Η Ολγα Γεροβασίλη βρέθηκε αντίθετη με τον Κασσελάκη, και οι διαφωνίες τους εκφράστηκαν έντονα στο συνέδριο του προηγούμενου Φεβρουαρίου. Παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι τους δεν συναντήθηκαν, η Γεροβασίλη ανέλαβε ρόλο υπερασπιστή της κομματικής νομενκλατούρας, ειδικά μετά την απομάκρυνση του Κασσελάκη από την προεδρία. Τελευταία της ενέργεια ήταν η επίθεση κατά του Κασσελάκη, τονίζοντας ότι υπονομεύει όλο τον κομματικό μηχανισμό, περιλαμβάνοντας εργαζομένους του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κατάσταση ενισχύεται από την κριτική του Κασσελάκη, ο οποίος κατηγορεί τους καρεκλοκένταυρους που επιδιώκουν τη διατήρηση θέσεων και εξουσίας. Αυτή η στάση του αμφισβητεί τη διαδικασία των ψηφοφοριών που τον καθαίρεσαν από την προεδρία και αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που θα προσπαθήσει να εφαρμόσει για την ανατροπή των αποφάσεων των οργάνων του κόμματος.
Αυτήν τη στιγμή, ο Κασσελάκης φαίνεται να αποκτά αποδοχή από ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απομάκρυνσή του, κάτι που επισήμανε και ο Πολάκης. Είναι γεγονός ότι το κόμμα πρέπει να ανησυχεί, καθώς η πορεία που έχουν ακολουθήσει μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση, ιδίως αν οι σύνεδροι που πρόσκεινται στους παλαιοκομματικούς κυριαρχήσουν στη διαδικασία.
Αν η ανησυχία τους περιορίζεται σε μια μικρή αλλά “τιμία” ομάδα που θα διαφυλάξει τα εσωτερικά του κόμματος, φαίνεται ότι έχουν αποδεχθεί τη δεύτερη θέση στην πολιτική σκηνή. Η επιθυμία τους να διατηρήσουν τον έλεγχο των εσωτερικών όχι και τόσο “μεγάλων” χώρων μπορεί να καταλήξει σε έναν περιορισμένο κύκλο, που ελάχιστα ενδιαφέρεται για την ευρύτερη αναγνώριση και την κυβερνητική προοπτική.
Αυτές οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς και οι διώξεις κατά πολιτικών αντιπάλων και οι καταγγελίες για δημοσιοϋπαλληλία, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα εντάσεων μέσα στο κόμμα. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν μας απομακρύνει από την ιστορία και τις φιλοδοξίες που κάποτε οδήγησαν τους πολιτικούς στις θέσεις αυτές.
Πηγή: tanea.gr