Δεν είναι σπάνιο ότι υπάλληλοι εστιατορίων, κυρίως στο εξωτερικό, μοιράζονται στα social media εμπειρίες από τις κουζίνες και τα παρασκήνια που συνδέονται με την παρασκευή των φαγητών. Πρόσφατα, κάποιοι υπάλληλοι δημοσίευσαν στο Reddit ποια πιάτα θα αποφεύγουν σε εστιατόρια, διατηρώντας την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους.
Ορισμένες αποκαλύψεις είναι πιθανό να σας ξαφνιάσουν, συνοδευόμενες από εξηγήσεις. Ένα πιάτο που πολλοί υπάλληλοι αναφέρουν ότι θα απέφευγαν είναι το μείγμα τυριού, καθώς συνήθως περιέχει κυρίως βούτυρο και μόνο ένα μικρό ποσοστό τυρί κρέμα.
Επιπλέον, είναι συχνό ότι φαγητά που φαίνονται ψημένα στη σχάρα δεν είναι πάντα φρέσκα. Αν η γεύση δεν σας θυμίζει φρέσκο κιμά, ενδέχεται να πρόκειται για κατεψυγμένα προϊόντα, των οποίων το εξωτερικό σχέδιο δημιουργείται τεχνητά στα εργοστάσια.
Σημαντικές παρατηρήσεις αφορούν και τον πάγο που χρησιμοποιείται σε ποτά. Η ποσότητα βακτηρίων στον πάγο σε πολλά εστιατόρια είναι συχνά υψηλή, καθώς οι παγομηχανές δεν καθαρίζονται τακτικά. Το ίδιο ισχύει και για φρέσκα φρούτα που χρησιμοποιούνται σε κοκτέιλ, καθώς συχνά δεν πλένονται σωστά πριν την χρήση τους.
Αυτές οι αποκαλύψεις προσφέρουν μια εσωτερική ματιά στην προετοιμασία του φαγητού και τις πρακτικές υγιεινής.
Πηγή: tanea.gr