Οικονομία Αναστολή εγγραφής επιταγών του τουριστικού κλάδου στον Τειρεσία

Αναστολή εγγραφής επιταγών του τουριστικού κλάδου στον Τειρεσία

-

Τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα παρέχεται μεγαλύτερη χρονική περίοδος αναστολής εγγραφής ακάλυπτων επιταγών στο σύστημα «Τειρεσίας», για τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την τρίτη συνεδρίαση επεξεργασίας του νομοσχεδίου, «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως η τροπολογία που θα κατατεθεί θα αφορά κάποιες συμπληρωματικές διατάξεις, για τις επιταγές κυρίως του τουριστικού κλάδου, αλλά και των εποχικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τουρισμό.

Αναστολή εγγραφής τους στον Τειρεσία κατά 75 ημέρες

Θα παρέχεται η δυνατότητα «για την περίοδο, κατά κύριο λόγο από 1η Ιουλίου μέχρι και 15 Ιουλίου, να πάρουν μια αναστολή της εγγραφής τους στον Τειρεσία κατά 75 ημέρες, εάν δεν καταφέρουν να πληρώσουν τις επιταγές αυτές».

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως ο τρόπος καθορισμού των τουριστικών επιχειρήσεων θα είναι με βάση τον ΚΑΔ τους, ενώ για τον καθορισμό των εποχικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο, θα πρέπει (για να θεωρηθούν ως τέτοιες) να έχουν το 50% του τζίρου τους την περίοδο Ιούλιο – Σεπτέμβριο.

Το κριτήριο αυτό, ο κ. Σκυλακάκης το έκρινε αξιόπιστο, καθώς «στον τριτογενή τομέα δεν υπάρχει άλλος τρόπος να έχει μια επιχείρηση το 50% του τζίρου της, εάν δεν συνδέεται με τον τουρισμό».

Πρόνοια και για τους παραλήπτες των επιταγών

Στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται επίσης και μια πρόνοια για τους παραλήπτες αυτών των επιταγών, τους κομιστές, έτσι ώστε και οι δικές τους με την σειρά επιταγές για την ίδια περίοδο, αν είναι αξιόλογο κομμάτι του μέσου μηνιαίου τζίρου τους, να έχουν την ανάλογη ευνοϊκή αντιμετώπιση. Αυτό δε, θα αποδεικνύεται με βάση τους τζίρους που είχε η επιχείρηση κατά το προηγούμενο έτος.

Η διάταξη πάντως, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Σκυλακάκης, δεν αφορά αναστολή πληρωμής επιταγών συνολικά, αλλά αναστολή της εγγραφής τους στο σύστημα «Τειρεσίας».

«Με αυτήν την τροπολογία θα ανακουφιστεί ο επιχειρηματικός κόσμος, κυρίως των νησιωτικών περιοχών, που το πρόβλημα εγγραφής τους στον Τειρεσία, τους δημιουργούσε προσκόμματα για την δανειοδότησή τους. Έτσι παρέχουμε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα, ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να προλάβουν να κάνουν τις σχετικές συζητήσεις με τις τράπεζές τους» συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tanea.gr

Τελευταία νέα

Ποιοι απαλλάσσονται από τα ενοίκια του Ιουνίου – Άνοιξε η πλατφόρμα επιδότησης τουριστικών επιχειρήσεων

Ωστόσο, δε θα έχουν καμία μείωση οι πληττόμενοι. Οι ιδιοκτήτες αν είναι φυσικά πρόσωπα θα λάβουν αποζημίωση 80% ή 60%...

Μπαλάσκας: Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη – Η ανάρτηση μετά τη δήλωση που προκάλεσε σάλο

Από το Facebook απάντησε ο γνωστός συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μετά την είδηση ότι διατέχθηκε ΕΔΕ σε βάρος...

Γλυκά Νερά: «Η πρώτη μέρα στο κελί θα είναι ακόμα καλύτερη» – Οργή για ανάρτηση του πιλότου από το μαιευτήριο

Οργή έχει προκληθεί στα social media μετά την ομολογία του 32χρονου πιλότου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ότι ο ίδιος σκότωσε τη...

Σχέδιο συγχώνευσης των Ανεξάρτητων Αρχών – Γιατί εξετάζεται η αριθμητική μείωσή τους

Πλάνο εκκαθάρισης στο τοπίο των Ανεξάρτητων Αρχών έχει στο τραπέζι η κυβέρνηση και προτίθεται να ανοίξει σύντομα τη συζήτηση...

Τραγωδία στην Αλβανία: Τρεις γυναίκες «θυσιάστηκαν» για την αιώνια ζωή

Τρεις γυναίκες, μάνα και δύο κόρες, πιστές στο θρήσκευμα των μαρτύρων του Ιεχωβά, αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση»,...

Η κατανομή των 254 κρουσμάτων: Τα 98 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 254 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις...

Πρέπει να διαβάσετε

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
Συνιστάται σε εσάς