν διαθέτει όπλα μεγάλης εμβέλειας ικανά να φτάσουν τόσο μακριά.

Μια έξυπνη στρατιωτική στρατηγική

Δημόσια, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ καταδίκασαν τα χτυπήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας, προειδοποιώντας για την πιθανότητα κλιμάκωσης του πολέμου. Ωστόσο, μιλώντας ιδιωτικά στο CNN, Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι διασυνοριακές επιθέσεις είναι μια έξυπνη στρατιωτική στρατηγική που θα μπορούσε να εκτρέψει τους ρωσικούς πόρους στην προστασία του εδάφους της, καθώς η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια μεγάλη αντεπίθεση.

Ουκρανοί αξιωματούχοι, εξάλλου, έχουν πει κατ’ ιδίαν ότι σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, επειδή είναι μια καλή τακτική αντιπερισπασμού που αναγκάζει τη Ρωσία να ανησυχεί για τη δική της ασφάλεια στο εσωτερικό της, σύμφωνα με αμερικανική πηγή που μίλησε με Ουκρανούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες.

Σε μια ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι επιθέσεις φιλο-ουκρανικών αντάρτικων ομάδων και οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ έχουν αναγκάσει τη Ρωσία να αναπτύξει «όλο το φάσμα της στρατιωτικής δύναμης πυρός στο έδαφός της».

«Οι Ρώσοι διοικητές αντιμετωπίζουν τώρα ένα οξύ δίλημμα», ανέφερε η ενημέρωση, «για το αν θα ενισχύσουν τις άμυνες στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας ή θα ενισχύσουν τις γραμμές τους στην κατεχόμενη Ουκρανία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Κατάδικους στο μέτωπο της Ουκρανίας στέλνει η Ρωσία

Μεθυσμένοι νεοσύλλεκτοι, ανυπότακτοι στρατιώτες και κατάδικοι είναι ανάμεσα σε εκατοντάδες στρατιωτικούς και πολιτικούς ποινικούς που έχουν καταταγεί σε ρωσικές...

Spice και Rampage για την Ελλάδα

Σύμφωνα με το ares osservatorio difesa: «Σύμφωνα με πηγές του ισραηλινού Τύπου, η κυβέρνηση της Αθήνας ενέκρινε την αγορά των...

ΑΕΚ: Μόνο ο Γκαρσία εκτός για Άγιαξ

Η κακή εμφάνιση και η ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη ανήκουν στο παρελθόν για την ΑΕΚ που από...

Τραγωδία με λεωφορείο να πέφτει από γέφυρα – Τουλάχιστον 20 νεκροί

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία,...

Ουκρανία: Εξαντλούνται οι αντοχές των κατοίκων της Μαριούπολης μετά από 12 μέρες – Πλησιάζει ο ρωσικός στρατός στο Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις σήμερα το πρωί γύρω από το Κίεβο και έχουν «αποκλείσει» τη Μαριούπολη στη...

Πληρώνονται τον Μάιο αναδρομικά και επικουρικές

Δύο πληρωμές για επικουρικές συντάξεις και αναδρομικά παράλληλης ασφάλισης έρχονται μέσα στον Μάιο. Πρόκειται για αποπληρωμή επικουρικών συντάξεων σε...

Πρέπει να διαβάσετε

Κατάδικους στο μέτωπο της Ουκρανίας στέλνει η Ρωσία

Μεθυσμένοι νεοσύλλεκτοι, ανυπότακτοι στρατιώτες και κατάδικοι είναι ανάμεσα σε...

Spice και Rampage για την Ελλάδα

Σύμφωνα με το ares osservatorio difesa: «Σύμφωνα με πηγές του...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς