Ελλάδα Αντιπαράθεση κυβέρνησης – δημοτικής αρχής για τα μέτρα στην...

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – δημοτικής αρχής για τα μέτρα στην Πάρο

-

Αιχμές ανταλλάσσουν οι τοπικοί παράγοντες της Πάρου και Αντιπάρου με τα στελέχη της κυβέρνησης με αφορμή τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στα δύο νησιά.

Ο δήμαρχος της Πάρου έστειλε χθες επιστολή στον υπουργό Υγείας με την οποία ζήτησε να πάρει η κυβέρνηση πίσω τα μέτρα ενώ τόνισε ότι χρεώνονται από λάθος στην Πάρο κρούσματα που δεν της αναλογούν.

Η απάντηση ήρθε από τον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος είπε ότι τα μέτρα δεν επιβάλλονται με μοναδικό γνώμονα τον αριθμό των κρουσμάτων και ότι λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες.

Σε αναβρασμό παραμένουν Πάρος και Αντίπαρος με τους δημάρχους των δυο νησιών να αμφισβητούν ανοιχτά τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη των αυστηρών μέτρων.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την επιθετική επιστολή του δημάρχου Πάρου προς τον Βασίλη Κικίλια, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε τους σύνθετους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυστηρών μέτρων σε μία περιοχή – λόγοι που όπως υποστήριξε, δεν σχετίζονται μόνο με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Νωρίτερα μέσω του MEGA o δήμαρχος Πάρου ζητούσε τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά και την επαναξιολόγηση των μέτρων.

Με το νησί της Πάρου να εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς νέων μέτρων οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να αποχωρούν.

Κάτοικοι αλλά και επιχειρηματίες μιλούν για αδικία σε βάρους τους. Την ίδια ώρα στο νησί η εφαρμογή του μέτρου χρήσης της μάσκας σε όλους τους χώρους δεν τηρείται.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για το νησί έως τις 24 Αυγούστου, ενώ ανάλογα με την κατάσταση θα παίρνονται και οι αποφάσεις.

Δυσαρεστημένοι οι κάτοικοι με τις απαντήσεις του Χαρδαλιά

Φορείς, κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού εμφανίζονται αρκετά δυσαρεστημένοι με τις απαντήσεις που πήραν από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, το επιδημιολογικό φορτίο δεν αποτυπώνεται σωστά, καθώς και ότι εφόσον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι στενές επαφές τους έχουν απομονωθεί, δεν υπήρχε λόγος για τα επιπλέον μέτρα.

Ακόμη, δηλώνουν οργισμένοι με το μήνυμα από το 112, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί, και ένιωσαν ότι βρίσκονται στο νησί των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα το νησί να αδειάζει από επισκέπτες.

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ολη η ρύθμιση για τις 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις

Τροπολογία που τερματίζει την αγωνία εκατομμυρίων φορολογουμένων για τα χρέη που «αβγάτισε» η πανδημία έφεραν χθες αργά το βράδυ...

Κοροναϊός: «Πονοκέφαλος» για 8 νησιά με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο – Πού έχει εκτοξευτεί το ποσοστό της θετικότητας

Καμπανάκι κινδύνου για τουλάχιστον 8 τουριστικές περιοχές στις οποίες έχει αυξηθεί επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων...

Κρητική διατροφή: Από τα παλάτια της Κνωσσού στα μενού των ξενοδοχείων

Στις ταράτσες των πέτρινων σπιτιών τους οι κάτοικοι της μινωικής Κρήτης έστηναν τραπέζια στρωμένα με τους πλούσιους θησαυρούς της...

Χρυσός θρίαμβος από τον Στέφανο Ντούσκο: Εκπληκτική κούρσα με ολυμπιακό ρεκόρ στο Τόκιο

Ο Στέφανος Ντούσκος πραγματοποίησε εκπληκτική κούρσα στον τελικό του απλού σκιφ και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα...

Τα τουρκικά παιχνίδια με τον 25ο μεσημβρινό και η πρόκληση του Τσεσμέ

Η Τουρκία όχι μόνο επιμένει να προκαλεί παραμονές των διερευνητικών επαφών με την αποστολή του υδρογραφικού «Τσεσμέ» από προχθές...

Κοροναϊός: Συναγερμός από την έκρηξη κρουσμάτων – Καλπάζει η μετάλλαξη Δέλτα σε όλη τη χώρα

Η χθεσινή έκρηξη των νέων μολύνσεων οι οποίες ξεπέρασαν το όριο των 3.500 προκάλεσαν νέο «πονοκέφαλο» σε κυβέρνηση και...

Πρέπει να διαβάσετε

Ολη η ρύθμιση για τις 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις

Τροπολογία που τερματίζει την αγωνία εκατομμυρίων φορολογουμένων για τα...

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς