Πολιτική Γέμισε «κοριούς» ο Περισσός - Νέα καταγγελία για υποκλοπές

Γέμισε «κοριούς» ο Περισσός – Νέα καταγγελία για υποκλοπές

-

Νέα υπόθεση (η τρίτη μέσα σε τέσσερα χρόνια) καταγγελλόμενων υποκλοπών και τηλεφωνικών συνακροάσεων στα γραφεία του ΚΚΕ απασχολεί, όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», τις τελευταίες εβδομάδες την ΑΔΑΕ και άλλους ελεγκτικούς φορείς. Σε μια έρευνα που παρουσιάζει σημαντικά κενά αφού δεν είχαν ολοκληρωθεί οι προηγούμενες διαδικασίες δικαστικών συνδρομών και αναλύσεων τηλεφωνικών κλήσεων, από τις οποίες είχε διαπιστωθεί ότι προέρχονταν οι προηγούμενες «παρεμβάσεις» στο σύστημα επικοινωνιών του κόμματος του Περισσού. Κι αυτό ενώ ήδη κινείται διαδικασία νέας εξέτασης του τηλεφωνικού κέντρου και των τεχνικών δεδομένων επικοινωνιών του κόμματος.

Οι υπεύθυνοι του ΚΚΕ ανέφεραν για άλλη μία φορά, στις αρχές του καλοκαιριού, ότι υπάρχουν περίεργες συνακροάσεις με άλλα κομματικά γραφεία και παρεμβολές τρίτων στη λειτουργία των επικοινωνιών του κόμματος, κυρίως μέσω των συνδέσεων του τηλεφωνικού κέντρου. Και ήδη η ΑΔΑΕ φέρεται να έχει δημιουργήσει ελεγκτική ομάδα – επιτροπή για να εξετάσει εκ νέου… το ίδιο καταγγελλόμενο συμβάν και μία υπόθεση που επανέρχεται στο προσκήνιο.

Οχλήσεις

Την 1η Δεκεμβρίου 2016, επί εποχής διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ προχώρησε σε μια ανακοίνωση που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στον πολιτικό κόσμο. Στην ανακοίνωση αυτή αναφερόταν ότι «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”». Παράλληλα ο Περισσός ζητούσε τότε από την κυβέρνηση «να ερευνήσει άμεσα σε βάθος αυτό το ζήτημα».

Η έρευνα τότε ανατέθηκε σε πρώτη φάση στην ΕΛ.ΑΣ. που έλαβε καταθέσεις από εργαζομένους στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε ύποπτες κλήσεις και συνακροάσεις τέσσερις – πέντε φορές στο διάστημα 27-30 Νοεμβρίου 2016. Παράλληλα εξετάστηκαν και υπάλληλοι τηλεφωνικών κέντρων των άλλων κομμάτων, χωρίς να έχουν αντιληφθεί κάτι ύποπτο. Σημαντικό τμήμα της έρευνας ανατέθηκε στην ΑΔΑΕ που εξέτασε την περίπτωση να υπήρξε ηλεκτρονική παρεμβολή ή μαζική τηλεφωνική παρακολούθηση που προκάλεσε εμπλοκή στα τηλεφωνικά κέντρα και άρχισε το «ένα να ακούει το άλλο». Σημειώνεται ότι την περίοδο 2016-2018 υπήρχαν αναφορές για παράνομες παρακολουθήσεις κυρίως από την ΕΥΠ, για μη σύννομη λειτουργία του συστήματος νόμιμων συνακροάσεων των μυστικών υπηρεσιών, ενώ τον Απρίλιο του 2016 είχε αναδειχθεί και το ζήτημα παρακολούθησης συνομιλιών μελών της τότε τρόικας (Βελκουλέσκου – Τόμσεν) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τις συνομιλίες να δημοσιοποιούνται από τον ιστότοπο Wikileaks. Το κλιμάκιο της ΑΔΑΕ όμως φέρεται να μη βρήκε κανένα περίεργο εύρημα στην περίπτωση του ΚΚΕ ή στα υπόλοιπα κόμματα.

Πορίσματα

Ωστόσο, στο πόρισμα της ΑΔΑΕ που είχε εκδοθεί μερικές εβδομάδες αργότερα επισημαινόταν ότι τις επίμαχες ημέρες που αναφέρθηκαν συνακροάσεις υπήρξαν περίπου 40 κλήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ στον Περισσό αλλά και στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη από «απόκρυψη». Περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι οι κλήσεις αυτές έγιναν από 12 διαφορετικές χώρες. Ωστόσο στο πόρισμα της ΑΔΑΕ επισημαινόταν ότι «οι τηλεφωνικές κλήσεις από χώρες με διαφορετικό διεθνώς πρόθεμα υποδηλώνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική της παραποίησης προέλευσης των τηλεφωνημάτων, τυχαίοι ή ηθελημένα τροποποιημένοι αριθμοί». Τότε λοιπόν υπήρχαν ορισμένες αναφορές για τηλεφωνικές κλήσεις αγνώστου που χρησιμοποιούσε το παράνομο σύστημα «caller ID spoofing» (πλαστογράφηση ταυτότητας καλούντος). Σημειώνεται ότι η πρώτη υπηρεσία πλαστογράφησης ταυτότητας καλούντος είχε εμφανιστεί από το σάιτ Star38.com τον Σεπτέμβριο του 2004. Ομως το σημαντικότερο είναι ότι τότε είχε κινηθεί η διαδικασία δικαστικών συνδρομών κι ερωτημάτων προς αρμόδιες υπηρεσίες για την άρση απορρήτου σε 20 τουλάχιστον τηλεφωνικούς αριθμούς για τις κλήσεις που έχουν γίνει από χώρες του εξωτερικού (κυρίως τη Βρετανία) προς το ΚΚΕ.

Νέα καταγγελία

Στις αρχές Απριλίου 2017 υπήρξε νέα καταγγελία του ΚΚΕ για ζήτημα συνακροάσεων, οχλήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο που ενεργοποίησε εκ νέου ΕΛ.ΑΣ. και ΑΔΑΕ. Πάλι από τους ελέγχους δεν φέρεται να εντοπίστηκαν δείγματα υποκλοπών. Πάλι διατυπώθηκαν απόψεις για συνακροάσεις που προέρχονται από ανοικτά ακουστικά τηλεφωνικών συσκευών ή συνδέσεις υπολογιστών, πάλι με το τρικ αλλοίωσης ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Τώρα λοιπόν το ζήτημα των περίεργων «ενδείξεων» στις τηλεφωνικές συνομιλίες του ΚΚΕ επανέρχεται στο προσκήνιο, με τρίτη αναφορά των υπευθύνων του κόμματος προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Χάριτσης : Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ

Για άρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ και να στηρίξει την οικονομία με ζεστό χρήμα, σε αντίθεση με όλη την...

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός : Σφυρίζει ο Ισπανός Μανθάνο

Ένα σπουδαίο όνομα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας όρισε η UEFA για το ματς του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ την Τρίτη...

Αλάσκα : Βυθισμένοι στο σκοτάδι για 65 ημέρες οι κάτοικοι της Ούτκιαγκβικ

Μια… ατελείωτη πολική νύχτα θα ζήσουν οι κάτοικοι της πόλης Ούτκιαγκβικ στην Αλάσκα, η οποία «βυθίστηκε» στο σκοτάδι πριν από...

Κοροναϊός : 696 νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα – Συνεχίζεται η μάχη στα νοσοκομεία της χώρας

Μπορεί τα κρούσματα κοροναϊού να παρουσιάζονται μειωμένα τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, κάτι που είναι σε ένα βαθμό...

Όλα έτοιμα για την μουσουλμανική προσευχή – Πώς θα καλυφθούν τα ψηφιδωτά

Με κουρτίνες θα καλύπτονται τα χριστιανικά ψηφιδωτά της Αγιίας Σοφίας κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής, όπως γνωστοποίησε την Κυριακή...

Τα γυρίζει πάλι η Τουρκία: «Θα ξαναρχίσουμε σύντομα διερευνητικές με την Ελλάδα»

Μπορεί νωρίτερα ο Ερντογάν να εκτόξευε απειλές κατά της Ελλάδας, ο εκπρόσωπός του όμως μιλούσε αλλού για επανέναρξη του...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς